Cuma Zayıflama Yarışması Mezunları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
melifacım tebrikler.. A.s.
Kayıtlı bilgiye göre; son kilo bilgin : 60 kg / 5 eylül

karneni buna göre mi hazırlayacağım? Yoksa bu cuma yani 12 eylül'de bildirim yapacak mısın?

bu hafta mezun olmak istiyor çukulatali püskkütüm
 
:nazar:melifa' nın Zayıflama Yarışması Karnesi::nazar:

Bugüne Kadar Verilen Kilo Bilgisi

Mayıs / 2
Haziran / 2
Temmuz / 7,5
Ağustos / 1
Eylül / 1,5

Bu verilere göre oranlar şöyle:

Başlangıç Kilosu ( 74 )
68. Etap Bitiş Kilosu ( 60 )
Verilen Toplam Kilo ( 14 )
Yüzde Olarak Toplam Kayıp ( 18,92% )
Toplam Süre ( 15 Hafta )
Ortalama Haftalık Kayıp / % ( 1,26% )
Ortalama Haftalık Kayıp / gr ( 933 )



Yorum : Sevgili melifa, 23 Mayıs 2008 (54.Etap) tarihinde ve 74 kiloyla başladığı Zayıflama Yarışması'ndan, 5 Eylül 2008 (68.Etap) tarihinde toplam 14 kilo vermiş ve hedefine ulaşmış olarak, başarıyla mezun olmuştur.

Eylül ayının ilk haftasında hazırlanan "Bireysel Sıralama Listesi" nde; melifa, 109 yarışmacı arasında 5. olmuştur.

Kendisini başarıları nedeniyle tebrik eder, yarışmadan bulunduğu sürece gerek üyesi olduğu 3.Takıma, gerekse Zayıflama Yarışması'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz. a.s.
 
Püsküütcüm ellerine sağlık çok teşekkür ederim.Bu kadar çabuk beklemiyordum . Ben öncelikle bu yarışmayı düzenlediğin için sana, beni takıma kabul eden 3.takım lideri nam ablacıma ve arkadaşlarım 3.takımın güzel hatunlarına, hepinize destekleriniz için çok çok teşekkür ederim.
Benim zayıflama hikayem bu siteyi keşfetmemle başladı.Aslında daha önce başladı ama sabah başlayıp akşam biten diyetler şeklindeydi.İkinci güne kadar bile devam edemeyen diyetler.Gece uykudan uyanıp yemek yemeler.Ben burada diyet kelimesini de hiç kullanmak istemiyorum.Uyguladığım bir diyet listesi de olmadı.Sağlklı beslenmeyi hepimizin öğrenmesi lazım.Aslında biliyoruz da bir türlü hayata geçiremiyoruz.Ben bunları uyguamaya çalıştım.Burada ilk bıraktığım kötü alışkanlığım gece yemeleri oldu.Gece atıştımalarını kestim.Gece kalktıysamda su içerek kendimi frenlemeye çalıştım,ya da salatalık yoğurt gibi hafif şeyler yedim.Sabahları mutlaka kahvaltı yapıyorum.Peyniri çok tükettim ve yediğim yemek miktarından daha fazla salata yedim.Hiç öğün atlamadım.Uzun süreler aç kalmadım.Ekmeği de hiç kesmedim,sabah mutlaka 2 dilim,diğerlerinde de en az 1 dilim tükettim.Aralarda meyve yedim ama ölçülü.Kesinlikle nasıl olsa meyve deyip fazla yemedim.Genelde tek çeşit yemek yemeye çalıştım.Ama 1 gün içinde her çeşit besin grubundan yemeye çalıştım.Akşamları hafif olsun diye sebze yemekleri ya da çorba salata.yoğurt şeklinde yedim.Porsiyonları küçülttüm.Su çok içtim.Eskiden çok az su içerdim.Su çok önemliymiş kilo vermemde bunu gördüm.Bir de yağı hayatımdan tamamen çıkartmadım.Azalttım ama kesmedim çünkü vücudumuzun yağa da ihtiyacı var arkadaşlar.Tatlıyı çok seven biriyim,ama hamur tatlılarından ve hamur işlerinden uzak durdum.Kahvaltıda 1ya da 2 tatlı kaşığı kadar reçel yedim.Hiç yemesem sonra daha fazla yiyebilirdim o nedenle az az yedim sabahları.Tamamen hayatımdan çıkarttığım şeyler ise gazlı içecekler,başta kola,tüm hazır meyve suları (çok şeker içeriyorlar),kızartmalar şarküteri ürünleri,ön işlemden geçmiş hazır gıdalar. Meyveleri de yanında mutlaka yoğurt,süt,peynir üçlüsünden biriyle tükettim. .Akşam 6 da ya da en geç 7 de akşam yemeğini bitiriyordum.Arada kaçamak hiç olmadımı derseniz oldu tabiki ama onu da sonrasında telafi ettim. Önemli olan ölçüyü kaçırdıktan sonra da devam edebilmek.Battı balık yan gider deyip yemeye devam etmemek gerek.Yemeklerime dikkat ederken sporumu da ihmal etmedim.Her sabah 1 saat tempolu yürüyüş yaptım.İçinde birazcık koşu da vardı.En çok kilo verdiğim dönemde sabah akşam yürüdüm.Gün içinde çok düzenli olmasa da egzersiz de (mekik gibi) yaptım.İşte böyle arkadaşlar.Yarışmanın başında bu sayfaları okuyurken benim buraya yazmam çok uzak görünüyordu.küçük bir ihtimaldi.Arkadaşlar siz de hiç vazgeçmeyin.Azimli olun,kararlı olun.Eminim sizlerde birgün buraya yazacasınız,incecik olup mezun olacaksınız inşallah.Tekrar 3.takımdan tüm arkadaşlarıma,nam ablacıma ve püsküüt sana çok çok teşekkürler.
 
