Milshakeler son dönemin popüler içecekleri arasında yer alıyor. Çikolatalı milkshake tarifi resimli anlatım makalemizde aşama aşama bu lezzetli içeceğin yapımını anlattık.

Malzemeler
1 muz
1 paket çikolata
Esmer şeker
Süt

Yapılışı
Blenderı, muzu ve diğer malzemeleri hazırlayın.cikolatali_milkshake_tarifi (1)

Muzu blenderdan veya robottan geçirin. Evde bu cihazlar yoksa meyveyi küçük küçük doğrayıp çatalla iyice ezin.cikolatali_milkshake_tarifi (2)

Çikolatayı mikrodalgada eritin, mikrodalganız yoksa benmari usulü eritin.
Peki çikolata benmari usulü nasıl eritilir? bir tencereye su koyup ısıtın, üzerine ısıya dayanıklı bir kabı oturtun, kabın içine kazayla su girmesin, hava kalıp yalnızca suya deyecek bir kap olsun. Çikolata sıcağın etkisiyle eriyecek, milkshake için çikolata sosunuz hazır hale gelecektir.

cikolatali_milkshake_tarifi (3)

Çikolata sosunuzu muzla karıştırın ve dilerseniz içine biraz esmer şeker ekleyin daha sonra üzerine milkshake köpüklü hale gelene kadar süt dökün.cikolatali_milkshake_tarifi (4)

Üzerini çilek, dondurma, gofret dilediğiniz yiyecekle süsleyip, servis yapın.cikolatali_milkshake_tarifi (5)YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.