Popüler Konu Verimli Rutin

Hangi şemalar. Çocukluktan gelen yanlış inançlar gibi mi?
evet çocukluktan gelen şemalarımız, onları değiştirmek çok zor olduğu için maalesef çoğu süregeliyor. önce bu şemanın farkına varıp sonra değişim için adımlar atmalıyız
 
Selamlar Hanımlar,

Bayramda Eskişehir'de olacağız. Eşim ve büyük kızım cumartesi günü gidecekler. Ben ve küçük kızım bayram sabahı Ankara'da bir aile kahvaltısına katılıp, öğlene doğru Eskişehir'e geçeceğiz. İş yerinde bayram sonrasına iş kalmasın diye kalan ufak tefek işleri toparlıyorum.

Herkese iyi bayramlar diliyorum. :KK200:
 
Hoş geldiniz:KK200:
Biraz kendinizden bahsedip, hangi konularda verimli olmak istediğinizi anlatabilir misiniz?
Hoşbuldum teşekkür ediyorum.
Konuyu actıgınızdan beri takip ediyorum. Birçok alanda da yararlandım. Hayatım hep çaba ile geçti okulu bitir hem oku hem çalış bir yarıs modundaydım evlendim yine aynı sekilde oldu.
Yılbasında Beni derinden etkileyen bir olay yasadım. Kızım ameliyat oldu bir süre hastanede yattık. Akademisyen bir annenin de kızı ameliyat sonrası yoğunbakıma alındı yıllardrda hastane arkadasıyız. Malesef enfeksiyon sebepli yavrumuzu kaybettik o çığlıklar kendini yırtma hali aklımdan gitmiyor.
Bunun öncesinde iş hayatı çok yoğundu hem cocuga bakmak hem işe yetişmek hem aileye koş hem eşi idare et ömür tükendi çocugu ile yasayamadıkları çok buyk pişmanlık olarak kaldı kendisinde. Ben de bir düşündüm çok çabalıyorum ama bu yoğunlukta asıl olanı kaçırıyorum. Verimsiz bir sarmalın içinde sıkısıp kalmısız aslında.
Bu durumu düzenleyip düzenli mutlu en önemlisi de içim rahat bir anne olmak istiyorum.
tam da 35 yasımı doldurmusken bu sefer ıskalamayıp elimden ne gelirse yapacagm
 
Farklı bir dünyadayım adeta. Burada onca sorumluluğuma rağmen , alabildiğine özgürüm. Alışılmış, sorgulanmadan kabul edilmiş sosyal yaşam kuralları yerini sakinliğe, sadeliğe ve kendilik haline bıraktı. Olabildiğine başıma buyruğum. Onca işe güce rağmen.

Sonsuz gökyüzünün altında bina gölgeleri olmadan yürüyorum; buğday tarlalarında bir o yana bir bu yana savruluyorum. Başım tıpkı başaklar gibi; kendinden emin , gururlu ve mütevazi.

Şaşırıyorum , her şeye , en çok da kendime. 3 gün önce dert ettiğim şeyler şu an yok. Sanki hiç olmadılar . Sanki günlerce üşüşmediler zihnimin odalarına. Şaşkınım.

Şimdi ve burada , napmam gerekiyorsa onu yapıyorum. O anı yaşıyorum. O anı hissediyorum. Nedenini düşünüyorum, kasmadan. Az insan mı bu dinginliğin sebebi? Etrafımda betonarme hiç bi şeyin olmaması mı bu ferahlığın kökü? Modern dünya telaşelerinden sıyrılmam peki? Ayağımın gün boyu toprağa değmesi, tarlayı sulamam, başımda uçan arılar, uyanınca göz göze geldiğim o koca Çınar ağacı mı beni özüme döndüren?

Sıyrıldım kaygılarımdan . Sıyrıldım üzerime boca edilen beklentilerden. Sade, sakin, dingin’ yaşıyorum. Ve bu hayatı çok seviyorum.