püsküüt cüm teşekkür etmekte geç kaldığım için çok özür dilerim elimde olmayan sebeplerden biraz uzak kaldım..

kk ya tesadüf eseri üye oldum merak ettiğim bir konuyu araştırmak için, 3 günde bağımlısı oldum çıktım sonrasında takımımla tanıştım (2.takım )doğumdan sonra vermekte zorlandığım kilolarımı arkadaşlarımın çok büyük destek ve katkılarıyla büyük keyif alarak verdim sadece kilo vermedim çok samimi dostluklar kurduk sıkıntılarımı paylaştım birlikte çözüm bulduk şimdi istediğim kilodayım ama bir iki kilo alıp uzun vadede versem de tekrar 2. takıma katılsam mı acaba ? bu siteyi kuran emek veren herkese çok teşekkür ederim elleriniz dert görmesin birde rica etsem sigara bırakma yarışması düzenleseniz :nazar:a.s.a.s.a.s.a.s.
 
:nazar:Deniz_35'in Zayıflama Yarışması Karnesi::nazar:

Bugüne Kadar Verilen Kilo Bilgisi

Nisan / 3
Mayıs / 1,5
Haziran / 0,1
Temmuz / 1
Ağustos / -1
Eylül / 0,8
Ekim / 0,6

Bu verilere göre oranlar şöyle:

Başlangıç Kilosu ( 62 )
68. Etap Bitiş Kilosu ( 56 )
Verilen Toplam Kilo ( 6 )
Yüzde Olarak Toplam Kayıp ( 9,68% )
Toplam Süre ( 26 Hafta )
Ortalama Haftalık Kayıp / % ( 0,37% )
Ortalama Haftalık Kayıp / gr ( 231 )



Yorum : Sevgili Deniz_35, 11 Nisan 2008 (48.Etap) tarihinde ve 62 kiloyla başladığı Zayıflama Yarışması'ndan, 10 Ekim 2008 (73.Etap) tarihinde toplam 6 kilo vermiş ve hedefine ulaşmış olarak, başarıyla mezun olmuştur.

Ekim ayının ilk haftasında hazırlanan "Bireysel Sıralama Listesi" nde; Deniz_35, 111 yarışmacı arasında 36. olmuştur.

