Over torsiyonu oldukça korkunç problemlere işaret ediyor olabileceği için göz ardı edilmemesi gereken bir kadın hastalığıdır. Peki over torsiyonu nedir? Over torsiyonu belirtileri nelerdir?

Over torsiyonu nedir?
Yumurtalıkları tutan bağ içerisinden damarlar geçer. Yumurtalığın herhangi bir nedenden dolayı bu bağ etrafında dönmesi veya başka bir deyişle burkulması olayına over torsiyonu adı verilir. Bu durumda, kan dolaşımında azalma olur veya kan dolaşımı tamamen durabilir.

Over torsiyonu belirtileri

Kramplı ağrı ve leke gelmesi
Over torsiyonunun ilk semptomlarından bir tanesi rahimde ve karnın bir tarafında kramplı ağrı ile birlikte leke gelmesidir. Özellikle adet döneminiz dışında kasıklarınızda ağrı hissederseniz ve iç çamaşırınızda kan varsa acilen doktorunuza danışın.
Over torsiyonu belirtileri | 1
Göbekte hassasiyet
Over torsiyonundan önce muhtemelen şişkinlik ve göbeğinizde hassasiyet yaşayacaksınız. Bu hassasiyet karnın sadece bir tarafında olabilir.
Şiddetli karın ağrısı
Yumurtalıklarınızdaki bağ tamamen döndüğünde karnınızın bir tarafında ani ve keskin bir ağrı hissedeceksiniz. Bu, bağlarda şiddetli çekme olduğu ve yumurtalıklarınıza kan akışı olmadığı anlamına geliyor.
Over torsiyonu genelde vücudun sağ tarafında gerçekleştiği için apandisit ile karıştırılır. İki ihtimalde de acilen doktora gitmeniz gerekir.
Mide bulantısı ve kusma
Over torsiyonu ileri noktaya ulaştığında şiddetli karın ağrısıyla birlikte mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir. Bu, vücuttaki rahatsızlığın bir dışavurumudur.
Over torsiyonu nedenleri
-Yumurtalık kistleri
-Fertilite tedavisi
-Tümör
-Fizyoloji
Kaynak: milliyet.com.tr
Duygu Bay / PembeNar