2015 Genel Seçim Seçmen Sorgulama İşlemi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.860
29.824
60
2011’de yapılan milletvekili seçimlerinin aradan sonra yeni hükümeti ve 25. dönem mecliste yer alacak milletvekillerini belirleyecek 7 haziran 2015 milletvekili seçimlerine yönelik olarak tüm Türkiye genelinde oldukça yoğun ve geniş kapsamlı bir şekilde çalışma yürütülüyor. Türkiye’de tüm gündemi meşgul eden en önemli konulardan birisi olarak 7 haziranda yapılacak seçimler öne çıkıyor. Özellikle de siyasi partiler, milletvekili adayları ve seçmenler tarafından 7 haziranda yapılacak genel seçimler oldukça büyük bir önem arz ettiğinden yüksek oranda heyecanın oluşmasına neden oluyor.




SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!



Seçmenlerin oylarını en sorunsuz şekilden kullanabilecekleri bir seçim organizasyonu düzenleyebilmek amacı il modern teknolojiyi de aktif olarak kullanmakta olduğu çalışmaları ile Yüksek Seçim Kurulu 7 haziran milletvekili seçimleri için son sürat çalışmalarına devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu seçmenlerin seçim işlemlerinde kolaylık sağlamak amacı ile başta online seçmen sorgulama gibi pek çok gelişen internet teknolojisini baz alan çalışmalar gerçekleştiriyor. Türkiye’de yapılacak 7 haziran 2015 milletvekili seçimlerine yönelik olarak son derece geniş kapsamlı ve yoğun mesaili çalışmalar gerçekleştirmekte olanlardan birisi olarak Yüksek Seçim Kurulu öne çıkıyor.



Bu kapsamda vatandaşlar seçmen bilgilerini dijital ortam üzerinden kontrol edebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de dijital platformda yer alan Yüksek Seçim Kurulu internet sayfası üzerindeki online hizmetler menüsünden ulaşılabilen seçmen sorgulama uygulama ekranından kolay bir şekilde 7 haziran milletvekili seçimlerine ilişkin seçmen bilgilerine tüm ayrıntılarıyla ve en güncel şekli ile erişim sağlanabiliyor. Vatandaşlar 7 haziran milletvekili seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip olup olmadıklarını, oylarını nerede kullanacakları ve diğer seçim bilgileri gibi çeşitli seçmen bilgilerini YSK tarafından sunulan seçmen sorgulama ekranından yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun gelişen internet teknolojisini seçim gündeminde ve çalışmalarında aktif olarak kullanması sayesinde artık seçmen sorgulama işlemleri dijital platformda da yapılabiliyor.



Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital platform üzerinde yer almakta olan internet sayfasından kolay bir şekilde erişim sağlayabildiğiniz seçmen sorgulama ekranından seçmen bilgilerinizi sorgulayabilir ve ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz. Nerede oy kullanacağınız gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bu seçmen sorgulama hizmetinden Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sayfasından ulaşabildiğiniz gibi bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için nüfusa kayıtlı olduğu il, T.C. kimlik numarası ve nüfusa kayıtlı olduğu sıra no bilgileri gibi bilgileri eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekiyor. Bu sayede seçmen sorgulama ile seçmen bilgilerine erişim sağlayabiliyor.
http://www.milliyet.com.tr/2015-genel-secim-secmen-sorgulama-gundem-2043352/
 
X