Regl yani adet döneminde yaşanan sancılara ne iyi gelir diye düşünüyorsanız. Regl ağrılarına iyi gelen bitki çayları denemesiniz tavsiye ediyoruz. Bu dönemdeki şiddetli ağrıları geçirebilmek için doğru çayları tüketmelisiniz.

Regl ağrılarına iyi gelen bitki çayları

Regl dönemi sağlıklı bir kadında 28  günde bir tekrarlayan bir döngüdür. Bu dönemde bazı kadınların yaşadığı şiddetli ağrıları hafifletmek için doğal bitki çaylarından yardım alabilirsiniz. Hangi çayların ne işe yaradığını bilmek gerekir. İşte regl döneminde ağrı ve sancılar için tüketilmesi gereken çaylar.

Adet Ağrılarına İyi Gelen Çaylar

Adet Ağrılarına İyi Gelen Çaylar

Çaylar Hakkında Hatırlatma

Doğal çayları isterseniz poşet olarak satılan özel günler için üretilmiş çaylardan tüketebilirsiniz. Alacağınız çayların içersinde ne olduğunu okumadan almayın.

Eğer aktarlardan alıp kendiniz demlemeyi düşünüyorsanız güvendiğiniz bir aktardan almalısınız. Çayların uzun süre dayanması için içerisine konulan koruyucu yada böceklenmemesi için kullanılan böcek ilaçlarından olmamasına dikkat edin. Aktarınıza sorun.

Regl ağrılarına iyi gelen bitki çayları | 1

Adet Ağrılarına İyi Gelen Çaylar

Civanperçemi ( kramplara iyi gelir),

Alman papatyası (aniden giren ağrılara iyi gelir),

Gül çayı (regl döneminde oluşan sinirliliği alır),

Zerdeçal çayı (Regl döneminde oluşan ödemin atılmasına yadrımcı olur),

Kırmızı yonca çayı (östrojen hormonunu arttırır, rahat bir regl dönemi sağlar),

Rezene çayı ( Regl döneminde düzenli uyku uyunmasını sağlar),

Çoban çantası çayı ( Fazla kanamların önüne geçmekte yardımcı olur),

Karahindiba çayı yada şerbeti ( karaciğeri destekleyerek kan kaybının etkisini azaltır),

Nane çayı ( adet döneminde hormonlardan kaynaklanan mide bulantılarına iyi gelir ve ferahlatır)

Regl ağrılarına iyi gelen bitki çayları | 2

Adet Döneminde Beslenme

Bu dönemde hormonlardan kaynaklanan iştah artışı olabilir. Hormonlardan kaynaklı olan iştah artışı çok yüksek seviyede olmaz ancak psikolojik gerginlikten kaynaklanan iştah artışına dikkat etmeniz gerekebilir.

Regl dönemindeki kasılmaları azaltmak için potasyum ve magnezyum açısından zengin besinler tüketin. Neden Magnezyum Tüketmeliyiz adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Potasyum açısından zengin besinler; fasulye, patates, ıspanak, mercimek, mantar, pancar , yoğurt, kurukayısı, muz, domates, havuç.

Magnezyum açısından zengin besinler; Badem, ceviz, fındık, fıstık, kaju gibi sert kabuklu yemişler, kabak çekirdeği, kurubaklagiller, tam tahıllar, buğday kepeği, koyu yeşil yapraklı sebzeler, muz, çilek, ahududu, karpuz, kavun, hurma, incir

Adet Ağrılarından Kurtulmanın 13 Yolu İçin Tıklayın!

Regl döneminde kafein içeren gıdalardan uzak durmak faydalı olacaktır. Bunlar kahve, cola, yada aşırı miktarda yeşil çay tükemidir.

Regl döneminde hormonlardan etkilenen midenizi yormamak için hafif beslenmenizde yarar olacaktır.

Hatırlatma

Adet dönemlerinin 2 yada 3 gün öncesinde yada sonrasında vücutta kilo artışı olabilir. Bunun nedeni vücudun bu dönemde fazla su tutması yani ödem yapmasıdır. Geçici bir durumdur.