Hayır hayır emekli olmadım ve Ege de bi kasabaya göç etmiyorum ama yer yer toprakta hür yaşamanın hayalini kuruyorum.
Bunu yürekten istiyorum, duam bu. Duyuyor duymasını istediğim. Nasip eder belki, güç onun sonsuzluk onun.
 
2. Fotoğrafta görünen kalıntı Aspendos 🫶
 

Eklentiler

  • image.jpg
    image.jpg
    63,6 KB · Görüntüleme: 48
  • image.jpg
    image.jpg
    88,7 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_2895.jpeg
    IMG_2895.jpeg
    125,1 KB · Görüntüleme: 45
Selamlar Hanımlar,

Öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım. Bayramı Eskişehir’de geçirdik. Turistik amaçlı gelen çok fazla kişi olması nedeniyle, şehir çok kalabalıktı. Eşime 50’lili yaşlarımı Ankara’da geçirmek istemiyorum. Buraya dönmenin bir yolunu bulalım dedim.

Üniversiteye kadar Eskişehir’de yaşadım. Kızlarım büyüdükten sonra da nasip olursa yerleşmek istiyorum. Bir de Datça tarafında bir taş evim olsun ve ikisi arasında gidip geleyim çok isterim. Tabi bu en uzun vadeli hedefim olabilir.

Bu yıl yapmak istediklerimi tekrar gözden geçirerek, 5 maddeye odaklanmaya karar verdim.
  • Sağlıklı beslenen ve spor yapan bir insana dönüşeceğim.
  • Bütün borçlarımı bitireceğim.
  • İstediğim diksiyon seviyesine ulaşacağım.
  • İstediğim standartta İngilizce konuşur hale geleceğim.
  • Havacılıkta emniyet yönetimi konusunda uzmanlaşacağım.
Bu yıllık hedeflere ulaşabilmek için günlük aksiyon almam gerekiyor. Planladığım günlük aksiyonlar ise şu şekilde:
  • Aralıklı oruç düzeninde, düşük karbonhidratlı beslenme düzeninde devam edeceğim. Sabah ve akşam 20’şer dakika yürüyüş yapacağım.
  • Gereksiz alışverişten uzak duracak, borçlarımı kapatmaya odaklanacağım.
  • Her sabah gerekli çalışmaları gerçekleştireceğim.
  • Her gün Babilanka üzerinden çalışmaya devam edeceğim.
  • Ofis günlerinde bu konu üzerine ekstra çalışma yapacağım.
Bugün ne yaptım?
  • Sabah egzersiz ve yürüyüş yaptım. İlk öğünümü 12:00’de yedim. Akşam yemek sonrası eşimle site içinde yürüyüşe çıkacağız. Akşam yemek sonrası yürüyüş rutini oluşturmaya karar verdik.
  • Henüz para harcamadım. Üniversiteden yatan maaşı hiç dokunmadan altın hesabına attım.
  • Sabah diksiyon çalışmamı yaptım.
  • Sabah İngilizce çalışmamı yaptım.
  • Yarın emniyet ile ilgili çalışacağım.
 
Selamlar Hanımlar,

Verimli ve hedeflerime yönelik bir sabah geçirdim.
  • 05:00-06:30 arası sabah sayfası, okuma ve meditasyon yaptım.
  • 08:00-09:00 arası egzersiz ve yürüyüş yaptım.
  • 09:00-10:00 arası diksiyon ve İngilizce çalıştım.
  • 10:00'da sağlıklı bir kahvaltı yaptım.
  • D3K2 ve Omega-3 vitaminlerimi içtim.
  • Evi toparladım ve çıktım.
 
