Genel Sohbet (sevdikleriniz, sevmedikleriniz,tavsiyeler,yeni kokular)

Mascara

like a chalk outline
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2009
18.527
3.908
Merhaba Kadınlar Kulübü'nün parfümsever hanımları
Forumda parfümlerle ilgili onlarca farklı başlık var. Bende bu başlıkları genel olarak tek bir konuda toplamak istedim. Burada kullandığınız parfümleri yorumlayabilir, tavsiyeler isteyebilir, satın almak istediğiniz kokunun kalıcığı hakkında bilgi toplayabilirsiniz. Kısaca bu konu da sınır yok. Böylece konu dışına çıkmakta yok :KK8:
Umarım aktif bir başlık olur, herkes faydalanır. Öncelikle parfümlerle ilgili bilgi amaçlı alıntılar yapmak istiyorum.


Parfüm Nedir? Nasıl Yapılır?
tester-parfum-nedir.jpg


Parfüm Nedir?

Parfüm, güzel kokular yayan bir bileşimdir. Parfümler doğal veya laboratuvar ortamında üretilmiş sentetik maddelerden yapılabiceği gibi, her ikisinin de karışımından oluşabilir.

İnsanlar parfümü diğerlerinin gözünde iyi bir etki bırakmak için vücutlarına veya kıyafetlerine sürerek kullanır. Aynı zamanda ruj, yüz kremi, vücut kremi, traş köpüğü gibi pek çok kozmetik ürünün içeriğinde de parfüm kullanılır. Bazı endüstriyel ürünlerede örneğin; kağıt ürünleri, plastik ve kauçuk gibi, alıcıya cazip hale getirmek ve kötü kokularını önlemek için katılır. Eski çağlarda dinsel törenler esnasında güzel kokulu bitkilerden yapılmış tütsüler yakılırdı.

Vücudumuza sürdüğümüz bütün kokulandırıcılara (kolonya gibi) parfüm deriz. Ama gerçek parfüm çok miktarda özüt yada esans içerir ve kolonyadan daha pahalıdır. Çoğu parfüm alkolün içine % 20-30 oranında esans konularak üretilir. Ancak kolonyada bu oran % 3-5’tir.

Parfüm Nasıl Üretilir ?

Parfümün bileşimine katılacak maddeler, büyük ölçüde ne amaçla kullanılacağına bağlıdır. Pahalı parfümler, dünyanın çeşitli yerlerinden toplanan nadir çiçeklerin özütlerini içerir. Parfümlerin çoğu; çiçek, bitki esansları, hayvansal maddeler, sentetik özler, alkol ve su karışımından oluşur.

Güzel kokulu bitkilerin, ağaç kabuklarının, yaprakların, meyve kabuklarının (limon gibi), köklerin bu kokuyu üreten ve depolayan küçük kesecikleri vardır. Yaygın olarak parfüm endüstrisinde, zencefil, sandal ağacı, gül, lavanta, hanımeli, biberiye, silhat(doğu Hindistan’da yetişir), sardunya, turunç, sümbül gibi bitkilerin yağları kullanılır. Bu yağlar çoğunlukla damıtma yoluyla elde edilir. İlk olarak bitki kaynatılarak buhar elde edilir. Buhar tüpler vasıtasıyla soğutularak tekrar sıvı hale dönmesi sağlanır ve damıtma işlemi gerçekleştirilmiş, esans elde edilmiş olur.

Esans elde etmenin diğer bir yolu da; yağ konulmuş bir kabın üzerine çiçek yapraklarını yaymaktır. Yağ yaprakların içindeki güzel kokulu maddeyi emer ve alkolle işlem görür.

Hayvansal maddeler esansiyel yağların içinden kolayca buharlaşmazlar. Uzun ömürlü olduklarından ‘sabitleyici’ olarak adlandırılırlar. Bunlar; kunduz, misk kedisi, erkek geyik, esmer amber, balina yağı olabilir.

Sentetik maddeler, parfüm endüstrisinin büyük bölümünü oluşturur. Bunlar doğal kaynaklardan, petrokimyasal maddelerden veya katrandan üretilebilir.

Parfümün Tarihi

Eski çağda insanlar güzel kokulu reçine, odunsu bitki veya zamkları dinsel törenlerinde tütsü olarak yakarlardı. Parfüm, latince Per (vasıtasıyla), Fumus (duman) kelimelerinden gelir.

Parfüm ilk olarak; 3000 yıldan çok daha önce yaşamış Mısır firavunlarının mezarında bulundu. Mısırlılar, güzel kokulu bitki, çiçek veya odunu, su ya da yağın içinde bekletip vücutlarına sürerlerdi. Aynı zamanda ölülerini de bu sıvıyla mumyalarlardı. Eski Yunan ve Roma’lılar parfüm yapmayı Mısır’lılardan öğrendi.

Yüzlerce yıl önce parfüm yapmak başlı başına bir sanat dalıydı. Parfüm, 1200’lü yıllarda haçlı seferleriyle Filistin’den Fransa ve İngiltere’ye getirildi. 1500’lü yıllarda bütün Avrupa’ya yayıldı ve çok popüler oldu. 1800’lü yılların sonlarına doğru parfümlerde sentetik maddeler kullanılmaya başlandı. Bugün parfüm endüstrisi milyon dolarlık bir işkolu haline geldi.