Kendisini başarıları nedeniyle tebrik eder, yarışmadan bulunduğu sürece gerek üyesi olduğu 9.Takıma, gerekse Zayıflama Yarışması'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz. a.s.
 
merhaba arkadaşlar,
sizlere kısaca kilo alma hikayemi anlatmak istiyorum.
liseye başladığım sene bronşit hastalığımdan dolayı kortizonlu ilaçlar kullanmamdan kaynaklanan bir şekilde kilo almaya başladım.yüzüm annemin deyimiyle ay gibiydi.yaşıtlarımın yanında ablaları gibi görünüyordum vücudumda derin ve kırmızı çatlaklar selülitler oluşmaya başlamıştı ve gün be gün benim yemek yeme isteğim katlanarak artıyordu.yazın yüzerek biraz dengeleniyordum fakat kış olunca yine şişmeye devam ediyordum.annem lise 2 de beni akupuntura götürdü,teşvik etmek için ilk 2 hafta kendisi de diyetimden uyguladı(kendisi şuan bile benden zayıftır aslında.) ve ben ilk hafta 2.5 kilogram verdim.3 ayda 9 kilo verdim.fakat bıraktıgımda hepsini geri aldım kilolarımın.aynı sene okullar kapanınca kendi çapımda diyet ve egzersiz yapmaya karar verdim.dr. muzaffer kuşhan'ın dergilerini inceledim oradaki kilo verme öyküleri ve kişilerin son hallerinin resimlerini görmem beni çok motive etti ve 1 sene de 83 kilodan 58 kiloya düştüm.benim için çok zor oldu,en samimi arkadaşlarım aşırı zayıf denebilecek kadar zayıf ve her gördügünü yiyen insanlardandı.onlar hamburger menüler yerken ben salatamı yedim.hergün mutlaka 2.5 litre su tükettim,şekersiz olmak kaydıyla yeşilçay ve biberiye çayımı içtim.ekmeğe düşkünlüğüm zaten yoktur fakat asıl bırakmaktan üzüldügüm tek şey makarnaydı.3 öğün yiyebilecek kadar çok severim çünkü makarnayı.58 kiloya düştükten sonra sporumu ihmal etmekten ve birden kendime gelen güvenden dolayı birden yine yiyeceklere saldırmaya başlamamla tekrar 62 kiloya çıktım,içimde kilo vermek için hiçbir istek yoktu,ta ki bir diyet takımına katılana kadar.takımımla verdiğim kilo toplamda 6 olsada,çok güzel arkadaşlıklar ve çok değerli hayat görüşleri öğrendim hepsinden.çok güzel bir motivasyon ve birbirimizi kilo alsakta versekte desteklediğimiz için onlara karşı kendimi çok sorumlu hissettim ve takımımdan hedefime ulaşarak mezun oldum.eskiden lisede 44-46 beden giyen ben şuan 34-36 beden giyiyorum esas beni mutlu edense bu,daha yaşım 21 ve ben o hantallıktan kurtularak istediğim vücüda kavuştum.yarışmadaki tüm arkadaşlarımın istedikleri vücuda ve hedefledikleri kiloya kavuşmalarını diliyor,başta sevgili püsküüt olmak üzere,canım takımım 9. takımdaki arkadaşlarıma ve diğer takımlardaki arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum.:eek:
 
:nazar:ebune'nin Zayıflama Yarışması Karnesi::nazar:

Bugüne Kadar Verilen Kilo Bilgisi

Mayıs / 1
Haziran / 2,5
Temmuz / 4
Ağustos / 2
Eylül / 1
Ekim / 0

Bu verilere göre oranlar şöyle:

Başlangıç Kilosu ( 65,5 )
74. Etap Bitiş Kilosu ( 55 )
Verilen Toplam Kilo ( 10,5 )
Yüzde Olarak Toplam Kayıp ( 16,03% )
Toplam Süre ( 21 Hafta )
Ortalama Haftalık Kayıp / % ( 0,76% )
Ortalama Haftalık Kayıp / gr ( 500 )



Yorum : Sevgili ebune, 23 Mayıs 2008 (54.Etap) tarihinde ve 65.5 kiloyla başladığı Zayıflama Yarışması'ndan, 17 Ekim 2008 (74.Etap) tarihinde toplam 10.5 kilo vermiş ve hedefine ulaşmış olarak, başarıyla mezun olmuştur.

