Nereden başlasam bilmiyorum gerçekten o kadar doluyum ki her şeyi içime atmaktan sorunlarımı ört pas etmeye çalışmaktan yoruldum. Aslında hayatımızı değiştirebilmek yine kendi elimizde ama ben bu noktada çok korkak ve zayıf bir kişiliğim. Eşimle evleneli 4 yıl oldu. 18 yaşımda ailemin uyarılarına nasihatlarına rağmen eşime olan sevgime gerçekten çok güvendim ve evlendik.Ama şimdi o zamanlar tanıdığım o adamla evli değilmişim gibi hissediyorum. şu an bu kadar küçük bir yaşta böyle bir karar verdiğim için çok pişmanım ailem onun iyi bir insan olmadığı konusunda beni her zaman uyardı ama hiç kulak asmadım. Şu an yalnış kararlarımın cezasını çekiyorum diyebilirim. Eşim 35 yaşına gelmiş ama bu yaşına kadar elde var sıfır borç içinde yaşıyoruz. Egosundan kimsenin emrinde çalışmak istemiyor bu yüzden pek çok iş yeri açıp batırdı ben bu konuda hiç bir zaman tek kelime etmedim her zaman onun yanında oldum 4 yıl boyunca belki düzelir dedim ama hep aynı sorumluluk duygusu yok elinde beş kuruşu olmasın arkadaşlarına gösteriş için borç alır eğlenceye para savururdu onun tutumsuzlukları yüzünden borç içinde yüzüyoruz. Egolu davranışları insanlara ve bana kaba bilmiş tavırları sürekli kendini övmesinden midem bulanıyor artık. Evlendiğimiz günden beri hep arkadaşları ve çevresi gecelere kadar dışarıda mekanlarda gezdi. bu konuda tartışmalarımız hiç bitmedi. Evlendiğim günden beri dışarıda beraber çok nadir zaman geçirdik. Buna da eyvallah dedim dışarıda kız kardeşim ve arkadaşlarımla zaman geçirerek kendi kendime mutlu olmaya çalıştım. Onun yokluğuna da alıştım zaman içinde hatta onun geceden geceye eve gelmesi benim için gayet normal bir hal aldı. Onun karşısında kendimi küçük ve pasif hissediyorum çünkü bana davranışları baskıcı ve agresif ... İki üç kere şiddet gördüm. Borçları var psikolojisi bozuk düzelir dedim ama en son babama yapmış olduğu saygısızlığa dayanamadım. Benim babam onun zor günlerinde daima yanında oldu adam elindeki tek birikimi olan arabasını bile onun borçları yüzünden sattı. Buna rağmen benim aileme cephe aldı. Ben onun ailesine bir kere olsun bir saygısızlık etmedim Benim ailem onun bu davranışlarını hiç hakketmedi. Ben tabii ki bu konuda ailemin yanında yer aldım. Ona artık bu davranışlarına katlanamadığımı söyledim ve boşanma kararı aldık. Mahkeme günümüzün bir gün öncesi yüz yüze görüştük yaptıklarına çok pişman olduğunu kendini düzelteceğini söyledi bir şans daha istedi ilk defa o gün ağladığını gördüm.Gerçekten pişman olmuştu ilk iki ay bana çok iyi ve nazik davrandı fakat yine yavaş yavaş aynı şeyler... Ne yapmalıyım bilmiyorum hiç bir şeye halim kalmadı eşimin beni çok sevdiğine eminim ama karakteri ve kişiliği bozuk psikopat gibi ben onu sevemiyorum artık.. Belki eşim olmazsa çok daha iyi bir hayatım olabilir diye düşünüyorum üniversite 3 sınıfa gidiyorum elimde ileride bir mesleğim olacak ve hayatımda uzun yıllar var daha çocuğum da yok diyorum bir yandan da belki düzelir diye ümit ediyorum. biraz uzun bir yazı oldu ama lütfen yardımcı olun çok ihtiyacım var.
