Sivrisinekleri dikkate almamız gerekir. Sivrisineklerin yoğun olduğu yaz dönemlerinde önlem almalıyız sivrisinekler daha ziyade akşam karanlığında ve sabah saatlerinde bize karşı saldırıya geçerler. Dolayısı ile akşam saatlerinde ve geceleri uzun kollu giyinmek yatılan yerde cibinlik kullanmak yakın çevremizde durgun sular bırakmamak sivrisineklerden korunmak için alabileceğimiz bazı önlemlerdir…

Sivrisineklerden Korunma

Çok yeşillik bir alana gittiğimizde sivrisinek kovucu ürünler kullanılabilir. Sivrisineklerden doğal yollar ile kurtulmak için fesleğen, reyhan gibi bazı kokulu bitkiler de sivrisineklerin hoşlanmadığı bitkilerdir. Bu bitkileri camın önünde balkonumuzda bulundurmak sivrisineklerin uzak kalması için yardımcı olabilir.

Sivrisineklerden Korunma: Fesleğenin kokusunu sevmezler

Sivrisinek ısırığı hangi hastalığa neden olur?

Sivrisinekler konup kalktıkları yerlerden beslenme sırasında bazı mikropları virüsleri alabilir. İnsanları ısırdıklarında sivrisineklerin ağzından bize bulaşabilirler. Özellikle sıtma mikrobu sivrisineğin bulaştırdığı hastalıkların başında gelir. Bunun haricinde sarı humma, dang humması, afrika humması, tifüs hastalığı hatta grip bile sivrisinek ısırığından bulaşabilir. Bunların dışında aids hastalığı yada sarılık hastalığı sivrisinek ısırığı ile bulaşmaz bu konuda rahat olmakta fayda vardır.

Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir

Sivrisinek ısırdığında ortaya çıkan kaşıntıya kişinin yapısı alerjik durumuna göre farklı sürelerde devam edebilir. Çocuklarda ve alerjisi olanlarda bu kaşıntı şiddetli ve bir kaç gün sürebilir. Bu karşın yetişkinlerde çok hafif olduğundan herhangi bir önlem gerekmeyebilir. Bir çok kişinin bildiği biraz limon kolonyası sürmek yeterli olabilir. Kaşıntının şiddetli olduğu durumlarda kaşıntı giderici ilaçlar, özellikle antihistaminik diye tabir edilen jelleri yada daha da şiddetli ise kızarıklık ve şişkinlik yaptı ise egzama kremi diye tabir edilen hafif ve orta şiddette kortikosteroid içeren kremler kullanmak bizi hızla rahatlatacaktır. Eğer evde bu tür ilaçlar yok ise o zaman en basitinden kolonya sürmek yada 1 adet aspirini çay tabağında ezerek biraz sulandırılması yine kaşıntının hafifletilmesine yardımcı olacaktır.

Bu tür önlemler ile sivrisinek ısırığının meydana getirdiği kaşıntı bir kaç saat sonra azalacak veya geçecektir.

Sivrisinek Isırığı Nasıl Geçer, Ne Yapmalı?

Sivrisineklerden Nasıl Kurtulunur?

Sivrisinekler İçin Doğal Çözüm

Hangi bitkiler sivrisinekleri kovar, Sivrisinekleri kovan bitkiler nelerdir?

Öncelikle evimize girişini önlememiz lazım. Sivrisineklerin dişileri sokar. Bebekler için çibinlik kullanılması gerekir. Camlarda sineklik olması ve öncelikle sivrisinek ve böceklerin eve girişini önlemek lazım

Sinek kovucu matlar var fişe takılan bunların içinde kimyasallar var hava kalitesini bozar.

Çam yağı, limon yağı, nane yağı, okaliptüs yağından hiç haz etmezler. Bu cam içinde kimyasal olan fişe takılan matlar var bunların içini boşaltıp yağ koyarsanız bunlar buharlaşarak hem güzel koku yayar, hemde sivri sinekleri kovar faydalıdır.