Ekim ayının ilk haftasında hazırlanan "Bireysel Sıralama Listesi" nde; ebune, 111 yarışmacı arasında 10. olmuştur.

Kendisini başarıları nedeniyle tebrik eder, yarışmadan bulunduğu sürece gerek üyesi olduğu 9.Takıma, gerekse Zayıflama Yarışması'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz. a.s.
 
Son düzenleme:
:nazar:nazlıbahar'ın Zayıflama Yarışması Karnesi::nazar:

Bugüne Kadar Verilen Kilo Bilgisi

Ağustos / 1,2
Eylül / 4
Ekim / 0,4

Bu verilere göre oranlar şöyle:

Başlangıç Kilosu (67. Etap) ( 68,1 )
Bitiş Kilosu (76. Etap) ( 62,5 )
Verilen Toplam Kilo ( 5,6 )
Yüzde Olarak Toplam Kayıp ( 8,22% )
Toplam Süre ( 10 Hafta )
Ortalama Haftalık Kayıp / % ( 0,82% )
Ortalama Haftalık Kayıp / gr ( 560 )



Yorum : Sevgili nazlıbahar, 22 Ağustos 2008 (67.Etap) tarihinde ve 68.1 kiloyla başladığı Zayıflama Yarışması'ndan, 31 Ekim 2008 (76.Etap) tarihinde toplam 5.6 kilo vermiş ve hedefine ulaşmış olarak, başarıyla mezun olmuştur.

Ekim ayının ilk haftasında hazırlanan "Bireysel Sıralama Listesi" nde; nazlıbahar, 111 yarışmacı arasında 43. olmuştur.

Kendisini başarıları nedeniyle tebrik eder, yarışmadan bulunduğu sürece gerek üyesi olduğu 9.Takıma, gerekse Zayıflama Yarışması'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz. a.s.
 
CANIM ÇUKULATALI PÜSKÜÜTÜM

SELDUŞ BU GÜN KİLO BİLDİRİMİ İLE MEZUN OLMAK İSTİYOR

KİLOSU 60a.s.
 
:nazar:selduş'un Zayıflama Yarışması Karnesi::nazar:

Bugüne Kadar Verilen Kilo Bilgisi

Temmuz / 4,5
Ağustos / 1,3
Eylül / 1,7
Ekim / 0,5
Kasım / -0,5
Aralık / 0,5

Bu verilere göre oranlar şöyle:

Başlangıç Kilosu (61. Etap) ( 68 )
Bitiş Kilosu (81. Etap) ( 60 )
Verilen Toplam Kilo ( 8 )
Yüzde Olarak Toplam Kayıp ( 11,76% )
Toplam Süre ( 21 Hafta )
Ortalama Haftalık Kayıp / % ( 0,56% )
Ortalama Haftalık Kayıp / gr ( 381 )



Yorum : Sevgili selduş, 11 Temmuz 2008 (61.Etap) tarihinde ve 68 kiloyla başladığı Zayıflama Yarışması'ndan, 5 Aralık 2008 (81.Etap) tarihinde toplam 8 kilo vermiş ve hedefine ulaşmış olarak, başarıyla mezun olmuştur.

