Son dönemlerde uygulama sıklığı bir hayli fazlalaşan tüp bebek tedavisi, normal şartlar altında bebek sahibi olamayan çiftlerin her ikisine ait üreme hücrelerinin farklı yöntemlerle döllenmesi işlemine denilmektedir.

Bu tedavi yöntemi sayesinde günümüzde hasretini çektiği bebeğe kavuşanların olduğu kadar kavuşamayanlar da bulunuyor. Bazı durumlarda sorunsuzca ilk uygulamada ya da birkaç kez uygulamada çiftler bebeklerini kucaklarına alsalar da, bazı faktörler ne yazık ki yöntemin başarısız olmasını da sağlayabiliyor. Peki tüp bebek tedavi uygulamasının herhangi bir zararı var mıdır?

Tüp bebek tedavisinin zararlarıTüp bebek yönteminin amacı, normal yollarla gebe kalamayan kadınların gebeliklerini sağlamaktır. Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere göre tüp bebek tedavisinin başarı oranı %50′dir. Farklı teknik ve metotlarla uygulanan tüp bebek tedavisi basit bir süreç olmadığı için, çiftlerin sabırlı olmaları gerekir. Uygulamada aynı zamanda bir takım ilaçlar da kullanılır ve bu ilaçlar ne yazık ki bazı kişilerde çeşitli sıkıntılara yol açabilir. Peki nedir bu sıkıntılar. İşte sizlere tüp bebek uygulamasında karşılaşma riski bulunan zararlar.

Tüp bebek tedavisinin zararları

Kimi zaman olumsuz sonuçlarda doğurabilen tüp bebek uygulaması kadınların yumurtalıklarında aşırı büyümeye sebep olabilir. Ayrıca yumurtalıklarda aşırı büyümenin husule gelmesinin yanı sıra yumurtalık kanseri olma riski de bulunur. Döllenmiş embriyonun genetik yapısında bozukluklar, doğmuş olan bebeğin erken yaşlanma belirtilerine sahip olması, yumurtalıkların zedelenmesi gibi sıkıntılar husule gelebilir.