PARFÜM ÇEŞİTLERİ ( EDC, EDT,EDP ARASINDAKİ FARKLAR)

EDC-EDT-EDP-arasindaki-fark.jpg



Aldığımız her parfümde, ismin hemen ardından üç harfli bir kısaltma gelir; EDP, EDT veya EDC. Aslında hepsinin açılımını hemen hemen hepimiz biliyoruz. Peki neden böyle ayrıldıklarını?

Eau De Parfüm (EDP), Eau De Toilette (EDT) ve Eau De Cologne, aslında parfümün kendisini oluşturan esansın yoğunluğuna göre yapılmış bir ayrım. Tabii ki esansın yoğunluğu da kokunun kalıcılığından etkisine kadar bir çok şeyi belirliyor. Bu nedenle parfüm seçerken, kokusu kadar, kullanacağımız mevsime, günün zamanına ve yere göre de kararımızı oluşturmalıyız.


EAU DE COLOGNE
EDT’ler esans yoğunluğu en az olan parfümlerdir. Kalıcılığının da düşük olması nedeniyle EDC’lerin kullanım oranı diğerlerine göre çok daha az. Yüzde 2 ile 4 arasında değişen esans yoğunluğu, EDC’leri özellikle koku hassasiyeti bulunanların tercih etmesini sağlıyor.


EAU DE TOILETTE
EDT parfümlerde esans yoğunluğu EDP’ye oranla çok daha az; yüzde 4 ile 10 arası. Bu oran EDT’leri gündelik kullanım için en uygun parfümler yapıyor. Tüketim oranı en yüksek olan EDT’ler dört mevsim kullanılabiliyor.


EAU DE PARFUM
Bir parfümde EDP kısaltması varsa, o parfümün, piyasadaki standart ürünler arasında esans yoğunluğu en fazla olan kokulardan biri olduğunu anlayabiliriz. Çünkü EDP’lerde esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişiyor. Genel olarak EDP’ler kış aylarında veya gece aktivitelerinde daha çok öneriliyor.


SAF KOKU
Bu üçlünün dışında, esans yoğunluğu bakımından neredeyse saf denebilecek parfümlerde var. Esans yoğunluğu yüzde 40 ile 50 arasında değişen bu kokular genellikle özel üretiliyor. Yine de bazı markalarda yoğunluğu böylesine yüksek kokular bulmak mümkün.




PARFÜMDE NOTA
02062015145324.png


Her koku temelde üç ana bölümde hissedilir.

Üst notalar; Uygulamadan sonraki ilk dakikalarda hissetiginiz koku yönü. Daha hizli buharlasan meyve tarzi kokulardir.

Orta notalar; Kokuya kisiligini sunan, uygulamadan sonraki ortalama 10 dakika ile 2 saat arasi hissettiginiz koku yönü. Bu notalari tanimlamak için bazen kalp notalari ismi kullanilir. Çogunlukla çiçek hammaddelerinin baskin oldugu notadir.

Son notalar ; Bir diger adi dip notalardir. Oldukça yavas uçan hammaddelerden olusur ve bütün kokunun fiksatör yani uzun süreli kalici olma özelligini saglayan bölümüdür. Daha çok agaç kabuklari ve reçine türlerinden olusur. Kokunun tarzina bagli olarak uygulamadan sonraki ortalama 2 saat ile 6 saat arasi hissedilen yönüdür.



Son olarakta şu anki parfümlerimi ekliyorum. Soldan başlayıp bir iki cümleyle yorumlamaya çalışacağım.
DSC_0011.JPG



Narciso by Narciso Rodriguez Edp: Aldığımdan beri sürekli olarak elim bu kokuya gidiyor. Baskın olarak hissedilen notaları gardenya,misk ve sedir ağacıymış. Ben parfüm sıktım diye bağırmayan kremsi, yumuşak harika bir koku. Ferah bir kokusu yok, kadınsı bir parfüm.

Narciso Rodriguez for her edt: Edt olmasına rağmen güçlü bir koku. Yine narcisonun misk ağırlıklı kokularından. Bu sefer misk daha baskın hissediliyor. Eğer misk kokusunu sevmiyorsanız uzak durun. Bu kokuyu sevenler çok seviyor, geri kalan kısımda nefret ediyor sanırım. İnterneteki yorumları okuduğum kadarıyla bunu anladım. Kadınsı,seksi aynı zaman ferah bir koku.

Giorgio Armani Mania: Bir zamanlar imza kokumdu. Çok soran oldu bu parfümü. Açılışı biraz sert. Ama zamanla çiçeksi,odunsu bir kokuya dönüşüyor. Sevgili @- Janna - bu parfümü dalin kokusuna benzettiğini söylemişti. Sanırım biraz benziyor. Hala severek kullanıyorum. Üretimi durdurulduğuna dair söylentiler var umarım gerçek değildir.

Estee Lauder Sensuous Nude: Başlangıçta Hindistan cevizi yoğun olarak hissediliyor. Daha sonra Hindistan cevizi geri plana geçip yerini sıcacık vanilyaya bırakıyor. Baharatlı,vanilyalı harika bir kış kokusu olur bundan. Deneyin bence.