Kendisini başarıları nedeniyle tebrik eder, yarışmadan bulunduğu sürece gerek üyesi olduğu 3.Takıma, gerekse Zayıflama Yarışması'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz. a.s.
 
püsküüt canım ellerine emegine saglık ilk önce beni takımına kabul eden desteklerıni hiçbırzaman esırgemiyen en genç en sevecen kaptanımız nam ablama sosnsuz teşekkur ederim tabiki takım arkadaşlarıma motıvemın sbitigi anlarda ha gayret bırakma dıyen azımlı 3 takımın cıtır hatunlarınada gercekten cok şanslıyım böyle bır takımım oldugu için nıye bukadar üstüne basarak söylüyorum paylaşım destek bu yolda cok önemlı cok sukur ki bızım takımda hersey mevcuttu sadece iş bana kalmıştı
ben hayatım boyunca hiçbirzaman kılolu olmamıştım normaldım ama dogum felan derken bırazda dıkket etmemeye başlamıştım kılom 68 lere cıktı hiçbır kıyafetım olmuyordu artık 46 bedene kadar cıktım ve amacım eskı genç kızlık kıyafetlerım olacak tekrar dedım azım ettım gercekten dıyet yaptım yedıgımın yarısı yemıyordum ayrı olarakta spor arkadaşlar hayatımdan hıç çıkartmadım yatarken tv seyredırken ev işi yaparken hıç normal yapmadım hep hareket yaparak tek çıkarttıgım sey hayatımdan şeker oldu ekmegı tuzuda azalttım bol bol su içtım 2 lıternın aşagısına ınmedım zayıflamak ayrı vucudun incelmesı sıkı olması ayrı dıyet yaparak zayıfladım sporlada vucudum tekrar toparlandı suan 38 ve 40 beden gıyorum kendımı cok iyi hıssedıyorum gerçekten kendıme vucuduma guvenım geldı göbegım sarkacak kalçam cıkacak endışesı bıttı bu herşeye degıyor
zayıflamak istiyen arkadaş bu yarışmaya girin önce bende ınanarak girmemiştım ama sonuç ortada ben tek başıma bır kılo bıle verememıştim
tekarar nam ablama takım arkadaşlarıma cok teş ediyorum ve onları çok seviyorum
 
:nazar:semiha'nın Zayıflama Yarışması Karnesi::nazar:

Bugüne Kadar Verilen Kilo Bilgisi

Temmuz / 1,1
Ağustos / -0,4
Eylül / 1
Ekim / 0,3
Kasım / 1,6
Aralık / 1,1

Bu verilere göre oranlar şöyle:

Başlangıç Kilosu (63. Etap) ( 64,8 )
Bitiş Kilosu (83. Etap) ( 60,1 )
Verilen Toplam Kilo ( 4,7 )
Yüzde Olarak Toplam Kayıp ( 7,25% )
Toplam Süre ( 21 Hafta )
Ortalama Haftalık Kayıp / % ( 0,35% )
Ortalama Haftalık Kayıp / gr ( 224 )



Yorum : Sevgili semiha, 25 Temmuz 2008 (63.Etap) tarihinde ve 64.8 kiloyla başladığı Zayıflama Yarışması'ndan, 19 Aralık 2008 (83.Etap) tarihinde toplam 4.7 kilo vermiş ve hedefine ulaşmış olarak, başarıyla mezun olmuştur.

Kendisini başarıları nedeniyle tebrik eder, yarışmadan bulunduğu sürece gerek üyesi olduğu 9.Takıma, gerekse Zayıflama Yarışması'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz. a.s.
 
:nazar:aydasu'nun Cuma Zayıflama Yarışması Karnesi::nazar:

Bugüne Kadar Verilen Kilo Bilgisi

Mayıs / 3
Haziran / 3
Temmuz / 5
Ağustos / 2
Eylül / 2
Ekim / 1,5
Kasım / 0
Aralık / 0
Ocak / 0,5

Bu verilere göre oranlar şöyle:

Başlangıç Kilosu (52. Etap) ( 76 )
Bitiş Kilosu (86. Etap) ( 59 )
Verilen Toplam Kilo ( 17 )
Yüzde Olarak Toplam Kayıp ( 22,37% )
Toplam Süre ( 35 Hafta )
Ortalama Haftalık Kayıp / % ( 0,64% )
Ortalama Haftalık Kayıp / gr ( 486 )



Yorum : Sevgili aydasu, 9 Mayıs 2008 (52.Etap) tarihinde ve 76 kiloyla başladığı Cuma Zayıflama Yarışması'ndan, 9 Ocak 2009 (86.Etap) tarihinde toplam 17 kilo vermiş ve hedefine ulaşmış olarak, başarıyla mezun olmuştur.