Bu yazıyı 3 ay önce burada paylaşmıştım. Şu an çok kötü durumdayım yardımlarımlarınıza çok ihtiyacım var. 6 ay önce anlaşmalı boşanma için dava açmıştık ve eşim herşeyin düzeleceğine artık hiç bir şeyin aynı olmayacağı konusunda beni ikna etmişti. Eğer mutsuz olursan tekrar dava açarız ve zorluk çıkarmadan boşanacağı konusunda garanti vermişti. Bende istemeye istemeye beraber geçirdiğimiz 4 yılın hatrına son bir kez daha denemeye karar verdim. Aradan 9 ay geçti ve eşim yine aynı kişi çok ciddi maddi sorunlarımız var borçlar içinde bunların sıkıntısını bana yansıtıyor. sanki maddi sıkıntıyı tek başına yaşıyor gibi... beni arayıp sormuyor hiç bir şekilde ilgisi yok sinirli ve agrasif davranışları sürekli yalnızlığım... 22 yaşındayım ama onun bende açtığı taribatlar psikolojik sorunlarım kendimi yaşlanmış bitmiş hissediyorum. Eşime karşı duygusal hiç bir bağ hissedemiyorum. Ben bunları yaşamak için evlenmedim eşime sorunun neyse söyle paylaş benimle diyorum yok bir şey diyor. bana surat asıyor sadece benim hiç bir şeyden haberim yok. Artık kesinlikle şuna karar verdim ki eşim bu ve değişmeyecek çabalamaktan yoruldum artık o gerçekten değişse bile ben eskisi gibi olamayacağım çünkü içimde koptu bir şeyler şu an tek istediğim ondan boşanmak bunun için herşeyimi veririm. bir kaç gün önce ailemin evine yerleştim ve eşime onun verdiği sözü tutmadığını bana karşı aynı olduğunu kesin olarak boşanmak istediğimi kararımın hiç bir şekilde değişmeyeceğini artık onunla bir gelecek goremediğimi söyledim. Bana haklı olduğumu söyledi bu davranışlarının maddi problemlerinden kaynaklandığını ona bir şans daha vermemi herşeyi düzelteceğini artık eskisi gibi olmayacağını söyledi. Yeminler etti beni bırakma seni seviyorum diye. Bende ona karşı hiç bir şey hissetmediğimi ve artık ona olan inancımı kaybettiğimi kesin bir dille açıkladım. O da beni asla bırakmayacağını söyledi elimden geleni yapıcam herşey eskisi gibi olucak ben boşanmam senden diyor. bende tek taraflı dilekçe vereceğimi söyledim. Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı ? Eşimi anlaşmalı boşanmaya nasıl ikna edebilirim benden ümidini kesmesini nasıl sağlayabilirim? Ya da mahkemeyi tek taraflı açsam bu iş ne kadar uzar. Hakim bana hak verir mi ya da bizi boşamama gibi bir ihtimal var mı ? avukat tutacak maddi durumumuz da yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Bu yazıyı 3 ay önce burada paylaşmıştım. Şu an çok kötü durumdayım yardımlarımlarınıza çok ihtiyacım var. 6 ay önce anlaşmalı boşanma için dava açmıştık ve eşim herşeyin düzeleceğine artık hiç bir şeyin aynı olmayacağı konusunda beni ikna etmişti. Eğer mutsuz olursan tekrar dava açarız ve zorluk çıkarmadan boşanacağı konusunda garanti vermişti. Bende istemeye istemeye beraber geçirdiğimiz 4 yılın hatrına son bir kez daha denemeye karar verdim. Aradan 9 ay geçti ve eşim yine aynı kişi çok ciddi maddi sorunlarımız var borçlar içinde bunların sıkıntısını bana yansıtıyor. sanki maddi sıkıntıyı tek başına yaşıyor gibi... beni arayıp sormuyor hiç bir şekilde ilgisi yok sinirli ve agrasif davranışları sürekli yalnızlığım... 22 yaşındayım ama onun bende açtığı taribatlar psikolojik sorunlarım kendimi yaşlanmış bitmiş hissediyorum. Eşime karşı duygusal hiç bir bağ hissedemiyorum. Ben bunları yaşamak için evlenmedim eşime sorunun neyse söyle paylaş benimle diyorum yok bir şey diyor. bana surat asıyor sadece benim hiç bir şeyden haberim yok. Artık kesinlikle şuna karar verdim ki eşim bu ve değişmeyecek çabalamaktan yoruldum artık o gerçekten değişse bile ben eskisi gibi olamayacağım çünkü içimde koptu bir şeyler şu an tek istediğim ondan boşanmak bunun için herşeyimi veririm. bir kaç gün önce ailemin evine yerleştim ve eşime onun verdiği sözü tutmadığını bana karşı aynı olduğunu kesin olarak boşanmak istediğimi kararımın hiç bir şekilde değişmeyeceğini artık onunla bir gelecek goremediğimi söyledim. Bana haklı olduğumu söyledi bu davranışlarının maddi problemlerinden kaynaklandığını ona bir şans daha vermemi herşeyi düzelteceğini artık eskisi gibi olmayacağını söyledi. Yeminler etti beni bırakma seni seviyorum diye. Bende ona karşı hiç bir şey hissetmediğimi ve artık ona olan inancımı kaybettiğimi kesin bir dille açıkladım. O da beni asla bırakmayacağını söyledi elimden geleni yapıcam herşey eskisi gibi olucak ben boşanmam senden diyor. bende tek taraflı dilekçe vereceğimi söyledim. Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı ? Eşimi anlaşmalı boşanmaya nasıl ikna edebilirim benden ümidini kesmesini nasıl sağlayabilirim? Ya da mahkemeyi tek taraflı açsam bu iş ne kadar uzar. Hakim bana hak verir mi ya da bizi boşamama gibi bir ihtimal var mı ? avukat tutacak maddi durumumuz da yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.