- 7 Mart 2013
- 6.045
- 18.201
Video sonlarına doğru çizgi film önerisi yapıyordu.Yaz tatilinde de böyleydi maalesef. Oysa ki anne baba hep beraberdik. Busterden bahsediyorsunuz dediğiniz o baya sakin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Video sonlarına doğru çizgi film önerisi yapıyordu.Yaz tatilinde de böyleydi maalesef. Oysa ki anne baba hep beraberdik. Busterden bahsediyorsunuz dediğiniz o baya sakin.
dehb genelde baba genetiğinden geçiyor bilginiz olsun
bunu yeni okudumKreş için 36 ayı bekliyoruz.
Gündüz istemiyor ama 4-5 gibi uyuyakalıyor ağlaya ağlaya. Gece uykusu derbeder oluyor. :'
o zaman psikiyatrlar bize yanlış bilgi veriyorYanlis bilgi, ADHD hem anne hem babadan esit oranda gecebilir. Hatta ikisinden ayni anda da gecebilir, bununla ilgili yapilmis ikiz calismalari var.
P.S. Doktora mezunu biyoinformatik & gen bilimciyim.
Video sonlarına doğru çizgi film önerisi yapıyordu.
o zaman psikiyatrlar bize yanlış bilgi veriyor
önce onlara öğretilmeli
3 psikiyatr a götürdüm( anabilim dalı başkanı da vardı içinde)
hepsi aynı şeyi söyledi ,hatta eşim pskiyatrlar böyle deyince, kendisinden şüphelenip kendisi de gitti doktora ,onda da dehb çıktı.
bunu yeni okudum
çocuk uyumuyor değil miş ki?
uyku zamanını oturtamamışsınız
4,5te uyuyan çocuk uyur mu hiç?
ne yapıp edip uyutmayacaksınız
asıl mesele bu.
Uyku saati düzenliydi. Son haftalarda uyumamak için çok direniyor en son dayanamıyor. Ne yaparsak yapalım tutamıyoruz böyle bir zamanda da.
çocuk psikiyatr tabiki.Evet kendilerini guncellemeleri gerekiyormus, umarim cocuk psikiyatristidir bu bahsettiginiz kisiler cunku yetiskin psikiyatristinin isi degil bu. Bir 10-12 sene once bir ara boyle bir kanitlanamayan soylenti vardi, ama coktan curutuldu, prestiji olmayan bir bilgi artik.
Genetic nurture versus genetic transmission of risk for ADHD traits in the Norwegian Mother, Father and Child Cohort Study - Molecular Psychiatry
Identifying mechanisms underlying the intergenerational transmission of risk for attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) traits can inform interventions and provide insights into the role of parents in shaping their children’s outcomes. We investigated whether genetic transmission and...www.nature.com
Ingilizceniz varsa konuyla ilgili, dunyanin en prestijli bilimsel makale dergilerinden birinde yayinlanan guncel bir makale biraktim yukariya.
Sabahtan oglene kadar uyku grubu vardi biz kizimi yollamistik. 2 yasindaydiBenimde onerim krese gitme yonunde ama 25 aylik aliyorlarmi Türkiyede hic bilmiyorum. Gündüz uykuyu bizde iki yas civari biraktik. Benim kizin ilk basladihinda 4 saate perti cikiyordu simdi alisti ama cocuklar icin kres bir is gunu gibi oluyor
Evdeki durumunuz nedir? Uyku saatini kaosa ceviriyor olabilir misiniz? Annenin ve cocugun kaos yasanan bir evde yasadiginda bu sekilde hiperaktivite durumunun cocukta arttigina dair arastirmalar var.
Keşke daha ilişkili bir makale ekleseydiniz. Okurken boşu boşuna sıkıldım (ama veri setletini kullanabilirim de - üşenmezsem ) Çevreselden daha çok genetiğin etki ettiğinden bahsediyor makale.Evet kendilerini guncellemeleri gerekiyormus, umarim cocuk psikiyatristidir bu bahsettiginiz kisiler cunku yetiskin psikiyatristinin isi degil bu. Bir 10-12 sene once bir ara boyle bir kanitlanamayan soylenti vardi, ama coktan curutuldu, prestiji olmayan bir bilgi artik.