Versace Crystal Noir: Yine Hindistan cevizi ile açılan bir koku. Bu kokuda sert açılıyor. Başlangıcına aldanıp kokuyu bir kenara atmayın. Teninizde açılmasını bekleyin. O baharatlı sert kısım yumuşuyor sabunsu yumuşacık bir kokuya dönüşüyor. Çok seviyorum.Ayrıca çok kalıcı

Chanel Chance: Kullanmalara kıyamadığım. Bilmeyen çok az kişi vardır sanırım. Maskülen bir tarafı var bu kokunun. Aynı zamanda nasıl bu kadar kadınsı,neşeli,cıvıl cıvıl olabiliyor şaşıyorum. Tam bir bahar kokusu.

Carolina Herrera 212: Bu yazlık bir koku. Acayip ferah enerjik. Belirgin bir nota algılayamıyorum ama bol bol çiçek var içinde. Kalıcığını,yayılımı çok iyi.

Bvlgari Jasmin Noir: Bu koku resimde çıkmamış. 30 mllik dekant halinde satın almıştım. Bvlgarinin en karakterli kokusu bana göre. Yasemin kokusunu zaten çok severim ama bun yasemin çok farklı kullanılmış. Tatlı olmayan ama kadınsı ,seksi bir kokusu var. Buda genel beğeniye uymayan bir koku. Kör alışa uygun değil. Küf kokusuna benzetenler var.

Şu an kullandıklarım bunlar. Ama geçmişte kullandığım,en azından denediğim kokularıda yorumlamak istiyorum.

Lacoste Pour Femme: Sabunsu,pudralı ama kalıcı olmayan bir kokusu var. Genel beğeniye uygun.

Chloe love: Saf pudra kokusu resmen. Annem hiç sevmediği için kullanamıyorum. Bunu beğenen ama o kadar para vermek istemeyenler emotion love deneyebilir. Kokuları çok benziyor. Kalıcılığı güzel

Chloe signature edp: Güzel bir gül kokusu. Parfüm kokusundan nefret eden sevgilim bunu beğenmişti. Gül kokusunu seviyorsanız deneyin. Orta kalıcılıkta bir koku

Dkny Golden Delicious: İlk denediğimde beğenmiştim,sonradan sıradan gelmeye başladı. Şampuan kokusunu andırıyor. Temiz iddiasız koku arayanlar bakabilir.

Burberry Body intense: Gül,şeftali ve pudra ağırlıklı bir koku. Bu parfümü iş için çok uygun buluyorum. Şık bir kokusu var.

Caroline Herrera 212 sexy: Çok severek kullandığım kış parfümüm.Fırsat bulursam yine alırım. Pamuk şekeri gibi kokuyor. Özellikle serin havalara çok yakıştırıyorum. Rüzgar esince arkanızdan sıcacık güzel bir koku yayılıyor. Erkeklerin bu kokuya zaafı olduğuna dair rivayetler dolaşmakta :)

Devamı gelecek...

13 Nisan Güncellemesi

Givenchy Dahlia Noir edp: Çok net aldığım tek koku Dalin kokusu. Bu kokuyu çok seven keşke parfümü yapılsa da sıksam diyenler denemeli.

Roses De Chloe: Üstünde yağmur damlaları olan pembe, beyaz,kırmızı güllerden oluşan bir buketi kokladığınızı hayal edin. Roses De Chloe işte tam da böyle kokuyor. İlk denediğimde sıradan bulup sonradan bayıldığım bir parfüm oldu. Ekşimsi bir yanı da var. Tam yazlık ferah bir koku. Kötü tarafı edt olması ve kalıcılığının edp ye göre az olması.

Cerruti 1881: 1995 yılında üretilen bir parfümün şu an modası geçmiş eski koktuğunu düşünebilirsiniz. Ama Cerruti kesinlikle öyle değil. Yeri, zamanı, yaşı olmayan bir koku. Temiz ve ferah kokan parfümlerin sınıfına sokabiliriz bu kokuyu. Kokladığımda düşündüğüm tek şey 'yeşil' oldu. Evet bitki kokuları geliyor burnunuza ama öyle yumuşak öyle güzel harmanlanmış ki sakin bir koku. Biraz keskinlik var, ama geniz yakacak cinsten değil. Kalıcılığı,yayılımı iyi. Fiyat/performans olarak kesinlikle tercih edilebilir bir koku. Yaz için yeni bir koku arıyorsanız fırsat verebilirsiniz.

Burberry London: Hanımeli ve yasemin. Sanırım baskın olan iki notası bunlar. Çiçeksi, kadınsı hoş bir kokusu var. Ama ne yazık ki benim burnumu rahatsız etti. Biraz baskın ve keskin bir kokusu var sanırım. Denemeden alınmaması lazım.

Dior Addict (2014):
Yanlış hatırlamıyorsam tam 3 kez reformulasyon kurbanı olmuş bir koku. Benim kokladığım 2014 versiyonuydu. Koklar koklamaz sanki elimde bir çömlek dolusu üstü fırında kızarmış ve bol tarçın atılmış bir sütlaç varmış gibi hissettim. İçinde garip bir şekilde tarçın notası yok.Ağır,kadınsı,vanilyalı bir koku. Az sıkılmalı. Uygun yerde ve zamanda sıkılırsa süper bir parfüm.