Kendisini başarıları nedeniyle tebrik eder, yarışmadan bulunduğu sürece gerek üyesi olduğu 2.Takıma, gerekse Cuma Zayıflama Yarışması'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz. a.s.
 
Son düzenleme:
:nazar:meres'in Cuma Zayıflama Yarışması Karnesi::nazar:

Bugüne Kadar Verilen Kilo Bilgisi

Temmuz / 2,5
Ağustos / 1,3
Eylül / 3,7
Ekim / 2,5
Kasım / 2,7
Aralık / 1,2
Ocak / 2,1

Bu verilere göre oranlar şöyle:

Başlangıç Kilosu (61. Etap) ( 79 )
Bitiş Kilosu (86. Etap) ( 63 )
Verilen Toplam Kilo ( 16 )
Yüzde Olarak Toplam Kayıp ( 20,25% )
Toplam Süre ( 26 Hafta )
Ortalama Haftalık Kayıp / % ( 0,78% )
Ortalama Haftalık Kayıp / gr ( 615 )



Yorum : Sevgili meres, 11 Temmuz 2008 (61.Etap) tarihinde ve 79 kiloyla başladığı Cuma Zayıflama Yarışması'ndan, 9 Ocak 2009 (86.Etap) tarihinde toplam 16 kilo vermiş ve hedefine ulaşmış olarak, başarıyla mezun olmuştur.

Kendisini başarıları nedeniyle tebrik eder, yarışmadan bulunduğu sürece gerek üyesi olduğu 4.Takıma, gerekse Cuma Zayıflama Yarışması'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz. a.s.
 
Son düzenleme:
:nazar:kaleydeskop''un Cuma Zayıflama Yarışması Karnesi::nazar:

Bugüne Kadar Verilen Kilo Bilgisi

Mart / 1
Nisan / 2,3
Mayıs / 1,9
Haziran / 1,3
Temmuz / 2,5
Ağustos / 2,5
Eylül / -0,5
Ekim / 0
Kasım / 1
Aralık / 0
Ocak / 2

Bu verilere göre oranlar şöyle:

Başlangıç Kilosu (46. Etap) ( 67 )
Bitiş Kilosu (86. Etap) ( 53 )
Verilen Toplam Kilo ( 14 )
Yüzde Olarak Toplam Kayıp ( 20,90% )
Toplam Süre ( 41 Hafta )
Ortalama Haftalık Kayıp / % ( 0,51% )
Ortalama Haftalık Kayıp / gr ( 341 )



Yorum : Sevgili kaleydeskop, 28 Mart 2008 (46.Etap) tarihinde ve 67 kiloyla başladığı Cuma Zayıflama Yarışması'ndan, 9 Ocak 2009 (86.Etap) tarihinde toplam 14 kilo vermiş ve hedefine ulaşmış olarak, başarıyla mezun olmuştur.

Kendisini başarıları nedeniyle tebrik eder, yarışmadan bulunduğu sürece gerek üyesi olduğu 7.Takıma, gerekse Cuma Zayıflama Yarışması'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz. a.s.
 
Son düzenleme:
:nazar:lara' nın Cuma Zayıflama Yarışması Karnesi::nazar:

Bugüne Kadar Verilen Kilo Bilgisi

Şubat / 3
Mart / 2,1
Nisan / 1,1
Mayıs / -0,5
Haziran / 1,2
Temmuz / -0,6
Ağustos / -2,1
Eylül / -1,2
Ekim / 1,3
Kasım / 4,6
Aralık / 2,9
Ocak / 1

Bu verilere göre oranlar şöyle:

Başlangıç Kilosu (39. Etap) ( 67,5 )
Bitiş Kilosu (87. Etap) ( 54,7 )
Verilen Toplam Kilo ( 12,8 )
Yüzde Olarak Toplam Kayıp ( 18,96% )
Toplam Süre ( 49 Hafta )
Ortalama Haftalık Kayıp / % ( 0,39% )
Ortalama Haftalık Kayıp / gr ( 261 )



