Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarınıza bunları yapmayın!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.492
1. Elerinizi saçınıza çok sürmeyin

Ellerinizi sık sık saçlarınıza götürmek ya da tik olarak saçlarınızla oynamak saçlarınıza zarar verir. Nasıl mı? Tabii ki yağlandırarak. Ayrıca bu, pek de seksi bir görüntü değil. Ellerinizi saçlarınıza her götürdüğünüzde, çekiştirmeleriniz sonucu saç dipleriniz uyarılır ve yağ salgılanmaya başlar. Bu yağ, gün içinde saçlarınıza her dokunduğunuzda zamanla tüm saça yayılır ve maalesef siz de saçlarınızı toplamak zorunda kalırsınız. Bu durumda yapmanız gereken iki şey var: Ellerinizi saçlarınızdan uzak tutmak ve bir süre saçınızı şampuanlama periyodunuzu uzatmak.

2. Saçlarınızı doğru tarayın

Saçlarınızı köklerden uçlara doğru mu tarıyorsunuz? Dikkat! Bu yöntem saçlarınızı kırmaktan ve onlara zarar vermekten başka bir işe yaramaz; ister saçlarınızı duş altında tarak yardımıyla açmaya çalışın, isterseniz banyo sonrası hafif nemli haldeyken fırça yardımıyla. Yapmanız gereken hareket, uçlardan başlayarak saç açıldıkça köklere doğru ilerlemektir.

3. Çok taramayın

Saçınızı gün içinde fazla taramak, saçlarınızın şeklini bozacağı gibi onların yağlanmasına da neden olur. Hele de güzel bukleleriniz varsa, emin olun bunlar bir süre sonra kırılıp tiftik gibi görünmeye başlayacaktır. Ama hiç taramasanız da saçlarınız keçeleşir ve hava almadıkları için dökülmeye başlayabilir. Peki bunun bir ortası yok mu? Tabii ki var. En iyisi, saçlarınızı banyodan sonra ve sistematik olarak geceleri yatmadan önce taramaktır. Son olarak ekleyelim: Kıvırcık saçların taranması güçtür; o nedenle mutlaka geniş uçlu bir tarak kullanın.

4. İyice durulayın

Saçlarınızdaki azıcık bir şampuan kalıntısı, onların matlaşıp elektriklenmesine yeter de artar bile. Çözümse, saçınızı durulamaya en az dört dakika ayırmanızdır, tabii ki saçınız uzadıkça bu süre de artacaktır. Ve sonuç, parmaklarınızın arasından kayıp giden yumuşacık ve parlak saçlar olacaktır.

5. Renk açıcıları doğru kullanın

Renk açıcılar alkol içerdiğinden, gereğinden fazla kullanılmaları, saçlarınızın kurumasına ve matlaşmasına yol açabilir. Bu etkilerden kurtulmak için, ürünü saçınıza az miktarlarda kademe kademe uygulamalısınız. İlk aşamada bir miktar uyguladıktan ve etkisinin az olduğunu gördükten sonra diğer miktarı uygulayabilirsiniz.
6. Saç bakım ürünlerindeki silikona dikkat

Şampuanların, saç kremlerinin ve pek çok saç ürününün içinde bulunan silikon, saça parlaklık ve yumuşaklık verir. Ama mükemmel gibi görünse de, slikon aslında saça zamanla çok zarar verir. Bu ürün yüzünden saçlar susuz kalır, cansızlaşan saçların yapısı ve doğal şekli bozulmaya başlar. Bir diğer kötü haber de, silikon maddesinin saçlardan çok zor temizlenmesidir. Alınabilecek en iyi önlem, içinde silikon bulundurmayan ürünler kullanmaya özen göstermektir. Silikona maruz kalmış saçlaraysa mutlaka detoks gerekir.