05:00-10:00 arası yaptığım işler ve sıralaması şu şekilde:

  • Cilt bakımı ve diş fırçalama
  • 1 büyük bardak su
  • Sessizlik zamanı
  • Sabah sayfası
  • Kuran Meali okuması
  • Transandantal meditasyon
  • Ela okul rutini
  • İpek okul rutini
  • Esneme ve egzersiz
  • Yürüyüş
  • Duş ve vücut bakımı
  • Yeşil çay
  • Diksiyon eğitimi
  • İngilizce eğitimi
  • Kahvaltı ve vitamin
  • Ev toparlama
 
Merhabalar arkadaşlar size danışmak istediğim bir konu var. kişisel gelişim yada yaşam koçu gibi birilerinden destek almak istiyorum ama nerden kime ulaşırım doğru kişiyi nasıl bulurum bilemiyorum öncelikle psikolog görüşmesi mi yapmalıyım tavsiye edeceğiniz isimler varsa özelden de yazabilirsiniz arkadaşlar iş hayatıyla alakalı aşamadığımız bir kaç konu var online görüşme mi yoksa yüz yüze mi daha çabuk sonuca ulaştırır
 
Merhabalar arkadaşlar size danışmak istediğim bir konu var. kişisel gelişim yada yaşam koçu gibi birilerinden destek almak istiyorum ama nerden kime ulaşırım doğru kişiyi nasıl bulurum bilemiyorum öncelikle psikolog görüşmesi mi yapmalıyım tavsiye edeceğiniz isimler varsa özelden de yazabilirsiniz arkadaşlar iş hayatıyla alakalı aşamadığımız bir kaç konu var online görüşme mi yoksa yüz yüze mi daha çabuk sonuca ulaştırır
Türkiye Profesyonel Koçluk Merkezinden Tülay Tuğruer ile görüşmüştüm ben. Oldukça iyiydi tavsiye ederim. Kendisi Ankara'da. Biz bazı görüşmeleri yüz yüze bazılarını da online yapmıştık.
 
Selamlar Hanımlar,

Dün Ela'nın veli toplantısı vardı. Öğretmenleri güzel şeyler söyledi. Öğretmenlerin söylediklerinden hangi değer ve özelliklerin benim için önemli olduğunu düşündüm. Burada da paylaşmak istiyorum.

1. Saygılı: Benim temel değerim saygı. Dolayısıyla benim için en önemli değer de saygı. Özellikle özsaygıyı çok önemsiyorum. Doğaya, insanlara, yaptığım işe saygı duyuyorum. Tüm davranışlarım bu temel değer çerçevesinde şekilleniyor. Çocuklarımın da saygılı olmasını önemsiyorum.

2. Sorumluluk Sahibi: Sorumluluk sahibi olmayı, sorumlulukları hakkıyla yerine getirmeyi ve gerektiği zamanlarda elini taşın altına koyarak sorumluluk almayı önemsiyorum.

3. Çalışkan: Mete Gazoz'un bir sözüne denk geldim. "Yetenek sizi sıradan insanların önüne geçirir, çalışmak ise yetenekli insanların önüne." Bence çok doğru ve güzel bir söz. Kendi adıma hayatımda ne elde ettiysem çalışarak elde ettim. Çocuklarımın da kısa yollara sapmadan hayatta çalışarak yol almasını isterim. Halil Cibran'ın çok sevdiğim sözü "Alın yazısını silen tek şey alın teridir"

4. Duyarlı: Merhametli ve vicdan sahibi insanlar yetiştirmek istiyorum. Empati kurabilen başkasının derdine dertlenen, başkasının sevincine ortak olan insanlar. Toplum bu konuda gittikçe duyarsızlaşıyor çünkü hepimiz vicdan yorgunuyuz. Ülkede ve dünyada üzülecek o kadar çok şey oluyor ki, bazen başkalarına üzülmek, hayatımızın temel duygusuna dönüşüyor. Bu girdaba düşmeyen ama başka insanların dertlerine de duyarsız kalmayan insanlar yetiştirmek istiyorum.

