- Konu Sahibi aykadarguzelay
Adamın yaptıkları bipolar yüzünden mi gerçekten? Bana hiç öyle gelmedi, ailesi de ortada, rezil insanlar belli ki.
Gerçekten hastalıktan kaynaklı kötü şeyler yaşanmış olsaydı, bi hâl çaresine bakın, tedavi olsun falan derdim de bipolar olmasa da bunlar geçimsiz ve çirkin insanlar bence.
Yaşın çok küçük, yoluna bak derim.
Öncelikle de düzenli ve devamlı bi destek almalısın.
Evet gerçekten bipolar hastalığı yüzünden. Genetik bi hastalık annesinde babasında da olabilir. Zor tanısı konan bi hastalık bu yüzden ailesi gitmemiş olabilir. Problem çıkarmaları bundan kaynaklı da olabilir. Bipolar hastalarının kafası normal insanlardan farklı. Saniyesinde bir çok şeyi kafasında düşünürler kendilerini geliştiremez, konsantre problemleri vardır ve bu yüzden okullarını bitirip bir yere gelmeleri çoook nadirdir. Ömür boyu ilaç kullanmaları gerekir asla tedavisi yoktur. Sadece ilaçlar duygudurumu dengede tutmaya yarar. O yüzden ilaçlarını aksatmaması gerekir. İlaçlar da yaşamını etkiler gece sabahlara kadar uyuyamayıp gündüzde uyanamazlar birinin desteği şart. Depresif dönemi 6 ay sürerken manik dönemi de 6 sürer. Depresif dönemde öfke kontrolü zordur mutsuzlardır her konuda karamsarlardır. Manik dönemi ise tam tersi heyecanlı dünyayı ben yarattım düşüncesi altında kendini önemli birisi sanma vs… ilaçları düzenli kullanınca katlanacağız çok az problemler oluyor normal psikolojisi bozuk hastalar gibi. Ama düzenli kullanmazlarsa çevresindekilere işkence… bunları en ince ayrıntısına kadar yaşamış biri olarak söylüyorum ki berbat bi durum. Her aklıma geldiğinde evlenmediğime kurtulduğuma şükrediyorum.