7. Saç düzleştiriciler saçlarınızı kurutur

Çok kullanışlı bir alet olduğunu yadsımıyoruz ama maalesef fazla kullanılması, saçınıza önemli ölçüde zarar veriyor. Saç düzleştiriciler her gün kullanıldıklarında saçınız yavaş yavaş yanmaya başlar, zamanla kurur ve en sonunda matlaşıp kırılır. En etkili çözüm, düzleştiricileri daha az kullanmaktır; mesela haftada en az iki kez gibi. Bununla birlikte fönün zararlı etkilerini önlemek için "termik" koruyucular da kullanabilirsiniz.

8. Saç kırıklarınızı kestirin

Kırılmış ve çatallaşan saçlar, saçınızın parlamasını engeller. Kesilmeyen kırıklar zamanla daha da büyür; böylece saçlarınız zamanla güçsüzleşir ve matlaşır. Bir kez kırılmış saç teli kendini bir daha asla toparlayamaz; o nedenle tek çözüm, kırık olan yerden kesmektir. Burada iki seçeneğiniz var: Ya saçınızı boyunu kısıltarak da kestirebilirsiniz ya da sadece kırıkları aldırmaya yönelik bir kesim yaptırabilirsiniz. Ancak unutmayın, ikinci seçenek için işinin ehli bir kuaföre ihtiyacınız var.

9. Farklı şampuanlar kullanın

Yüz kremleri söz konusu olduğunda, "Daima aynı markanın aynı ürününü kullanın" deriz, fakat şampuanlar için durum tam tersidir. Bir noktadan sonra, uzun süre kullanılan şampuanlar etki göstermemeye başlarlar. Normal olarak saç derisi hücreleri kendilerini her ay yenilerler, fakat saç hücreleri öyle değildir. O nedenle saç telleri şampuana alışır ve doygun bir hale gelir. Yapılacak en iyi şey alternatif yaratmaktır, mesela bir yıkamada boyalı saçlar için şampuan kullanırken, bir diğer yıkamada hacim kazandırıcı bir şampuan kullanılabilir.

10. Islak saçla sokağa çıkmayın

Islak saçlar havadaki tüm kir ve tozları emer. Saç derinizin ve tellerinin ıslaklığıyla birlikte saçınıza yapışan toz ve kir, saç derinizde iritasyonlara ve kepeğe neden olabilir. Hele de saçlarınız gürse, saç dipleriniz daha da az hava alacağından bu etkilere fazlaca maruz kalabilir.


Kaynak :http://www.kadinsam.com/haber/5952/saclariniza-bunlari-yapmayin!-
 
Paylaşım için teşekkürler derlerki değişik şampuan saçları yağlandırır 9. Seçenekte değiştirin yazıodu ama ..
 
Paylaşım için teşekkürler derlerki değişik şampuan saçları yağlandırır 9. Seçenekte değiştirin yazıodu ama ..

Valla bende öyle duyuyordum..
Fakat mesela ben sık şampuan değiştiririm..
Şuana kadar ne yağ problemi yaşadım ne de kepek..

O maddeyi bende okuduğumda şaşırdım.Ama öyle yazıyor işte konuda =)
 
ve bende 11. ekliyorum :)

11. Organic sampuanlar kullanin (sls, paraben,...iceren sampuanlardan uzak durun)
 
mesela???siz ne önerirsiniz??
canim ben yurt disinda yasiyorum buradaki urunlerin orada oldugunu sanmiyorum. ama weleda oldukca taninmis bi urun onunla baslayabilirsin. ben onu kullanmadim ama tavsiye ediyolar.
4 ay oldu organic sampuana geceli. internette arastirirsan faydalarini goruceksin emin ol :)
 
saç için en önemlisi temiz su... başka hiçbişey değil, ben ne zman köye gitsem kireçsiz tertemiz suda şaçlarımı yakayınca pamuk gibi oluyo şaçım ışıl ışıl havalanıyo 1 hafta yakamasam aynı kalıyor, ama şehirde kireçli suda yıkayınca keçe gibi oluyor pis havada 2 günde yağlanıyor pisleniyor :KK12:
 
:anneadayı: Güzel bir paylaşım :KK66: Bazı maddeler hariç uyguladıgım taktikler bunlar :KK70::KK22: Teşekkürler
 
X