Tom Ford Velvet Orchid: Black Orchid i koklamadığım için karşılaştırma yapamayacağım ama ikisinide koklayanlar Black Orchid olanın daha hafif versiyonu olduğunu söylüyorlar. Bu böylesine seksi ve yoğun kokuyorken Black olanı nasıldır bilemiyorum. Tenimde deneme fırsatım olmadı, sadece kağıttan kokladım. Ona rağmen hayran kaldığım bir koku oldu. İçinde Rom(bir çeşit içki) bal,vanilya,orkide varmış. Sanırım az çok fikir sahibi olmuşsunuzdur. Black olanını seviyorsanız ama ağır geliyorsa bunu denemelisiniz.

Yves Saint Laurent Black Opium:
Çok çok tatlı geldi bana. Baskın olarak vanilya kahve notasını aldım. Kahve özellikle bana çok ağır gelen bir koku oldu. Kahveyi sadece fincanda sevenler için yaratılmış olmadığı kesin.

Devamı gelecek ...




 
Son düzenleme:
Yeni konun hayırlı olsun canım. Hemen başlayayım mı :KK28:
Gucci flora: çiçeksi, hafif meyvemsi çok zarif, kalıcılığı orta. Sevdiğim bir koku
Cacharel noa: sabunumsu, kalıcılığı az. Seviyordum, ama bir süre sonra sıkıcı gelmeye başladı
Lacoste klasik: kremsi hafif bir koku, kalıcılığı az. Sevip bir süre sonra sıkıldıklarımdan
Givenchy Absolutely irresistable: çiçeksi, gayet kalıcı, ama biraz bayık bir koku. Yine de çok severim, arkadaşlarım da begeniyorlardi, yaz için uygun değil bence.
Chloe love: saf pudra kokusu, çok kalıcı. Bunu da arkadaşlarım begeniyorlardi, ama ben pek beğenemiyorum. Çünkü bana göre yumuşacık, sıcak bir pudra değil, soğuk bir koku.
Gucci Guilty: En beğenilen kokum buydu. Ben de çok seviyorum
Channel chance: bilmeyen yoktur heralde.
Burberry body intense: En son parfümüm. Güllü seftalili pudrali bir koku. Ben aslinda bu kokunun normal versiyonunu deneyip begenmistim. Kremsi yumuşak bir kokuya dönüşüyor diye. Intense versiyonu birazcıcık sert gibi, yumuşamasi biraz zaman aliyor. Ama benim parfumlerle ilgili fikirlerim zamanla oturuyor. Ben kendi sıktığım kokulari fazla algilayamiyorum, o yüzden zamanla cevremdekilerin de vereceği tepkilere göre fikirlerim netlesiyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
 
Yeni konun hayırlı olsun canım. Hemen başlayayım mı :KK28:
Gucci flora: çiçeksi, hafif meyvemsi çok zarif, kalıcılığı orta. Sevdiğim bir koku
Cacharel noa: sabunumsu, kalıcılığı az. Seviyordum, ama bir süre sonra sıkıcı gelmeye başladı
Lacoste klasik: kremsi hafif bir koku, kalıcılığı az. Sevip bir süre sonra sıkıldıklarımdan
Givenchy Absolutely irresistable: çiçeksi, gayet kalıcı, ama biraz bayık bir koku. Yine de çok severim, arkadaşlarım da begeniyorlardi, yaz için uygun değil bence.
Chloe love: saf pudra kokusu, çok kalıcı. Bunu da arkadaşlarım begeniyorlardi, ama ben pek beğenemiyorum. Çünkü bana göre yumuşacık, sıcak bir pudra değil, soğuk bir koku.
Gucci Guilty: En beğenilen kokum buydu. Ben de çok seviyorum
Channel chance: bilmeyen yoktur heralde.
Burberry body intense: En son parfümüm. Güllü seftalili pudrali bir koku. Ben aslinda bu kokunun normal versiyonunu deneyip begenmistim. Kremsi yumuşak bir kokuya dönüşüyor diye. Intense versiyonu birazcıcık sert gibi, yumuşamasi biraz zaman aliyor. Ama benim parfumlerle ilgili fikirlerim zamanla oturuyor. Ben kendi sıktığım kokulari fazla algilayamiyorum, o yüzden zamanla cevremdekilerin de vereceği tepkilere göre fikirlerim netlesiyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
çok teşekkür ederim yorumların için :)
gucci guilty i çok merak ediyorum. Sen normal olanını mı kullanıyordun? Ben intense olanınu denemek istiyorum. Biraz tarif edebilir misin?
 
çok teşekkür ederim yorumların için :)
gucci guilty i çok merak ediyorum. Sen normal olanını mı kullanıyordun? Ben intense olanınu denemek istiyorum. Biraz tarif edebilir misin?
Ben açık kullandım canım. Yani intense degildir, normal olanıdır büyük ihtimalle. Nasıl tarif edebilirim bu kokuyu hiç bilmiyorum, o yüzden kusura bakma canım :oops:. Ama hem benim en beğendiğim, hem arkadaşlarımın çok beğendiği, hem de çok kalıcı bir koku.
 
Ben açık kullandım canım. Yani intense degildir, normal olanıdır büyük ihtimalle. Nasıl tarif edebilirim bu kokuyu hiç bilmiyorum, o yüzden kusura bakma canım :oops:. Ama hem benim en beğendiğim, hem arkadaşlarımın çok beğendiği, hem de çok kalıcı bir koku.
deneyeceğim mutlaka bunu :)
 
CocoChanelmademoiselle CocoChanelmademoiselle canım dün sana bir parfüm önereceğim demiştim ya. Beyaz narciso dan bahsediyordum. Son zamanlarda sürekli onu kullanıyorum. Harika, temiz aynı zamanda kadınsı bir koku. Bunda da misk var ama baskın değil. Daha çok gardenya ve sedir hissediliyor. Gardenya notasına bayılırım ben. Yasemine benziyor ama daha yumuşak,kremsi hali. Mutlaka denemelisin.
 