Yorum : Sevgili lara, 8 Şubat 2008 (39.Etap) tarihinde ve 67.5 kiloyla başladığı Cuma Zayıflama Yarışması'ndan, 16 Ocak 2009 (87.Etap) tarihinde toplam 12,8 kilo vermiş ve hedefine ulaşmış olarak, başarıyla mezun olmuştur.
Mezun olduğu tarihte, Cuma Yarışmacılarının, başlangıçtan bugüne vermiş oldukları toplam yüzde kilo kaybına göre sıralandıkları listede, toplam 124 kişi arasında dördüncü pozisyondadır.

Kendisini başarıları nedeniyle tebrik eder, yarışmadan bulunduğu sürece gerek üyesi olduğu 6.Takıma, gerekse Cuma Zayıflama Yarışması'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz. a.s.
 
Son düzenleme:
merhaba arkadaslar...
püskütcüm karnem için tesekkur ederım ellerıne sağlık canım benım...
bugun işe gitmedım baya bır hastayım fırsatını bulmusken gırıp artık bu surecte neler yaptıgımı anlatmak ıstıyorum...
ilk bu yarısmaya katıldıgımda acaba bende bırgun bu satırları yazabılecekmıyım dıye dusunur dururdum gecıkmelı de olsa nıhayet suan ıs basındayım...
YAZACAKLARIMIN ZAYIFLAMAYI GERCEKTEN ISTEYEN AMA ACABA OLURMU DIYEN TUM ARKADASLARIMA ÖRNEK OLMASINI ISTIYORUM LUTFEN YAZACAKLARIMI DIKKATLE OKUYUN...
ilkokuldan sonra kabul edıyorum hıc zayıf bır donem gecırmedım ama tombıs de sayılmazdım lıse yıllarında 68 kıloydum boyum 167. balık etlıydım yanı... öss sitresi adet duzensizliği bilinçsiz yeme derken bır senede 68 kılodan tam 90 kıloya cıktım aynaya baktıgım zaman kendımı ben bıle tanımıyordum malesef unıversıteye gıttıgımde bu kılodaydım.. geriye donup baktıgımda cok yazık dıyorum resmen zıyan olmus yıllarım... ilk yıl bu kıloyla bıttı okul ıkıncı sene spora yazıldım ole bole derken 81 kıloya ındım bu cok guzeldı benım ıcın ama yetmezdı epey bır zaman da bu kıloda kaldım takı 14 nisan 2008 tarıhıne kadar... aydasu kendıne gel dedım senın bır sevdıgın var yakında aılesıyle tanısacaksın ıstermısın sana tombıs desınler falan...zayıflamak ıcın bır suru neden buldum kendıme...veee yataktan kalkmaya usenen ben yollardan alamaz oldum kendımı...ılk once dıyete baslamadan once bır ay ınternetten arastırdım ne yapmalıyım nasıl zamana yayıp nasıl kalıcı kılo vermelıyım dıye kafaya koymustum bır kere... ınanın net basında arastırma yaparken bıle elımde cıkolata vardı nasılsa kafaya koymustum zayıflamayı dıye...
14 nısandan ıtıbaren yaptıklarım:

1- hergun birbuçuk saat yurudum

2- 6 ogun yemek yedım

3-ıkı kasık seker kullanan ben bır cırpıda sekerı tamanen kestım ve hala asla seker kullanmıyorum ne cayımda ne kahvemde... söle dusunun 1 kasık seker yaklasık 50 kalorı neden zıyan edeyım dedım sonucta bı elma armutta yaklasık aynı kalorı yada nerdeyse bı dılım ekmek bu haklarımı sekerde tuketmek ıstemedım

4-cıps, kola, bıskuvı tamamen cıktı hayatımdan. bi tane bıskuvi o d yaklasık ellı kalorı deger mı bı anlık zevk ıcın, aslaaa