5. İşini İyi Yapan ve Hayatında İş Dışında Uğraşları Olan: Bir işi iyi yapabilmek için öncelikli olarak o işe karakter olarak yatkın olmak gerektiğini düşünüyorum. Yatkınlık ön şart, ancak tek şart değil. Sonrası disiplinli bir şekilde çalışarak bilgi ve beceri seviyesini sürekli arttırmak ile ilgili. Burada ebeveyne çok iş düşüyor. Bu çocuğun güçlü ve zayıf yanları nelerdir? Neleri yapmayı sever? Nasıl bir iş veya hobi bu çocuğu mutlu eder sorularını sormak ve çocuğu izleyerek rehberlik etmek önemli.

Çocuk yetiştirme ile ilgili duyduğum en güzel metafor bahçıvanlık. Bize bir tohum veriliyor. Onu toprağa ekmek, suyunu güneşini eksik etmemek, büyümesi için alan açmak ve etrafındaki zararlı otları temizlemek ebeveynler olarak bizim işimiz. Ancak buradaki en önemli nokta, gül tohumundan lale yetiştirmeye çalışmamak. Çocuğun özü neyse ona saygı göstererek hareket etmek.

Annelik hayatımda yaptığım açık ara en zor iş. Tekrar başa dönsem ve bu annelik sürecinde yaşadığım şeyleri bana fragman olarak izletseler, çocuk sahibi olmazdım. Ama bugün yapabileceğim en iyi şey, anneliğin hakkını vermek ve önemsediğim değerler doğrultusunda iki insan yetiştirmek. Bunun da tek yolunun bu değerleri taşıyan ve bu değerlere göre yaşayan bir insan olmak, çocuklarımı çok severek bunu göstermek ve hayatı iyi ve kötü yönleriyle deneyimlemelerine engel olmamak olduğunu düşünüyorum.
 
Türkiye Profesyonel Koçluk Merkezinden Tülay Tuğruer ile görüşmüştüm ben. Oldukça iyiydi tavsiye ederim. Kendisi Ankara'da. Biz bazı görüşmeleri yüz yüze bazılarını da online yapmıştık.
Çok teşekkür ediyorum elecda elecda hemen araştırıyorum gelişmelerden haberdar ederim umarım benim için de faydalı olacaktır :KK200:
 
Sunum Teknikleri

İyi bir sunum için yapılması gerekenleri ile ilgili bir eğitim aldım. Detayları unutmadan sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Sunum Öncesi Sorulması Gereken Sorular

  1. Kime konuşacağım? Yaş, cinsiyet, deneyim ve meslek ile ilgili bilgi sahibi olmak lazım. Mavi yaka ile daha samimi bir sunum yapabilirken, üst yönetime yapılan sunum resmi olmalıdır.
  2. Neden sunum yapacağım? Bu sunumun amacı nedir sorusunu yanıtlamak lazım. Yeni bir ürün tanıtımı, bilgi vermek, yönlendirmek gibi farklı amaçlarımız olabilir.
  3. Ne anlatacağım?
  4. Nerede anlatacağım?
  5. Nasıl Anlatacağım?

Sunum hazırlığı yaparken cevaplanması gereken bazı sorular var. İlk soru
 
Sunum Teknikleri

İyi bir sunum için yapılması gerekenleri ile ilgili bir eğitim aldım. Detayları unutmadan sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Sunum Öncesi Sorulması Gereken Sorular

Kime konuşacağım?

Yaş, cinsiyet, deneyim ve meslek ile ilgili bilgi sahibi olmak lazım. Mavi yaka ile daha samimi bir sunum yapabilirken, üst yönetime yapılan sunum resmi olmalıdır. Kadınlar ayrıntılara dikkat ederken erkekler akıcı konuşmaya odaklanır.

