Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

saftirik

rütbesiz...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
954
11
a.s. Merhabalar ben çiçekleri çok seviyorum,evdeki çiçeklerimi sizlerle paylaşmak istedim sizlerde kendi çiçeklerinizin resimlerini yüklerseniz buraya çok sevinirim a.s.
:nazar: :nazar: :nazar:



daha çoooook var yüklicem en kısa zamanda :asigim:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Buralara pek ugrayan yok ama ben yinede eklicem sizlerde ekleyin olurmu anacım :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
hepsi çok güzelllll bende bayılıyorum çiçeklere ama çürütüyorum yaaa beceremiyorum bakmasını...püf noktaları verirseni zçok sevinirim hepsi çok güzel gözüküyor...
 
Belki çok suluyorsunuzdur o yuzden çürüyor olabilir. çicekler genelde çok güneş degil ışık severler bende çok profosyonel degilim açıkcası.
 
Bunlarda dogum günümde bana gelen çiçekler tabi bunlar saksı değil ama bilgisayarda kalmış göstereyim dedim.pembe güller eşimden :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çiçekleriniz çok güzel, çok temiz bakmışsınız :-)

Ben öğrenci evinde yaşıyorum, ben de çiçek bakmayı çok seviyorum ama şartlar gereği, dayanıklı olduğu için sadece bir saksı sarmaşığım var.
 
harıka yaa... benım cok olmasada... yarın ışıkta cekıp yukluycem...cok sevıyorum cıceklerı...
 
Şimdilik benden bu kadar sizlerdende bekliyorum. :dance:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle şunu söyliyim çiçek yetiştiren insanların pozitif insanlar olduğuna inanıyorum ben..Küçükken babanem büyüttüğü için beni hep çiçekleriyle menekşeleriyle evladı gibi konuşur özene bezene yapraklarını ayıklardı ..Hepinizin çiçekleri çok harika..

Çedene arkadaşım çiçeğini görünce aklıma bir anım geldi..adını hatırlayamıorm ama bu çiçeği küçükken yemiştim ben -tatlicadiarzu- ateşlenmişim çıkarmışım elim yzüm kıpkırmızı şişmişim.ertesi günde gazetelere cıkmış bu çiçek zehirli dikkat edin diye :eek: çok güzel eve çok yakışıo ama aklında olsun miniş biri gelirse eve dikkat et tatlım.sevgiler.. Şeniz
fotoraf1750ls8.jpg
[/QUOTE]
 
Arkadaşlar çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Çiçeklerinizi eklerken isimlerini de belirtirseniz hepimiz için de faydalı olur. Ben de şimdilik bir iki çiçeğimin resmini ekleyeceğim. Fırsat buldukça da eklemeye devam ederim.
Sevgiler.

Bu benim ilk etobur bitkim olan venüs sinekkapanı. Kapanlarındaki gösterişli renkleri ve kokusuyla sinekleri cezbediyor ve kapanlara sinek konduğu anda çok hızlı bir şekilde kapanıp sineği hapsederek enzimlemeye başlıyor.

Bir kaç gün kadar kapalı kalan kapan bitkiye lazım olan azot ve fosforu sinekten sağladıktan sonra açılıyor ve sinekten geride sadece besin değeri olmayan kanat bacak gibi artıklar kalıyor.

Bu da başka bir etobur bitki türü. Türkçe ismi yok şimdilik:) Sarracenia olarak geçiyor. Diğerinde olduğu gibi bunda hareket eden kapan yok onun yerine ibrikler var. yine bu ibrikler koku ve cazibenin etkisiyle sinekleri kendine çekiyor. İbriğin giriş kısmında yapışkan mumsu bir nektar var. bu nektar sinek ve ya böceğin sinir sistemini etkileyip sersemleştiriyor. Ayrıca ibriğin iç yüzeyinde asla hiç bir sinek veya böceğin yürümesi mümkün değil. Böylece içine giren bir sinek asla dışarı çıkamayarak ibriğin dibine kadar düşüyor. Burada yine aynı sistemle enzimlenerek gerekli maddeler bitkiye sağlanmış oluyor.
Farklı türleri, boyutları ve renkleri var sarraceniaların şimdilik bende iki türü mevcut.
İkinci resimdeki sarracenia purpurea diye bilinen tür. Bu türün ibrikleri 1/3 oranında sindirim sıvısıyla doludur. Çok net değil ama fotoğrafta da görülüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
:nazar: Çedene arkadaşım çiçeklerin çok güzel canım teşekkürler paylaşım için a.s.


