Var nedeni var. Aşık olmuş sizinki bu sefer. Diretin, boşanmayın. Uzasın gitsin iş. Nasılsa çıkacak kokusu. O vakit siz açarsınız davayı elinizde delillerle, mis gibi haklarınızı da alırsınız. Elinize üç kuruş tutuşturup yallah edemesin, o rahatı vermeyin.
ya da bu seferki ya karın ya ben demiş, boşanacaksın demiş. artık aşktandır hırstandır bilemem.
30 tane arabası falan varmiş adamın. 3 kuruş değil yani.
bodrumda bi sürü işletme sahibi biliyorum
çocuklarını ite kaka zorla özel okullarda okutmak için uğraşıyorlar
büyük kısmı da okumuyor
ama milyonluk işletmeleri var, araç kiralama, marine hizmetleri yapanlar var deli gibi para kazanıyorlar
en son bir tanesi -evlendiğ kadın da klübünde hap map satan torbacıydı bu arada!- boşanma davası aşamasında çocuklardan birinin kendisinden olmayabileceğini öğrenmiş, seviniyordu iyi bari benden değilse nafakasını ödemem diye...
ve buradakiler de zor bekliyor 18 yaşı doldurmayı evlenmek için, genelde kaçıyor. 18ini doldurup istenmeyle düğünle normal evlenene hayırlı evlat olarak bakıyorlar.
fakat bu mallar kendisinin bile olsa, kendi üzerine bile olsa, hemen satış yapılabilir.
Hemen mallarına tedbir koydurun o zaman. Adam mal kaçırırsa ne yapacaksınız?
neyin tedbiri pardon?
o tedbir dediğiniz şeyi ancak aile konutu ise oturdukları ev, bi ona habersiz satılmasın diye şerh koydurabilir
onun dışında ticaret yapan bir adama karısı nasıl tedbir koyduracak? daha ortada boşanma davası yokken?
dava açılır, taraflar mal paylaşımında anlaşamaz da sonra ihtiyari tedbir konur -ki ben avukat da değilim ama bu çok basit bir şey: ben ortada dava yokken, mal tespit edilmemişken tepem atsın gideyim kocamın malına tedbir koyun diyeyim, hangi mahkeme koysun onu? adamın ticari hayatını durup dururken bitirmiş olurum...