Neden sunum yapacağım?
Bu sunumun amacı nedir sorusunu yanıtlamak lazım. Yeni bir ürün tanıtımı, bilgi vermek, yönlendirmek gibi farklı amaçlarımız olabilir.

Nerede anlatacağım?
Mümkünse sunum yapılacak yerin bir gün önceden, mümkün değilse de en az 1 saat önceden kontrol edilmesi gerekir. İklimlendirme ve teknik ekipman kontrolü yapılmalıdır. Ayrıca salonda sandalye aralarında sunum öncesi gezinmek, alanı tanıma fırsatı verdiği için sunum heyecanına da iyi gelir.

Ne anlatacağım?
Sunumu hazırlarken metin ile slayt arka planı arasında kontrast olmasına, metin puntosunun küçük olmamasına dikkat edilmelidir. Öğleden sonra yapılacak sunumlarda slayt arka planında yeşil tonlarının seçilmesi seyircilere iyi gelir. Konu ile ilgili gelebilecek ters köşe sorular için ön hazırlık yapılması önemlidir. Sunumun e-posta, telefon ve bulut sistemleri olmak üzere 3 yerde yedeğinin olması gerekir.

Nasıl Anlatacağım?

Sunum öncesi en az 3 kez prova yapılmalıdır. İlk prova metnin kontrolü olmalıdır. İkinci provada metin sesli bir şekilde okunmalıdır. Üçüncü provada ise telefonu 4-5 metre ileriye koyularak kamera kaydı alınmalı ve beden dili kontrolü yapılmalıdır. Ayna önünde prova yapılmamalıdır.

Sunumdan en geç 1 saat önce yemek işini bitirilmeli, sıcak çay ve kahveden uzak durulmalıdır. Tuvalete gitmek zorunda kalmayacak kadar ılık su içmenin faydası vardır. Eğer çok stresli hissediyorsak 4-7-8 nefesini 10 kez tekrarlamak bizi rahatlatır.

Sunum esnasında kıyafet özenli, ayakkabılar temiz olmalıdır. Saçın yüzü kapatmaması ve abartılı takılardan uzak durulması gerekir. Makyaj sade tutulmalıdır. Çok yüksek topuklu ayakkabı giyilmemelidir.

Sunum esnasında göz teması önemlidir. Bunun için ters V tekniği kullanılır. V harfinin geniş tarafı bize gelecek şekilde düşünelim. Sol uçtan başlayıp, ortaya sonra da V'nin sağ ucuna gidecek şekilde tüm salon ile göz teması kurulmasına özen gösterilmesi gerekir.
 
Bugün itibariyle formasyon ara sınavlarım sona erdi. İnanılmaz hafifledim. İstikrarlı çalışmanın ve dersi aktif dinlemenin “ ne çok faydalı olduğunu deneyimledim.

Ayrıca insanın severek emek vermesi, kat ve kat verim almasını sağlıyor.

Haftasonu için yapılacaklar listemi sizinle paylaşıyorum

  • evi komple temizlemek
  • çamaşır yıkamak
  • katlayıp yerleştirmek
  • mutfak dolabı silmek
  • balkonları yıkamak
  • salon masasını ve kitaplığı toplamak
  • nevresimleri değiştir
 
İçimde bir sevinç var .
Sanki Alplerde bayır aşağı koşuyor gibiyim. Düşme korkusuna rağmen, inadına ilerliyorum. Çevreme bakıyorum önce, manzara nefesimi kesiyor. Kendime bakıyorum sonra, ah ben bambaşka bir Sahıhubanım. Nasıl oluyor bu heyecan bu coşku bu azim. Şaşırıyorum. Sonra ' sevince tüm insanlar bir başka' dizeleri dökülüyor kalbime. Seviyorum . Çok seviyorum. Yaşamayı , çocukları, kitapları, doğayı, insanları.. Okumayı, namazı, tövbeyi.
Ayna göklere bakıyorum, bu beden bu saç bu yüz bu stil. Bu yeni beni daha bi seviyorum. Sarıyor sarmalıyorum. Ardıma bakıyorum, Çocuk sahıhubanla gözgöze geliyorum. Çok çabaladın, yıprandın, sevdin, sevildin, emek verdin. Şimdi yaşadığın güzellikleri görüyorsun, şükrünü eda ediyorsun. Seviyorsun. En çok da kendini seviyorsun. Bencilce değil, kıymetini bilerek ; başkalarından geride tutmuyor ama üstencide yaklaşmıyorsun. Seviyorsun. Kıymet biliyorsun. İyi ki...
 