5-bı ogun sebze yedıysem dıger ogun et yada tavuk yemege calıstım kı dengelensın

6- diyette pılav, makarna, ekmek yenmez diye bır kural yok cıkarın bunu aklınızdan, onemlı olan besın degısımını kavrayabılmek neyın yerıne ne yada hangı zamanda hangı besın bunu tutturabılmek.. mesela canınız o an ekmek yemek ıstemıyodur ve ıkı dılım ekmek hakkınız vardır bunu ıkı kasık pılavla degıstırebılrsınız yada makarnayla... olay bu degısımı bılembılmek.. bugun ekmek yemedım dersınız ama corba ıcmıssınızdır alın sıze ekmek.. bılınçlı yapmak onemlı...

mesala ornek bı menu yazmak ıstıyorum

sabah: 2 dılım ekmek+ 5 zeytın+ 1 kk peynır+ domates+ salata+bol yesıllık+1 yumurta+ sekersız cay

ara: 4 kayısı+1 cay bardagı yogurt

ogle: 8 yemek kasıgı sebze yemegı+ 100 gr yogurt+ 1 kepçe corba+ bol salata

ara: 1 çay bardagı beyaz leblebı

aksam: 100 gr tavuk+100 gr yogurt+ 2 kasık makarna ya da pılav+ bol salata

ara: 1 mandalına+ 1 elma

genelde beslenme duzenım bole oldu arkadaslar ve hep aynı saatlerde yemege gayret ettım

yemek saatlerım 10-12-14-16-18-20

diyetıme son verdıkten sonrada dıkkatlı yemege devam ettım arkadaslar...bakın yeterke ıstetım ben aynı zamanda polıkıstık over hastayım doktorum yerı gelecek ayda bır kılo verdıgıne sevıneceksın dedı ama ole olmadı cunku hıc kaybetmedım azmımı... ve kılo verdıkten sonra tekrar gıttım doktora bana ne dedı bılıyormusunuz ben sende polıkıstık over oldugunu bılmeseydım asla ınanmazdım bu duruma hıc bır sey kalmamıs sen okadar kılo verınce dedı dusunun kıstler bıle kayboldu...

dıyet yaparken calısmıyodum ıstedgım gıbı saatlerıme dıkkat edıyordum 6 aydır calısıyorum ama hala yeme duzenım aynı hala ara ogunlerımı asla atlamıyorum

YETER KI isteyelım arkadaslar hadı buna ınanalım.. herkes yapabılır yeter kı azmetsın yeter kı gayret etsın... ben 90 kılo basladıgım seruvenımı 59 kılo olarak noktaladım... 23 yasına gırdım hayatta daha keyıflı bıse yasamadım benı her goren sok oluyor en yakınlarım bıle tanımıyor... bu muthıs bu duygu neden aynı duyguları sen de yasamayasın kı neden hadı canlan...
eskıden 52 beden gıyıyordum sımdıyse 38 beden... sen neden yapamayasın hadı...kendıme olan guvenım geldı ınanın dehset bır duygu elıne aldıgınız bır kıyafetı acaba bana olurmu dıye dusunmeden almak... bunu herkes yasamalı...
son olarak olculerımı yazmak ıstıyorum

eskıden: gogus: 115 sımdı: 88
bel: 100 simdi: 71
kalça: 120 sımdı: 90

hadı kızlar hadı nedne olmasın ben ruyamda gorsem ınanmzdım ama sımdı o gercegı tadını cıkarta cıkarta yasıyorum SEN DE YAPABILRSIN...

2. takım arkadaslarımın hepsıne ayrı ayrı tesekkur edıyorum bırbırımıze destek cıktık, yerı geldı motıvasnumuzu tamamladık yerı geldı bırbırımıze gaz verdık hepsıne tesekkur edıyorum... ıykı varsınız...
 
Aydasu'cum harikasın..
Nefis yazmışsın, bayıldım.. Okunası, ezberlenesi bir paylaşım olmuş.. a.s.

Bana göre, tam da "Başarı Öyküleri" bölümünde açman gereken bir başlık içeriği olmuş..
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X