Tiroid hastalığına toplumda bir çok kişide rastlanır ancak geç fark edilmesi vücutta dengesizliğe neden olur. Tiroid hastalığının en önemli belirtileri nelerdir? Tiroid hastalığı hakkında bilmek isteyeceklerinizi bir araya getirdik.

Tiroid bezi boynun ön tarafında yer alır. Besinlerden alınan iyot ile metabolizmanızı, vücut sıcaklığını ve nabız oranınızı düzenleyen hormonların üretiminden sorumludur. Bu hormonların az yada fazla üretilmesi çeşitli sağlık sorunlarına neden olur. Kişinin günlük hayatını etkiler. Tiroid hastalığının en önemli belirtilerini sıraladık.

Tiroid Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Yorgunluk ve Uykusuzluk
Vücudun enerji seviyesini etkilediği için uzun süre devam eden uykusuzluk ve bitkinlik hissi yaratır. Bu durum sinirlilik ve güç kaybına yol açar.

Tiroid Hastalığının En Önemli Belirtileri | 1

Kalp Atışında Değişiklikler
Tiroid hastalığının en belirgin özelliklerinden biri de aniden değişen kalp atışlarıdır. Kişi bunu hisseder. Bazen artan ve bazen ise azalan kalp atışları kişileri rahatsız eder.

Hızlı Kilo Verme Yada Alma
Kısa bir süre içinde ortaya çıkan kilo artışı veya azalması, çok düşük veya çok yüksek tiroid hormonları anlamına gelebilir.

Tiroid Hastalığının En Önemli Belirtileri | 2

Kuru Ciltler ve Kırılan Tırnaklar
Kuru kaşıntılı cilt, tiroit bezi ile ilgili problemlerin işareti olabilir. Benzer şekilde, tırnaklarınız daha çabuk kırılmaya başladıysa tiroid hastalığının habercisi olabilir.

Tiroid Hastalığının En Önemli Belirtileri | 3

Vücut Isısını Düzenleme Sorunları
Tiroid hastalığı vücudunuzun sıcaklığını kontrol etme yeteneğini bozabilir. Çok üşüdüğünüzü hissedebilir yada aşırı terleme problemi yaşayabilirsiniz.

Boyun Şişmesi
Boyun bölgesinde şişme veya genişleme, tiroid beziyle ilgili sorunların görünür bir işaretidir.

Tiroid Hastalığının En Önemli Belirtileri | 4

Kas Ağrıları
Hipotiroid belirtileri, vücudun farklı yerlerinde ağrı hissedebilir. Aniden hissedilen kol yada bacak krampları buna örnek olabilir.
Tiroid hastalığının en sık rastlanılan belirtilerini sizde hissediyorsanız vakit kaybetmeden doktorunuza başvurun.

Tiroid Hastalığının En Önemli Belirtileri | 5