Lazanya 8 kişilik tarifi…


Malzemeleri :
– 12 yaprak lazanya
– Kaşar rendesi

Kıymalı içi için :
– Yarım kg kıyma
– 1 adet büyük soğan
– 1 adet havuç (rendelenmiş)
– 3 adet sivri biber
– 3-4 adet domates
– 3 diş sarımsak
– 1 çorba kaşığı salça
– Karabiber,pulbiber,kekik,tuz

Beşamel sosu :
– 2 çorba kaşığı tereyağ
– 2 çorba kaşığı un
– 3 su bardağı süt
– Karabiber,tuz
(normal beşamel sostan daha sulu akışkan kıvamda olucak)

Kıymalı harç için; İlk önce bir tavada küpküp doğranmış soğanları ve rendelenmiş sarımsakları hafifçe kavuralım,ardından salçayı sonra sertlik sırasına göre önce havucu daha sonra yeşil biberi ilave edip yumuşayıncaya kadar kavuralım,daha sonra kıymayıda katıp suyunu çekene kadar kavuralım,son olarak küçük doğranmış domatesleri,karabiber,tuz,kekik ve pulbiberide ilave edip sosun pişmesi için ocağın altını kısıp bir 15dk kadar bekleyelim..

Beşamel sos için ; Bir tavaya tereyağı ve unu koyup, unun rengi değişene kadar kavurun. Ardından azar azar sütü ekleyip sürekli karıştırarak, sosun boza kıvamından biraz daha akışkan kıvama gelmesini sağlayın. İstediğiniz miktarda tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alabilirsiniz

Hazırlanışı : Lazanyaları paketin üzerinde yazan tarife göre uygun şekilde haşlayın ama sizin paketinizde haşlanmaması tarif edilmişse bu aşamaya gerek yok. Lazanyalar için dikdörtgen bir borcam kullanmanız daha uygun olur..Buarada ilk posta lazanyayı haşladığınızda yapım aşamasına geçin..

İlk önce borcamımızın tabanına kıymalı harçtan yaklaşık 2 kaşık kadar koyup her tarafına yayalım daha sonra üzerine bir kat lazanya ekleyelim eğer aralarda boşluklar kalırsa haşlanan lazanyalardan uygun şekilde kesip boşlukları doldurabilirsiniz sonra lazanyaların üzerine çok az beşamel sos gezdirelim bu hem yaprakların yumuşamasını hemde daha lezzetli olmasını sağlıcak ardından bolca kıymalı harcımızdan koyup bir miktar kaşar rendesi serpelim ve bu işlemi borcam dolana kadar tekrarlayalım,son katınada tekrar lazanyaları koyup üzerine kalan beşamel sostan bol miktarda üzerini kaplıcak şekilde döküp yayalım,önceden ısıtılımış 200 derecelik fırında pişirelim,pişmeye yakın fırından çıkarıp kaşar rendesi serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin ve mutlaka fırından çıkar çıkmaz servis yapın asla bekletip ısıtmayın..

NOT: Ben Barillanın lazanyasını kullandım içinde 30 adet lazanya var,bu şekilde 5 veya 6 kere lazanya hazırlamanız mümkün 500 grlık kutudan..

Afiyet olsun…

Lazanya tarifi

Lazanya tarifi