CocoChanelmademoiselle CocoChanelmademoiselle canım dün sana bir parfüm önereceğim demiştim ya. Beyaz narciso dan bahsediyordum. Son zamanlarda sürekli onu kullanıyorum. Harika, temiz aynı zamanda kadınsı bir koku. Bunda da misk var ama baskın değil. Daha çok gardenya ve sedir hissediliyor. Gardenya notasına bayılırım ben. Yasemine benziyor ama daha yumuşak,kremsi hali. Mutlaka denemelisin.
Kuzumm hatirladim şimdi sen bana en sevdiğin parfumunun bu olduğunu soylemistin.notalardan pek anlamiyorum ama senin zevkine guveniyorum.testerini bulup mutlaka deneyeceğim bu parfümü. Bulamazsam da üstün körü alınabilecek bi parfüm buda degil mi
 
Kuzumm hatirladim şimdi sen bana en sevdiğin parfumunun bu olduğunu soylemistin.notalardan pek anlamiyorum ama senin zevkine guveniyorum.testerini bulup mutlaka deneyeceğim bu parfümü. Bulamazsam da üstün körü alınabilecek bi parfüm buda degil mi
Canım uygun bir parfüm değil. Sana söylediğim instagram hesabından 200e aldım. mağaza fiyatı 400 küsür. O yüzden denemeden alma derim. Şimdiye kadar bu kokuyu sevmeyen çıkmadı çevremde. Ama ne olur ne olmaz. Riske atmamak lazım.
 
Canım uygun bir parfüm değil. Sana söylediğim instagram hesabından 200e aldım. mağaza fiyatı 400 küsür. O yüzden denemeden alma derim. Şimdiye kadar bu kokuyu sevmeyen çıkmadı çevremde. Ama ne olur ne olmaz. Riske atmamak lazım.
Tamam canim önce bi deneyeyim o zaman. Insallah testerini.bulabilirm
 
Bu arada deneyipte begenmedigim kokulari yazayim bende.
Dior addict: felaket ötesi bi parfüm cok ağır cok vasat bi kokusu var bana gore.
Kenzo flower: herkes cok seviyor bu parfümü ama ben hiiccc begenmedim mide bulantısı yaptı bende.
Burberry weekend:asla almayın derim.addictle aynı yorumum bunun icinde gecerli.
Dior jadore:fazlaca ciceksi.aslında güzel bi parfüm ama hissettirmiyor kendini.
Dolce gabbana light blue: bunu da hic begenmedim sırf ekşi ekşi limon kokusu.
Lacoste of pink: genç kız kokusu bence.bana hitap etmedi açıkçası. Ama gideri var yinede.
Armani code: cok sıradan kokuyor.yani surekli koklamak istenecek bi parfüm degil yine.
CK euphoria: bence sisesinin hakkını verememis :)) nedense buda bana hitab etmedi. Ağır geldi bana.

Simdilik aklima gelenler bunlar.yine hatirlarsam veya yeni parfumler denersem yazarim buraya
 
Bu arada deneyipte begenmedigim kokulari yazayim bende.
Dior addict: felaket ötesi bi parfüm cok ağır cok vasat bi kokusu var bana gore.
Kenzo flower: herkes cok seviyor bu parfümü ama ben hiiccc begenmedim mide bulantısı yaptı bende.
Burberry weekend:asla almayın derim.addictle aynı yorumum bunun icinde gecerli.
Dior jadore:fazlaca ciceksi.aslında güzel bi parfüm ama hissettirmiyor kendini.
Dolce gabbana light blue: bunu da hic begenmedim sırf ekşi ekşi limon kokusu.
Lacoste of pink: genç kız kokusu bence.bana hitap etmedi açıkçası. Ama gideri var yinede.
Armani code: cok sıradan kokuyor.yani surekli koklamak istenecek bi parfüm degil yine.
CK euphoria: bence sisesinin hakkını verememis :)) nedense buda bana hitab etmedi. Ağır geldi bana.

Simdilik aklima gelenler bunlar.yine hatirlarsam veya yeni parfumler denersem yazarim buraya
hep sevmediklerini yazmışsın :) sevdiklerini de bekliyoruz.
 
hep sevmediklerini yazmışsın :) sevdiklerini de bekliyoruz.
Evet ya unuttum kuzum :oops:
Deneyipte begendiklerim;
Coco chanel mademoiselle: bana gore cok hos zarif bi koku.suan kullaniyorum hala.cevremde begenmeyen olmadi.ama deterjan kokusuna benzetenlerde var.
Chanel chance: mademoiselleye cok benzetiyorlar ama alakasi yok sicak miss gibi bi koku.cok zarif buda cok şık bi koku.
Miss dior cherry:mademoisellenin meyveli hali.aslinda bu parfumde meyve cok baskın ama ilgi cekici bi parfüm. bunu da sevdim.
Bulgari jasmin noir:bunu sevmediklerime yazmayi unutmusum korkunc bi parfüm. Hicbir albenisi yok.keske hic uretmeselermis.tabi bana gore kötü, ovenlerde var.
Cacharel noa:tertemiz beyaz sabun kokusu.bunu da cok begendim.
Dkny be delicios: yesil olanı cook ferah yine beni bambaska yerlere götüren harika bi yaz kokusu.salatalık kokusu aliyorum ben.bu parfumde.

