Tatil sezonunun açılışı ile tatile uçak ile gitmeyi düşünenlerin daha rahat uçak yolculuğu için öneriler hazırladık. Uçakta ayak şişmesinden, kulak ağrısına kadar hepsi için çözüm önerileri burada.

Rahat uçak yolculuğu için öneriler

Uçak yolculukları uzun mesafeleri daha kısa bir hale getirse bile bir çok kişi tarafından zorlu geçebilir. Özellikle uzun saatler uçak yolculuğu yapmanız gerekecekse bu tavsiyeler sizin için altın değerinde olacaktır. İşte rahat bir uçak yolculuğu için bilmeniz gerekenler.

Rahat uçak yolculuğu için öneriler | 1

 

Şişen Bacaklar
Uzun saatler aynı pozisyonda oturmaktan kaynaklanan ayak şişmeleri için en geniş ayakkabınız hangisi ise onu tercih edin. Bacaklarınızın arada germek işe yarar bir çözüm olacaktır.

Damak Tadında Değişme
Bilim adamları ağızda oluşan kötü tadı gidermenin en iyi yolunun domates suyu içmek olduğunu söylüyor. Aklınızda bulunması gereken bir bilgi.

Ağızdaki Kötü Kokular
Dehidrasyon, vücudumuzun daha az tükürük üretmesine neden olur ve böylelikle aktif bakteri üremesi ve dolayısıyla kötü bir koku oluşur.Uçuş öncesi ve nane sakızını çiğneyerek ve bol sıvı tüketerek bu durumu engelleyebilirsiniz.

Cilt Problemleri
Dehidrasyon aynı zamanda cilt dökülmesine ve akne neden olur. Araçta bulunan kuru hava, cildin koruyucu özelliklerini zayıflatarak cilt problemlerine neden olur. Nemlendirici krem ??kullanın.

Baş Dönmesi
Uçuş sırasında baş dönmesi, mide bulantısı ya da kusma olabilir, çünkü gördüğünüz statik resim hareket hissine karşılık gelmez ve vücutta stres altındadır. Belirtileri hafifletmek için kanatların yakınındaki pencere koltuklarını seçin.

İşitme Sorunları
Bir düzlemdeki basınç değişiklikleri kulaklarınıza neden olabilir. Bu durum hava geçici olarak işitme bozukluğuna ve ağrıya yol açarak içeriden bastırmaya başlayacaktır. Çikolata veya sert şeker burada yardımcı olacaktır. Salivasyonu tetiklerler ve yutma bazı havayı dışarı atarlar.

Ani Diş Ağrısı
Bir çok yolcunun sık sık karşılştığı bir problemdir. Bunun nedeni ise yüksekte oluşan basınç farkıdır. Hava küçük deliklere girer ve dişlerinizi içeriden bastırır. Bunu önlemek için uzun bir uçak seyahatinden önce diş hekiminizi ziyaret edin.

Uçuş Stresi Yaşıyorsanız
Bazen korku yaşansa bile uçmaktan korkmayan kişiler dahi basınç farkından dolayı gerginleşebilir. Bu durumu engellemek için göz bandı yada kulaklıklarınızı yanınızda bulundurun. Sakin kalmaya çalışın.