Güzel yaz mevsiminin davetsiz misafirleri sivrisinekler neden bazı insanları daha fazla ısırır? Sinek ısırıklarından muzdarip insanların sorduğu “sivrisinekler neden hep beni ısırıyor?” sorusuna yanıt olabilecek bir yazı hazırladık.

Sivrisinekler Neden Bazı İnsanları Daha Fazla Isırır?

Sivrisinekler sıcak yaz aylarında evlere misafir olur. Kullanılan sinek kovucu ilaçlar işe yarar ancak tamamen ortadan kaldırmayabilir. Evde bir kişiyi ısırken neden diğerlerinden uzak durur? Olası cevapları bu yazıda bulunuyor.

İstatistiksel olarak, yalnızca on kişiden biri sivrisinekler için caziptir. Cinsiyet ayrımı söz konusu olmaksızın yumurtalarını beslemek için memelilerin kanına ihtiyaç duydukları için sadece dişi sivrisineklerin ısırıldığını söyleyebiliriz. Sivrisinekler çok seçicidir ve yumurtaları için en uygun kanı seçerler. Vücut bileşenlerimizi oluşturan kimyasalların kokularını 30 metre uzaklıktan alabilirler.Doğru kimyasal karışımı ve memeli kokusunu farkedebilirler.

Yapılan araştırmalar 0 kan grubuna sahip kişilerin sivrisinekler tarafından daha çok tercih edildiğini gösteriyor. Laktik asit çoğu sivrisinek türü için dikkat çekici bir koku yayar. Peynir, soya, yoğurt ve salamura edilmiş sebzeler gibi belirli gıdaları yediğinizde ve kuvvetli egzersiz yaptığınızda, cildinizde daha fazla laktik asit oluşur.

Sivrisinek Isırıklarına Doğal Çözüm Arıyorsanız Sivrisinek ısırıklarından alerjik reaksiyonlarına karşı bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Doğal elma sirkesini biraz su ile karıştırıp pamuk ile kaşınan bölgeye bastırabilirsiniz. Diş macunlarının içerisindeki asitler sinek ısırıklarına iyi gelir. Biraz diş macununu kabaran bölgeye uygulayabilirsiniz. Kaşınan bölgeyi daha fazla kaşıyıp yara yapmak istemiyorsanız buz küplerini sinek ısırığı olan bölgeye uygulayın.

Aslında sivrisinekler bir çok kişiyi ısırır. Her insanın sinek ısırığına vereceği tepki farklı olduğu için alerjik reaksiyon belirtileri de farklıdır. Bazı insanlarda hafif bir kaşıntı oluştururken bazı insanlarda ise yaralara neden olabilen kaşıntılar oluşturur.
Sivrisinekleri kendinizden uzak tutabilmeniz için koyu renkli giysiler, bol sarımsak tüketilmesi, alkol içeren vücut losyonları kullanılması etkili olabilir.