Simdilik.begendiklerimde bunlar.yine yazicam denedikce
 
Evet ya unuttum kuzum :oops:
Deneyipte begendiklerim;
Coco chanel mademoiselle: bana gore cok hos zarif bi koku.suan kullaniyorum hala.cevremde begenmeyen olmadi.ama deterjan kokusuna benzetenlerde var.
Chanel chance: mademoiselleye cok benzetiyorlar ama alakasi yok sicak miss gibi bi koku.cok zarif buda cok şık bi koku.
Miss dior cherry:mademoisellenin meyveli hali.aslinda bu parfumde meyve cok baskın ama ilgi cekici bi parfüm. bunu da sevdim.
Bulgari jasmin noir:bunu sevmediklerime yazmayi unutmusum korkunc bi parfüm. Hicbir albenisi yok.keske hic uretmeselermis.tabi bana gore kötü, ovenlerde var.
Cacharel noa:tertemiz beyaz sabun kokusu.bunu da cok begendim.
Dkny be delicios: yesil olanı cook ferah yine beni bambaska yerlere götüren harika bi yaz kokusu.salatalık kokusu aliyorum ben.bu parfumde.

Simdilik.begendiklerimde bunlar.yine yazicam denedikce
sen benim biricik jasmin noirime neler demişsin :KK61:
 
Merhaba Kadınlar Kulübü'nün parfümsever hanımları
Forumda parfümlerle ilgili onlarca farklı başlık var. Bende bu başlıkları genel olarak tek bir konuda toplamak istedim. Burada kullandığınız parfümleri yorumlayabilir, tavsiyeler isteyebilir, satın almak istediğiniz kokunun kalıcığı hakkında bilgi toplayabilirsiniz. Kısaca bu konu da sınır yok. Böylece konu dışına çıkmakta yok :KK8:
Umarım aktif bir başlık olur, herkes faydalanır. Öncelikle parfümlerle ilgili bilgi amaçlı alıntılar yapmak istiyorum.


Parfüm Nedir? Nasıl Yapılır?
Eki Görüntüle 1945161

Parfüm Nedir?

Parfüm, güzel kokular yayan bir bileşimdir. Parfümler doğal veya laboratuvar ortamında üretilmiş sentetik maddelerden yapılabiceği gibi, her ikisinin de karışımından oluşabilir.

İnsanlar parfümü diğerlerinin gözünde iyi bir etki bırakmak için vücutlarına veya kıyafetlerine sürerek kullanır. Aynı zamanda ruj, yüz kremi, vücut kremi, traş köpüğü gibi pek çok kozmetik ürünün içeriğinde de parfüm kullanılır. Bazı endüstriyel ürünlerede örneğin; kağıt ürünleri, plastik ve kauçuk gibi, alıcıya cazip hale getirmek ve kötü kokularını önlemek için katılır. Eski çağlarda dinsel törenler esnasında güzel kokulu bitkilerden yapılmış tütsüler yakılırdı.

Vücudumuza sürdüğümüz bütün kokulandırıcılara (kolonya gibi) parfüm deriz. Ama gerçek parfüm çok miktarda özüt yada esans içerir ve kolonyadan daha pahalıdır. Çoğu parfüm alkolün içine % 20-30 oranında esans konularak üretilir. Ancak kolonyada bu oran % 3-5’tir.

Parfüm Nasıl Üretilir ?

Parfümün bileşimine katılacak maddeler, büyük ölçüde ne amaçla kullanılacağına bağlıdır. Pahalı parfümler, dünyanın çeşitli yerlerinden toplanan nadir çiçeklerin özütlerini içerir. Parfümlerin çoğu; çiçek, bitki esansları, hayvansal maddeler, sentetik özler, alkol ve su karışımından oluşur.

Güzel kokulu bitkilerin, ağaç kabuklarının, yaprakların, meyve kabuklarının (limon gibi), köklerin bu kokuyu üreten ve depolayan küçük kesecikleri vardır. Yaygın olarak parfüm endüstrisinde, zencefil, sandal ağacı, gül, lavanta, hanımeli, biberiye, silhat(doğu Hindistan’da yetişir), sardunya, turunç, sümbül gibi bitkilerin yağları kullanılır. Bu yağlar çoğunlukla damıtma yoluyla elde edilir. İlk olarak bitki kaynatılarak buhar elde edilir. Buhar tüpler vasıtasıyla soğutularak tekrar sıvı hale dönmesi sağlanır ve damıtma işlemi gerçekleştirilmiş, esans elde edilmiş olur.

Esans elde etmenin diğer bir yolu da; yağ konulmuş bir kabın üzerine çiçek yapraklarını yaymaktır. Yağ yaprakların içindeki güzel kokulu maddeyi emer ve alkolle işlem görür.

Hayvansal maddeler esansiyel yağların içinden kolayca buharlaşmazlar. Uzun ömürlü olduklarından ‘sabitleyici’ olarak adlandırılırlar. Bunlar; kunduz, misk kedisi, erkek geyik, esmer amber, balina yağı olabilir.

