Nişanlımın ailesi hiç misafirperver değil

Aslında artık yabancı sayılmazsınız siz kalkıp çay demleyin aldıklarınızdan tabaklar yapıp getirin ortam kurun.
Yani biraz cimri gibiler ama belki düşüncesizlerde olabilir.
Siz alıştırın artık ayrılın yapamazsınız desek ayrılmayacaksınız belli o yüzden idare edip siz çekip çevireceksiniz.
Aa anne ekler aldım hadi çay koyalım da yiyelim diyin. Ya ben biraz girişken içten olunması gerektiğini düşünüyorum.
 
Aslında artık yabancı sayılmazsınız siz kalkıp çay demleyin aldıklarınızdan tabaklar yapıp getirin ortam kurun.
Yani biraz cimri gibiler ama belki düşüncesizlerde olabilir.
Siz alıştırın artık ayrılın yapamazsınız desek ayrılmayacaksınız belli o yüzden idare edip siz çekip çevireceksiniz.
Aa anne ekler aldım hadi çay koyalım da yiyelim diyin. Ya ben biraz girişken içten olunması gerektiğini düşünüyorum.

Kesinlikle. Insanlarin kötü niyetli olduğunu sanmiyorum.
 
4 yıldır evliyim, 1 yıl da nişanlı kaldım, kayinvalideme yemeğe toplasan 3 kere gitmişimdir.
 
Kesinlikle. Insanlarin kötü niyetli olduğunu sanmiyorum.
yok canım ya hele kızları olmayan erkek anneleri (bazıları) daha çok düşüncesiz oluyorlar çoğunda birlikte sofra kültürü bile olmuyor e haliyle herkes kendine müslüman :)
biraz eğitmek lazım benim dayımın eşi de öyle mesela iki oğlu var büyük aslllaa bakış görüş edemez cimri değil(fazla değil :KK70:) ama o an düşünemiyor ben gidince çayı koyuyorum tabaklar yapıyorum dayım hep o an kız çocuk çok başka bak görüyosun diyo mesela :KK70:
 
Bu zamana kadar aklın neredeydi?
Nişan takmışsın düğüne 1 ay kalmış?
Tam olarak ne söylememizi istersin, ay kardeş haklısın ayrıl koşarak desek yok seviyorum diyeceksin vs vs

Pasaklı ise en baştan pasaklılar, kaç zaman geçmiş aradan biraz geç değil mi bu fikre ulaşmak için. Kimi özenir kimi özenmez, kimi bu durumu fark etmez "sallamaz" kimi insan için de çok önemlidir.

Senin için hassas bir kriter ise ne demeye taaaa bu noktalara geldin anlam veremedim vallahi🤔
 
Merhaba nişanlımla 1.5 yıl önce tanıştık tek oğlan çocuk başka kardeşi yok. Annesi rahatsız beyin ameliyatı geçirmiş şuan toparlamış gibi hafif hareketlerinde kısıtlanması var ( yürürken yavaş gibi, göz kapağı düşüklüğü gibi) ailesiyle tanışmaya gittiğimde herşey gayet normaldi teyzeleri vs yardım etmiş evleri toparlı ikramlıkları vardı. Giderken en güzelinden baklava götürdüm evde 10 kişilerdi koyöayı unutmuşlar sonra arayıp söylediler. Kısa bir süre sonra iftara ve bayrama gittiğimde durum böyle değildi neyse dedim ikram için gelmiyorum insanlık hali ev toplanmamıştır vs sonra kahvaltıya gittim evde kahvaltılığa dair bile bişey yoktu (5 gün önceden geliceğim belliydi) Allahtan gelirken ekmek ve simit almıştım. nişanlım gel alışverişe gidelim dedi peynir zeytin domates alıp eve geldik. Evlerinde dolma varmış kahvaltıya onu koydular. Annesi babası oturuyodu nişanlımda yumurta yapalım mı dedi o kadar kırıldım ki ben istemiyorum dedim ve yapmadı. Neyse yine dedim eyvallah. Sonra yine gittim 1 önceki bayram götürdüğüm çikolata kutusu evlerinin krtasında duruyor 3 ayda kaldırmak aklınıza gelmedi mi orayı çözemedim. Giderken ekler aldım akşam yemek yedik çay içildi ekleri getirmeyi unutmuşlar. Benim aklıma geldi ama nasıl söyleyebilirm sonra söyledi nişanlım nasıl unuttuk diye. Yine bişey demedim. İlerleyen süreçlerde 2-3 ayda bir gittim her gittiğimde birşey götürdüm helali hoş olsun bişey demiyorum. Ama asla bir misafirperverlik göremiyorum. Aralık ayında nişanlımın doğum günüydü annesini aradım 1 hafta öncesi size gelicem o gün söyleme sürpriz yapıcam diye pastamı kurabiyemi aldım gittim. Neyse sevindi derken oturduk çay yaptılar sadece benim aldıklarımı koydular. Bide utanmadan annesi kız ben unuttum ya senin geleceğini dedi. Annesi çağırmış kız işten çıktı çorba karıştırıyım diye istemiyorum dedim öyle kırıldım gözlerim doldu. Dün 3 ay sonra iftara gittim giderken baklava aldım. Çorba tavuk falan yedik neyse peşine 1 saat sonra benim getirdiğim tatlıyla çay getirdiler. Nişanlım ballandıra ballandıra işte evde kekler yapıyoruz yok şekerpare yaptım diye anlatıyor. 2 gün öncede anlattı böyle sonrasında. Menüyü hazırlıyorum ne istiyosun falan dedi. Bekledim ki benim içinde böyle şey yapmıştır. Ama sadece benim tatlımı koydular oturduk yedik çok ağrıma gitti sonra kalktım zaten. Eve bıraktı istemedim ama yolda sordu hbişey demedim noluyo sana diye sinirlendi. Şuan konuşmuyoruz 1.5 ay sonra düğünüm var. Çok rahatsız oldum açıklamak istiyorum kırmak da istemiyorum siz olsanız ne yaparsanız? Uzun oldu ama okuduğunuz için teşekkür ederim
Özensizler , önem vermiyorlar sana da kendi oğullarına da . Sen nezaketen elin boş gitmiyosun , senin götürdüklerni koymaları mevzu değil 3 ayda bir gidiyosun tabii ki bir sofra bi tatlı olacak . Yarın misafir geliyor diye kahvaltılık alınacak. Sakince anlat nişanlına bu durumu yutma . Sonra zırt pırt gelirler sana sen donatırsın enayi gibi sofrayı onlar da tık yok. Çok koyar adama benim de mendebur elti ile Yaşadığım böyle bi şey
 
X