Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimini nasıl verdiniz?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
merhaba,2 yaş tuvalet eğitimi için geç kalınmış bir yaştır çünkü 2 yaştan itibaren bebekler anne babayı memnun etme evresini geçip inatlaşma evresine girerler.2 yaş sendromu da bununla birlikte size sıkıntı çıkarabilir.en uygun ay 9 aylıkken yavaş yavaş lazımlığa her sıvı gıda alımından 20dk sonra oturtmak ve böylece alışkanlığı edindirmeye başlamak gerekir.en geç ise 15 aylıkken başlanmamışsa başlamak gerekir.tuvalet eğitiminin en önemli püf noktası ise bebek tuvaletini yaptığında aferin demek ve gerekirse ödül sistemine gidilmesi yapmadığında ise hiç bir şekilde övülmemesi gerekir.yaşı gereği bebeğinizi farklı olarak bezinden artık rahatsız olacağı uzun aralıklarla değiştirin.kakasını yaptığında bekletin ve bezini eğer güzel bir külotla değiştirirsen asla rahatsız olmayacağını söyleyin her defasında da zorlamadan rankli seveceği külotlar alıp gösterin.klozet adaptörünü de sevimli renkli şekiller olanlarından seçin.sık sık tuvaletinizi yaparken ona da ne yaptığınızı tarif ederek gösterin("bak tuvaletimi yapıyorum,sen de artık yapabilirsin bizim gibi") peşinden koşturmayın,çok tepki vermeyin aksi takdirde sizi kullanma yoluna gidecektir.ama kurabiye yiyebilmek için tuvalete gidip tuvaletini yapmasını sağlayabilirsiniz ama şuna dikkat edin tuvaletini yapmış olması gerekir yapmadan verirseniz her defasında sadece tuvalete oturmakla kalır.gün içinde ona külot giydirin tuvalet zamanlarını tahmin etmeye çalışın bazen sorun ona. eğer küloduna yaparsa sorumluluğu kendisinin üstlenmesini isteyin.onları çıkarıp banyoya atmalısın ve yıkanmalısın deyin siz de yardım edin ama çok da müdahale etmeyin.
Hıı oldu, 9 aylık bebeğe söyleyelim haydi kendin yıkan diye :olamaz:
 
bence 2+ yaş ideal zaman ama 3 yaşıda pek geçirmemek lazım..
ideal mevsim tabikide yaz.
bence eğitime geçilmeden evvel aylar öncesinden hatta çocuk tuvalete alıştırılmalı oyun kurar gibi klozete oturturmalı poposunu sılemsı sıfonu cekmesı elini yıkaması öğretilmeli. sonrasında da zamanı geldiğinde lazımlıkla başlayıp tamamen çiş kakayı oraya yapmaya başladıgı andan itibaren wc ye yönlendirilmeli adaptör kullanıp rahatça tuvaletını yapması saglanmalı.
kaçırmalar olabilir, yatak çarsaf üst baş batabilir. kızmayın, konuşun, kaza olabilir bir dahakine söylersin falan tarzı yaklaşın.
gündüzden başlayın eğitime gündüz bezlemeyin külot giysin gezsin, o süreçte mümkünse 1 hafta 10 gün dışarı çıkmayın ki sekteye uğramasın eğitim..
gece ilk etapta uyuduktan sonra bezleyebilirsiniz, zamanla onu da bırakın aşama aşama...
ve sonunda zafer sizin olacaktır..
 
Ben hiç lazimlikla uğraşmadım

Şimdi ona alışacak bi de tekrar klozete alıştırmak için uğraş bi yere giderken lazimlik olmazsa yapmam diyecek vs vs

Oğlum çok kolay alıştı şükür

Artık beze yapmıyoruz büyüdük baba klozet yapıyor anne klozete yapıyor artık sen de klozete yapacaksın diye işledim

Ilk yaptığında bayaa bayram havası gibi kutladım byE bye cisler diyee bağıra bağıra sevindim asuri mutlu oldum çocuk da bi şey var heralde sandı o da çok mutlu oldu hahaahajh sonra istediği ödülleri sıraladım küçük çikolata istedi banyo yapmak istedi hepsini yaptırdım (banyo aşırı sever)