Sentetik maddeler, parfüm endüstrisinin büyük bölümünü oluşturur. Bunlar doğal kaynaklardan, petrokimyasal maddelerden veya katrandan üretilebilir.

Parfümün Tarihi

Eski çağda insanlar güzel kokulu reçine, odunsu bitki veya zamkları dinsel törenlerinde tütsü olarak yakarlardı. Parfüm, latince Per (vasıtasıyla), Fumus (duman) kelimelerinden gelir.

Parfüm ilk olarak; 3000 yıldan çok daha önce yaşamış Mısır firavunlarının mezarında bulundu. Mısırlılar, güzel kokulu bitki, çiçek veya odunu, su ya da yağın içinde bekletip vücutlarına sürerlerdi. Aynı zamanda ölülerini de bu sıvıyla mumyalarlardı. Eski Yunan ve Roma’lılar parfüm yapmayı Mısır’lılardan öğrendi.

Yüzlerce yıl önce parfüm yapmak başlı başına bir sanat dalıydı. Parfüm, 1200’lü yıllarda haçlı seferleriyle Filistin’den Fransa ve İngiltere’ye getirildi. 1500’lü yıllarda bütün Avrupa’ya yayıldı ve çok popüler oldu. 1800’lü yılların sonlarına doğru parfümlerde sentetik maddeler kullanılmaya başlandı. Bugün parfüm endüstrisi milyon dolarlık bir işkolu haline geldi.


PARFÜM ÇEŞİTLERİ ( EDC, EDT,EDP ARASINDAKİ FARKLAR)

Eki Görüntüle 1945162


Aldığımız her parfümde, ismin hemen ardından üç harfli bir kısaltma gelir; EDP, EDT veya EDC. Aslında hepsinin açılımını hemen hemen hepimiz biliyoruz. Peki neden böyle ayrıldıklarını?

Eau De Parfüm (EDP), Eau De Toilette (EDT) ve Eau De Cologne, aslında parfümün kendisini oluşturan esansın yoğunluğuna göre yapılmış bir ayrım. Tabii ki esansın yoğunluğu da kokunun kalıcılığından etkisine kadar bir çok şeyi belirliyor. Bu nedenle parfüm seçerken, kokusu kadar, kullanacağımız mevsime, günün zamanına ve yere göre de kararımızı oluşturmalıyız.


EAU DE COLOGNE
EDT’ler esans yoğunluğu en az olan parfümlerdir. Kalıcılığının da düşük olması nedeniyle EDC’lerin kullanım oranı diğerlerine göre çok daha az. Yüzde 2 ile 4 arasında değişen esans yoğunluğu, EDC’leri özellikle koku hassasiyeti bulunanların tercih etmesini sağlıyor.


EAU DE TOILETTE
EDT parfümlerde esans yoğunluğu EDP’ye oranla çok daha az; yüzde 4 ile 10 arası. Bu oran EDT’leri gündelik kullanım için en uygun parfümler yapıyor. Tüketim oranı en yüksek olan EDT’ler dört mevsim kullanılabiliyor.


EAU DE PARFUM
Bir parfümde EDP kısaltması varsa, o parfümün, piyasadaki standart ürünler arasında esans yoğunluğu en fazla olan kokulardan biri olduğunu anlayabiliriz. Çünkü EDP’lerde esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişiyor. Genel olarak EDP’ler kış aylarında veya gece aktivitelerinde daha çok öneriliyor.


SAF KOKU
Bu üçlünün dışında, esans yoğunluğu bakımından neredeyse saf denebilecek parfümlerde var. Esans yoğunluğu yüzde 40 ile 50 arasında değişen bu kokular genellikle özel üretiliyor. Yine de bazı markalarda yoğunluğu böylesine yüksek kokular bulmak mümkün.




PARFÜMDE NOTA
Eki Görüntüle 1945165

Her koku temelde üç ana bölümde hissedilir.

Üst notalar; Uygulamadan sonraki ilk dakikalarda hissetiginiz koku yönü. Daha hizli buharlasan meyve tarzi kokulardir.

Orta notalar; Kokuya kisiligini sunan, uygulamadan sonraki ortalama 10 dakika ile 2 saat arasi hissettiginiz koku yönü. Bu notalari tanimlamak için bazen kalp notalari ismi kullanilir. Çogunlukla çiçek hammaddelerinin baskin oldugu notadir.

Son notalar ; Bir diger adi dip notalardir. Oldukça yavas uçan hammaddelerden olusur ve bütün kokunun fiksatör yani uzun süreli kalici olma özelligini saglayan bölümüdür. Daha çok agaç kabuklari ve reçine türlerinden olusur. Kokunun tarzina bagli olarak uygulamadan sonraki ortalama 2 saat ile 6 saat arasi hissedilen yönüdür.



Son olarakta şu anki parfümlerimi ekliyorum. Soldan başlayıp bir iki cümleyle yorumlamaya çalışacağım. Eki Görüntüle 1945170


Narciso by Narciso Rodriguez Edp: Aldığımdan beri sürekli olarak elim bu kokuya gidiyor. Baskın olarak hissedilen notaları gardenya,misk ve sedir ağacıymış. Ben parfüm sıktım diye bağırmayan kremsi, yumuşak harika bir koku. Ferah bir kokusu yok, kadınsı bir parfüm.