Genetic nurture versus genetic transmission of risk for ADHD traits in the Norwegian Mother, Father and Child Cohort Study - Molecular Psychiatry
Identifying mechanisms underlying the intergenerational transmission of risk for attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) traits can inform interventions and provide insights into the role of parents in shaping their children’s outcomes. We investigated whether genetic transmission and...www.nature.com
Ingilizceniz varsa konuyla ilgili, dunyanin en prestijli bilimsel makale dergilerinden birinde yayinlanan guncel bir makale biraktim yukariya.
Benim oğlan bu. Gündüz uyutmayayım desem uyuyakalıyor 5 gibi. Her gece 1-2 den önce yatamaz olduk. Yatmadan önce yatakta zıplama mı dersin koridorda 50 kere koşmak yerlere atlamak mı her şey var. Enerjisini çok atamıyor farkındayım da parka götürdüğümde de böyle. Yine gece enerjisi oluyor. Yıldım bu uyku probleminden hece uykusuna geçmesi 2 saate yakınKreş için 36 ayı bekliyoruz.
Gündüz istemiyor ama 4-5 gibi uyuyakalıyor ağlaya ağlaya. Gece uykusu derbeder oluyor. :'
Adhd ingilizcesi.turkcesini bilmiyordum. Ama bence bu tahatsizligi var mi yok mu bi baktirin.Dehb'miş. açıkçası benim var çok yüksek seviyede değil ama genetik aktarımında da böyle bir şey olma ihtimali olabilir.
Şey uyku konusunda benim oğlumu anlattınız birebir aynısı her uyku saati kabustu resmen onun dışında gecenin bir körü uyanır saatlerce krize girip ağlardı dayak yemis gibi artık komşular sabır dilemeye başlamıştı bana Allah yardımcınız olsun falan diyorlardı, bir çocuk nörologuna götürmenizi tavsiye ederim, bize uyku bozukluğu teşhisi konuldu mesele sakinleştirici bir ilaç verildi onu kullandığınızdan beri uykulari ve uykuya geçişleri daha sakin.Arkadaşlar, 25 aylık bir kızım var.
Çok hareketli demek yeterli olmayabilir.
Maşa ile Koca Ayı çizgi filmindeki Maşa'yı düşünün. Öyle bir kız. Enerjimiz yetmeyecek kadar hareketli. 5 kişi yanında dursa 5 kişi de artık bitip, tükeniyor. Aylarca etkinlik yapayım, kitap okutayım, oyuncak oynayayım diye uğraştım. Bunların hiç biri için sabit durmadığı gibi canı istemediği sürece yüzüne bile bakmaz.
Ekran açmayalım diye karar vermiştik eşimle, çocuk şarkıları vs bir iki tane de izlediği çizgi film var. Peki bunlara odaklanıyor mu? Hayır. O bile sakinleştirmiyor.
Asıl meseleye gelince uyku problemi çok fazla. 2 yaşla birlikte daha da çözülmez bir hal aldı. İlk süreçten beri uyku rutinlerine, saatlerine hep dikkat ettim. 1 yaşından beri çalışıyorum. Ailelerimiz bakıyor onlarda dikkat ediyorlar. Ancak gelin görün ki uykuya öyle çok tepkili ki. Uyuyacağını anladığı anda şiddetli ağlamalar, gözüne parmak batırıp kendini uyandırma, gözü kapalı bir halde yatakta ayağa kalkıp uyumamak için direniyor. Gün geçtikçe artıyor. Artık tahammül edemez hale geldik. Gündüzleri uyumamak için o kadar çok ağlıyor ki. Kurtuluyor bir şekilde bu kez akşama doğru dayanamıyor uyuyor. Bu kez de gece çok geç yatıyor. Sabah zaten iki senedir altı buçuk civarı uyanıyoruz. Yine bu saatte uyudu. Uyurken komşular eziyet ettiğimizi bile düşünebilir. Öyle ağlıyor ki artık içim acıyor. Ayakta sallanmak istemiyor. Kendisi yerde yuvarlanıp yatmaya çalışıyor. Kendi kendine uyuyakalacağında bile çığlık kıyamet.
