Vajinismus Nedir? Kadınlarda bulunan pelvik taban kaslarının, cinsel ilişki öncesi istemsiz olarak kasılması ya da gerilmesi olarak tanımlanan bu hastalık, cinsel ilişkiyi de imkansız hale getiriyor. Zorlama durumunda ise kadının çok daha fazla acı çektiği gözlemlenmiştir… Cinsel ilişkiyi sıkıntılı hale getiren bu hastalık, partnerler arasındaki iletişimi de daha sıkıntılı ve güç hale getiriyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki her 10 kadından 1’inde bu hastalık mevcut ancak kadınlar tedaviyi reddediyor ve bu hastalıktan utanç duyduklarını ifade ediyorlar. En büyük hata ne yazık ki budur çünkü bu bir hastalık ve tedavi edilmesi de gayet normal bir durumdur.

Bilinçli gerçekleşen bir eylem olmadığını da ifade etmek gerekiyor ve cinsel ilişki öncesinde bu kasları kontrol etmek de ne yazık ki mümkün değildir.

Vajinismusun Sebepleri Nelerdir?

Bu hastalığın en büyük nedenlerinden bir tanesi masumiyetin kaybedilme korkusudur. Kadınlar cinselliği bir tabu olarak görmeye başladıkları anda bu korku çok daha net bir şekilde yaşanıyor.

Toplum baskısı ve anne ve babanın tutumu da bu hastalığın en önemli nedenleri arasında gösteriliyor.

İstek dışı evlilikler ya da ilişki de hastalığın nedenleri arasında gösteriliyor.

Başarısızlık hissi de hastalığı tetikleyen nedenlerden bir tanesidir.

Vajinismus Neden Olur?

Vajinismus Neden Olur?

Vajinismus Nasıl Tedavi Edilir?

Hastalığın temel nedeni araştırıldıktan sonra uzman bir cinsel terapistten psikolojik yardım almakta fayda var çünkü hastalığın ilaç ya da cerrahi müdahale ile tedavi edilmesi ne yazık ki mümkün değildir.

Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimiz için Tıklayın !

Vajinismusu Nasıl Yendik? Başarı öykülerimiz için Tıklayın !

Vajinismus Tedavisi Parmak Egzersizleri için Tıklayın !

Vajinismus Kegel Egzersizleri Tedavisi için Tıklayın !

Vajinismus tedavisinde eşlerin rolü için Tıklayın !