Narciso Rodriguez for her edt: Edt olmasına rağmen güçlü bir koku. Yine narcisonun misk ağırlıklı kokularından. Bu sefer misk daha baskın hissediliyor. Eğer misk kokusunu sevmiyorsanız uzak durun. Bu kokuyu sevenler çok seviyor, geri kalan kısımda nefret ediyor sanırım. İnterneteki yorumları okuduğum kadarıyla bunu anladım. Kadınsı,seksi aynı zaman ferah bir koku.

Giorgio Armani Mania: Bir zamanlar imza kokumdu. Çok soran oldu bu parfümü. Açılışı biraz sert. Ama zamanla çiçeksi,odunsu bir kokuya dönüşüyor. Sevgili @- Janna - bu parfümü dalin kokusuna benzettiğini söylemişti. Sanırım biraz benziyor. Hala severek kullanıyorum. Üretimi durdurulduğuna dair söylentiler var umarım gerçek değildir.

Estee Lauder Sensuous Nude: Başlangıçta Hindistan cevizi yoğun olarak hissediliyor. Daha sonra Hindistan cevizi geri plana geçip yerini sıcacık vanilyaya bırakıyor. Baharatlı,vanilyalı harika bir kış kokusu olur bundan. Deneyin bence.

Versace Crystal Noir: Yine Hindistan cevizi ile açılan bir koku. Bu kokuda sert açılıyor. Başlangıcına aldanıp kokuyu bir kenara atmayın. Teninizde açılmasını bekleyin. O baharatlı sert kısım yumuşuyor sabunsu yumuşacık bir kokuya dönüşüyor. Çok seviyorum.Ayrıca çok kalıcı

Chanel Chance: Kullanmalara kıyamadığım. Bilmeyen çok az kişi vardır sanırım. Maskülen bir tarafı var bu kokunun. Aynı zamanda nasıl bu kadar kadınsı,neşeli,cıvıl cıvıl olabiliyor şaşıyorum. Tam bir bahar kokusu.

Carolina Herrera 212: Bu yazlık bir koku. Acayip ferah enerjik. Belirgin bir nota algılayamıyorum ama bol bol çiçek var içinde. Kalıcığını,yayılımı çok iyi.

Bvlgari Jasmin Noir: Bu koku resimde çıkmamış. 30 mllik dekant halinde satın almıştım. Bvlgarinin en karakterli kokusu bana göre. Yasemin kokusunu zaten çok severim ama bun yasemin çok farklı kullanılmış. Tatlı olmayan ama kadınsı ,seksi bir kokusu var. Buda genel beğeniye uymayan bir koku. Kör alışa uygun değil. Küf kokusuna benzetenler var.

Şu an kullandıklarım bunlar. Ama geçmişte kullandığım,en azından denediğim kokularıda yorumlamak istiyorum.

Lacoste Pour Femme: Sabunsu,pudralı ama kalıcı olmayan bir kokusu var. Genel beğeniye uygun.

Chloe love: Saf pudra kokusu resmen. Annem hiç sevmediği için kullanamıyorum. Bunu beğenen ama o kadar para vermek istemeyenler emotion love deneyebilir. Kokuları çok benziyor. Kalıcılığı güzel

Chloe signature edp: Güzel bir gül kokusu. Parfüm kokusundan nefret eden sevgilim bunu beğenmişti. Gül kokusunu seviyorsanız deneyin. Orta kalıcılıkta bir koku

Dkny Golden Delicious: İlk denediğimde beğenmiştim,sonradan sıradan gelmeye başladı. Şampuan kokusunu andırıyor. Temiz iddiasız koku arayanlar bakabilir.

Burberry Body intense: Gül,şeftali ve pudra ağırlıklı bir koku. Bu parfümü iş için çok uygun buluyorum. Şık bir kokusu var.

Caroline Herrera 212 sexy: Çok severek kullandığım kış parfümüm.Fırsat bulursam yine alırım. Pamuk şekeri gibi kokuyor. Özellikle serin havalara çok yakıştırıyorum. Rüzgar esince arkanızdan sıcacık güzel bir koku yayılıyor. Erkeklerin bu kokuya zaafı olduğuna dair rivayetler dolaşmakta :)

Devamı gelecek...

 
Merhabalar. Klübe Yen'i üye oldum. Sorumu ayrı bir başlıkta sormaya çalıştım ama konu açma kısmını bulamadım Parfüm üzerine bu kadar tecrübeli birini bulmuşken sorayım dedim. Guerlain shalimar mı shalimar initial mi? İkisinin de kokusunu bilmiyorum. Hediye gelecek ve seçmem lazım yardımcı olur musunuz
 
Merhabalar. Klübe Yen'i üye oldum. Sorumu ayrı bir başlıkta sormaya çalıştım ama konu açma kısmını bulamadım Parfüm üzerine bu kadar tecrübeli birini bulmuşken sorayım dedim. Guerlain shalimar mı shalimar initial mi? İkisinin de kokusunu bilmiyorum. Hediye gelecek ve seçmem lazım yardımcı olur musunuz
Merhaba yaşınız kaç? Genelde nasıl kokulardan hoşlanırsınız? Aslında bilmeden seçmek zor. Genel beğeniye uygun değil bu kokular. Kullanmadım ama shalimar ı denediğimi ve ağır bulduğumu hatırlıyorum. Shalimar initial daha pudralı sakin.
 
X