Çocuk psikologuna gittim. Psikolog arkadaşlarım var onlar da durumu görüp bazı önerilerde bulundu. Yaptığım her şeyi önerdiler, yaptıklarımın üzerine bir şey olmadı maalesef. Hiperaktivite tanısı için psikiyatra şu aşamada gitmenize gerek yok zaten okul süreciyle ancak netleşir dediler.
Uykuya olan bilinçaltındaki tepkisi ne bilmiyorum ama artık psikolojim kaldırmıyor. Uyutması çok büyük mesele, canı istediğinde uyusun desem ne onun sağlığı için uygun ne de bizim vücudumuz o yorgunluğu kaldırmıyor.
İşten geldim bir sürü oyun oynadık yemek yedik dans ettik hasret giderdik yaramazlık yaptı her yeri kurcaladı ancak uyumuyor uyumuyor. Tam uyuyacağı anda kalkıp mutfağa kaçıyor, yanında kim varsa tekmeliyor, kendini yerlere atıyor. Vücudum artık sinirden ve yorgunluktan titriyor.
2 yaşla beraber daha ne çılgınlıklar çıkıyo bilseniz uyumak istemediğinde zorla uyutmayın, dışarı çıkarın. gece, gündüz, soğuk, sıcak farketmez. Ben öyle bi süre sakinleştirdim koştu oynadı. giyinmek istemediği için kavga gürültü giydiriyorum montları her şeyi ama çıkınca 15-20 dakik içinde sakinleşiyor.Uyku saati düzenliydi. Son haftalarda uyumamak için çok direniyor en son dayanamıyor. Ne yaparsak yapalım tutamıyoruz böyle bir zamanda da.
Yoğundum bakamadım özet için tşkler:)Keşke daha ilişkili bir makale ekleseydiniz. Okurken boşu boşuna sıkıldım (ama veri setletini kullanabilirim de - üşenmezsem ) Çevreselden daha çok genetiğin etki ettiğinden bahsediyor makale.
Buyrun. Başka bir makale buldum enteldantell . Bu makalenin tam hali ücretli, hile hurdayla indirdim. Özelden atabilirim size.
Bazı testler yapılmış cinsiyete dayalı hem çocuklarda hem de ebeveynlerde. Bazı durumlar cinsiyete göre farklılık göstermiş. Mesela; DHEBli kız evlatlardaki IQ ve sözel ifade zayıflığı DHEBli babayı, DHEBli evlarlardaki motor zayıflık da DHEBli anneyi işaret etmiş.
Doktorunuz çocuğunuzdaki spesifik sorundan dolayı babayı işaret etmiş olabilir. Sizde de DHEB varsa aktarılmadığı anlamına gelmez tabii bu.
Özette başka şeyler vardı da üşendim yazmayaYoğundum bakamadım özet için tşkler:)
Oğlum üstün zekalı. Anne tarafım da öyle hep. Demekki anne ve anne tarafından geçmiş. Makaleye eklenmeli:) debhli erkek çocukların ıq seviyesi anne geninden geçiyor diye :)
Yok doktorlar eşimi tanımadan söylemişlerdi.
Aman zaten bilim kendini yenileyen birşey. Bugün okey dediklerine yarın yeni araştırma ile no, no, nooo diyebiliyorlar :)
Bu arada bende dehb yok :) hiperaktivite olabilir ama:) benim oğlanda hem dehb, hem üstün zeka, hem dürtüsellik var. Maşallah yok yok, anlatsam kitap olur, ilaç kullanıyor, ilacın etkisi büyük ama tamamen yeterli değil elbette. Bu tarz çocuklara yetişmek çok zor zaten.
Ben de üşeniyorum:) biri yazsa iyiydi :)Özette başka şeyler vardı da üşendim yazmaya