Kadınlar kulübü editörleri olarak araştırdık, sonbahar detoksu nasıl yapılır makalemizi hazırladık.
Sonbahar detoksu bedeninizi içten dışa temizleyerek, bağışıklığı güçlendirecek, soğuk algınlığından sizi koruyacaktır.  Sonbahar detoksu ne zaman yapılır sorusunun cevabı ise eylül, ekim, kasım gibi sonbahar aylarında yapılır
Beslenme uzmanlarına göre sonbahar detoksu akciğer ve kalın bağırsağı temizleme amaçlı olmalıdır. Çünkü bu organlar egzama,cilt kuruluğu, nefes probleri ile doğrudan ilgilidir. Bu organların temiz olması demek bedenin sağlığını koruması anlamına geliyor.

Akciğerler ve kalın bağırsağın fonksiyonlarını düzgünce yapabilmesi için şeker, un,süt ürünlerini kısıtlamalı, alkolden de uzak durmalıdır.
Nefes yolunu açık tutmak içinde çemen çayı içmelidir.
Tarçın, hindistan cevizi, karanfil de bağırsak ve solunum yolları sağlığı için oldukça etkili baharatlardır.
Et sever biriyseniz, size önerimiz buna bir müddet ara verip, sebzelere yönelmenizdir.
Tahıllı yiyecekler, mevsim sebzeleri ve meyveleri bedeninize detoks uygulayacaktır.

Doğal Detoks Yöntemleri makalemizi okumak için tıklayınız

Sonbahar detoksu için, sonbahar meyve ve sebzelerinden oluşan karışım hazırlayıp bunu içmelidir. Üzüm, elma, pancar, yeşil yapraklı sebzeler ve limon harikulade detoks yiyeceklerindendir.
İşte size sonbahar detoks içeceği tarifi
1 orta boy pancar
1 büyük elma
3 turp
1 fincan taze lahana yaprakları

Yapılışı: Tüm malzemeyi katı meyve sıkıcağına atın ve suyunu çıkarıp, için.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.