Sunum Teknikleri

İyi bir sunum için yapılması gerekenleri ile ilgili bir eğitim aldım. Detayları unutmadan sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Sunum Öncesi Sorulması Gereken Sorular

Kime konuşacağım?

Yaş, cinsiyet, deneyim ve meslek ile ilgili bilgi sahibi olmak lazım. Mavi yaka ile daha samimi bir sunum yapabilirken, üst yönetime yapılan sunum resmi olmalıdır. Kadınlar ayrıntılara dikkat ederken erkekler akıcı konuşmaya odaklanır.

Neden sunum yapacağım?
Bu sunumun amacı nedir sorusunu yanıtlamak lazım. Yeni bir ürün tanıtımı, bilgi vermek, yönlendirmek gibi farklı amaçlarımız olabilir.

Nerede anlatacağım?
Mümkünse sunum yapılacak yerin bir gün önceden, mümkün değilse de en az 1 saat önceden kontrol edilmesi gerekir. İklimlendirme ve teknik ekipman kontrolü yapılmalıdır. Ayrıca salonda sandalye aralarında sunum öncesi gezinmek, alanı tanıma fırsatı verdiği için sunum heyecanına da iyi gelir.

Ne anlatacağım?
Sunumu hazırlarken metin ile slayt arka planı arasında kontrast olmasına, metin puntosunun küçük olmamasına dikkat edilmelidir. Öğleden sonra yapılacak sunumlarda slayt arka planında yeşil tonlarının seçilmesi seyircilere iyi gelir. Konu ile ilgili gelebilecek ters köşe sorular için ön hazırlık yapılması önemlidir. Sunumun e-posta, telefon ve bulut sistemleri olmak üzere 3 yerde yedeğinin olması gerekir.

Nasıl Anlatacağım?

Sunum öncesi en az 3 kez prova yapılmalıdır. İlk prova metnin kontrolü olmalıdır. İkinci provada metin sesli bir şekilde okunmalıdır. Üçüncü provada ise telefonu 4-5 metre ileriye koyularak kamera kaydı alınmalı ve beden dili kontrolü yapılmalıdır. Ayna önünde prova yapılmamalıdır.

Sunumdan en geç 1 saat önce yemek işini bitirilmeli, sıcak çay ve kahveden uzak durulmalıdır. Tuvalete gitmek zorunda kalmayacak kadar ılık su içmenin faydası vardır. Eğer çok stresli hissediyorsak 4-7-8 nefesini 10 kez tekrarlamak bizi rahatlatır.

Sunum esnasında kıyafet özenli, ayakkabılar temiz olmalıdır. Saçın yüzü kapatmaması ve abartılı takılardan uzak durulması gerekir. Makyaj sade tutulmalıdır. Çok yüksek topuklu ayakkabı giyilmemelidir.

Sunum esnasında göz teması önemlidir. Bunun için ters V tekniği kullanılır. V harfinin geniş tarafı bize gelecek şekilde düşünelim. Sol uçtan başlayıp, ortaya sonra da V'nin sağ ucuna gidecek şekilde tüm salon ile göz teması kurulmasına özen gösterilmesi gerekir.
Ah bir YouTube kanalin olsa nasıl izlenirsin güzel bilgilerin ve tecrübenle 🥰
 
X