Ondan sonra bi kere mama sandalyesinde otururken kaçırdı ve aşırı huylandı (normalde de biraz huyludur) kendini pis hissetti bence bi kere de azicik parkeye kacirdi yetisemedi onda da parke pis oldu diye

Ondan sonra bi kere bile kaçırmadı allaha şükür
 
Kızlar slm kızım 2.5 yaşında tuvalet eğitime başlıcam bu aralar bana tecrübelerinizi yazarmısınız nasıl tuvalet eğitimi verdiniz
Merhaba canım. Benim kızım 26 aylıkken tuvalet eğitimini tamamladı. Çok zor olmadı bizim icin çünkü kızım bezi çıkarmak istiyordu hatta birkac kere bezini çıkarıp ortaya cisini yaptığı oldu:) Ben hic lazimlik kullanmadım. Direkt klozet kapağı alıp o sekilde alıştırdım. Tuvalete oturmakta hic sıkıntı çıkarmadı cisini de yapıyordu ama kakayı zorlandığı icin beze yapıyordu. Baslarda iki soyluyorsa 5 soylemiyordu ama zamanla rahatsız olmaya başladı altına kaçırdığında. Kakayı da bir kere tuvalete yapınca gerisi geldi. Çocuklar için klozete koyulan resimli tuvaletler var. Onlar ilgisini çekebilir hem de bir yere giderken taşınabiliyor. Ortası bosluk halka seklinde ve yanlardan tutma yeri var. Lazimlik ile uğraşmamış olursunuz.
Kızım her konuda uğraştırdı beni ama tuvalette sıkıntı yaşamadık cok şükür. Gece bezliyorum çünkü onun icin daha küçük ama gündüz bezi bıraktık. Biraz büyüyünce gece de bırakacağız. Tavsiyem memeyi emiyorsa önce onu bıraksın sonra tuvalet eğitimine başlayın.
 
Hanimlar bizde de durum su.

Yas: 2.5
Kiyafetlerini cikarabiliyor ve yardimla giyebiliyor, pantolonunu cekebiliyor ama ust kismi giyemiyor.
Bezini durup durup cikariyor
Bezi baglarken mutlu olmadigi belli
Bazi gecelerin sabahinda bezini kupkuru buluyorum, yani 8 saat kadar cisini tuttugu oluyor.
Birkac sefer bırakmayı denedik, cisim/kakam geldi diyor, kosarak tuvalete gidiyor ama tuvalete oturdugunda asla cis/kaka yapmiyor (tuvalet aparati kullaniyoruz)
Kalkar kalkmaz cisini / kakasini yapıyor.

Yani bizde tum kosullar olgunlasti ama nedense tuvalete cisini/kakasini yapmak istemiyor.

Kaka kitabini okuduk, kitaplarla sarkilarla tuvalete oturuyoruz, kendim tuvalette otururken buyuklerin neden tuvalete cisini yaptığını anlatiyorum, "bende yapacagim" diyor ama yok, yapmiyor.

Oyuncaklarini cise götürüyorum, onlari konuşturuyorum yok...

Okula gitmek istiyor, ben de okula yazdirmak istiyorum hatta okula gidebilmesi icin bezi bırakması gerektigini anlatiyorum, beni anliyor buna eminim, cunku cok akici konuşuyoruz, oturuo gun icinde yaptiklarimizi tartisacak boyutta beni anliyor ve konuşuyor.


Ama sonucta o cisi ve kakayi tuvalete birakmiyor.

Boyle bi durumu olan ve asabilen varsa bana fikir verebilir mi?

Not: kizim yurumeye basladigi gunden bu yana kakasini ayakta yapiyor, hicbir gun comelerek yapmadi, karsisina gecip kakayi comelerek yapmasi gerektigini anlattigimiz halde yapmiyor, bir de okuduguma gore kakayi saklanarak yapiyorsa hazir oluyormus, bizim kiz hic saklanmaya yeltenmedi daha.

Doktorla konustugumda her denemenin arasina en az 1 ay bosluk birak dedi.

Kakayi saklanarak yapana dek beklemeli miyim ne dersiniz?

Bir de 8 aylik minigim var, onun bez takiyor olmasi 2.5 yasindaki kizimi bez konusunda tesvik ediyor diye dusunuyorum.
 
X