:nazar: Capensis arkadaşım seninde bitkimi desem etoburların mı desem :1shok: çok ilginç ve çok güzel yenilerini bekliyoruz. teşekkürler a.s.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar bunlarda benim çiçeklerim hepsine aşığım çiçeksiz bir ev düşünemiyorum

daha ekliyeceğim çiçeklerim var ama onlarda daha sonra inşallah :1hug:a.s.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ırmak2004 çok güzel çiçeklerin var teşekkürler. hadi kızlar sizlerde ekleyin
 
Bu d aMenekşe üretim çiftliğim hihoyyythihoyyyt


Menekşeleri çok seviyorummmmm:asigim::asigim:

Birsürü menekşem olsun heryer menekşe olsun istiyorum
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ofistede 3 yaprak dikmiştim boş bir saksıya sürgün vermişler şimdi sularken gördüm ,menekşelerim tam bir tutsun isteyen arkadaşlara yaprak yollıyabilirm
 
bende çiçekleri çok severim yakında bende eklicem resim fırsat buldugum enkısa zamanda
ayrıca hepinizin çiçekleride çok güzel
 
unbendable Menekşelerin çok güzel bende çok seviyorum menekşeleri1 tane var ama bende, yeni menekşe dikerken yapragı dırek topraga mı dikmek gerekiyor unbendable ? suda bekletmek gerekmiyor öylemi bende denicem bakalım püf noktaları varmı peki
 
unbendable Menekşelerin çok güzel bende çok seviyorum menekşeleri1 tane var ama bende, yeni menekşe dikerken yapragı dırek topraga mı dikmek gerekiyor unbendable ? suda bekletmek gerekmiyor öylemi bende denicem bakalım püf noktaları varmı peki


Direk toprağa dikiyorsun (farklı yöntemler de var istersen biraz suda bekletebilirsin de ama ben yapmıyorum) yaprak en güçlülerinden olsun ama ,en dış sıradan sağlıklı bir yaprağı tek seferde kesmelisin maket bıçağı gibi birşeyle , makas kullanmamalısın..Diktiğin toprağın kurumasına izin verme ama suya da boğma iki günde bir bir miktar sulasan yeterli olur ,en geç 3 haftaya ,şimdi kış aylarındayız bu süre uzaya bilir yaprağın sapının toprakla birleştiği yerden minicik yaprakları gördüğündeki gülümsemen için yazıyorum bu tavsiyeleri sırnaşık şey..Beni çok mutlu etmişti ilk yaprağım tuttuğunda :dance::dance:
Menevşeler için sıvı gübre satılır çiçekçiden alma ama pahalı oluyor yapı marketlerde ya da büyük marketlerde vardır daha uygun olur fiyatları..iki haftada bir sulama suyuna onu da ekle faydası olur..

İlk etapda aklıma gelenler bunlar farklı şeyler hatırlarsam ya da bulursam eklerim ..

Hadi sana bol menekşeli günler hihoyyythihoyyyt...

Yaşasın menekşeseverler ...

Bu arada büyük marketlerin birinde çoook ucuza menekşeler gördüm dayanamadım ben aldım bende olmayan bir türden tavsiye ederim marketin adını yazmam doğru olmaz isteyene özelden yazabilirim ... :enbuyukkk::enbuyukkk:

 
Son düzenleme:
X