Deepfreeze'de ve Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar

xsxehrazat35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
515
7
54
Kızlar bugün özenip bakla aldım,içini çıkarıp deep freeze atmak istiyorum,direk atsam olurmu,yoksa kararmaması için usulü var mı?
 
sebzeleri çiğ değil de şoklatarak saklayın.kaynayan suya bir iki dakika bırakıp hemen ardından soğuk su altına tutun.özellikle yeşil sebzelerin rengini çok iyi koruduğunu görürsünüz.bezelye için de aynı şeyi yapabilirsiniz
 
nohutu biraz fazla yaptım 2 kişi olduğumuzdan bitmeyecek yarısını öylece difrize atsam ?
 
ben de nohut ve fasulye haşlayıp dolaba koydum kolay pişsin diye yaptığımda..
mercimek de haşladım ama abartmışım haşlamayı biraz :KK43:
 
Şimdiye kadar Hiç denemedim Nohut ve fasülyeyi..
Bende Öyle yapıyım artık...
Bu arada Kış için neler Hazırladınız..
 
Şimdiye kadar Hiç denemedim Nohut ve fasülyeyi..
Bende Öyle yapıyım artık...
Bu arada Kış için neler Hazırladınız..

canım nohut ve fasulyeyi haşladığında fazla olursa yarısını poşetleyip buzluga at...
ben kalan dolma harcımıda saklama kabına koyup buzluga atıyorum...
şimdiye kadar buzluğa bir sürü sebze attım...
vişne koydum kışın komposto yapmak için...
taze fasulye ve domatesi kavurup koydum...
yada sadece taze fasulyeyi haşlayıp öyle koydum...
dolmalık biber koydum...
bezelyede atıyorum buzluga...bunları koyabilirsin canım...
 
Peki kalan ymekleri poşetleyip mi atiyorsunuz yoksa kaptami

kalan yemekleride koyabilirsin canım,eğer çorba gibi sulu şeylerse dondurma yada plastik peynir kapları var ya küçük ben onlardan yararlanıyorum.dolaba onlara koyarak kaldırıyorum. cokacimcoook
 
Şimdi ben kek yapmıştım yarısı yendi ama yarısı kaldı difrize atabilirim diyorsunuz öyle mi
 
slm kızlra bende herşeyi dondurucuya atanlardanım.aklınıza ne gelirse atıyorum.sebze attım kışlık bayağı bi,kıyma,tavuk,mısır,kalan dolma içi,börek saıp atıyorum.sarma sarıp çiğ olarak atıyorum.yaprak atıyorum hem kavonoza hem dondurcuyua.dondurma atıyorum.kalmış yemek hiç atmadım bide kek çirkin oluyor çıkınca bayat gibi.
 
slm kızlra bende herşeyi dondurucuya atanlardanım.aklınıza ne gelirse atıyorum.sebze attım kışlık bayağı bi,kıyma,tavuk,mısır,kalan dolma içi,börek saıp atıyorum.sarma sarıp çiğ olarak atıyorum.yaprak atıyorum hem kavonoza hem dondurcuyua.dondurma atıyorum.kalmış yemek hiç atmadım bide kek çirkin oluyor çıkınca bayat gibi.

ah ecem ah bende sen gibi düşünüyordum elime ne geçerse dondurucudaydı meyvadan tut sebzeye kadar lakin bir tatil sonrası öle bir ders aldım ki şimdi dondurucuya açmaya korkuyorum biz tatildeyken biri şartellerle oynamış ve elektirik kesilmıiş taiki tüm kışlık hazırlığım ziyan olmuş cabası mutfak batmış dondurucuyu doldururken buzdalabının bozulma riskini düşünelim
 
Deepfreeze atıp iyi sonuç aldığım,keyifle yediğimiz bir cok sebze var;

Domates;küp küp doğrayıp,poşetliyorum

Barbunya ;hiç bir işleme tabii tutmadan hoop dondurucuya

Taze Fasulye;domatesle biraz kavurup poşetliyorum

Kırmızı Biber : Közleyip,doğrayıp,poşetliyorum

Erik ve seftali: Dilimleyip,üzerine biraz toz seker serpip,poşetliyorum,hoşaflar için

Bezelye:sıcak suda biraz haslayıp,poşetliyorum

Patlıcan : közleyip poşetliyorum

Bunların dışında mantı,pişmiş,pişmemiş börek,kızartmalık patates,sigara böregi,kurabiye,haşlanmış nohut,haşlanmış fasulyem dondurucumdan eksik olmaz,çok pratik oluyor yerimseniben
 
ah ecem ah bende sen gibi düşünüyordum elime ne geçerse dondurucudaydı meyvadan tut sebzeye kadar lakin bir tatil sonrası öle bir ders aldım ki şimdi dondurucuya açmaya korkuyorum biz tatildeyken biri şartellerle oynamış ve elektirik kesilmıiş taiki tüm kışlık hazırlığım ziyan olmuş cabası mutfak batmış dondurucuyu doldururken buzdalabının bozulma riskini düşünelim

hadi ya cnm çok üzldüm bak şimdi geçmiş olsun cnm ama ben okadar uzun bir yere gitmiyorum.artık allaha emanet napalım dimi.düşündümde bi ara benimde daha beter emin ol.artık napayım sebze zor kışın mecbur atıyozz valla.şimdiden tüketiorum zaten..-tatlicadiarzu-
 
Deepfreeze atıp iyi sonuç aldığım,keyifle yediğimiz bir cok sebze var;

Domates;küp küp doğrayıp,poşetliyorum

Barbunya ;hiç bir işleme tabii tutmadan hoop dondurucuya

Taze Fasulye;domatesle biraz kavurup poşetliyorum

Kırmızı Biber : Közleyip,doğrayıp,poşetliyorum

Erik ve seftali: Dilimleyip,üzerine biraz toz seker serpip,poşetliyorum,hoşaflar için

Bezelye:sıcak suda biraz haslayıp,poşetliyorum

Patlıcan : közleyip poşetliyorum

Bunların dışında mantı,pişmiş,pişmemiş börek,kızartmalık patates,sigara böregi,kurabiye,haşlanmış nohut,haşlanmış fasulyem dondurucumdan eksik olmaz,çok pratik oluyor yerimseniben

Patlıcanları yağda biraz kızartıp poşetlesem olmazmı canım..
Köz olayını hala yapamıyorum ben..Teflon tavada denedim olmadı..
Fırında denedim olmadı
Öbür türlüde Ocağım batıyor..

Ne önerirsiniz?
cokacimcoook
 
Barzeycim şu ucuzlukcularda közlematik satılıyor,fiyatıda cok uygun,ben cok memnunum,tavsiye ederim.Fırında kırmızı biber güzel oluyor ama patlıcan kesinlikle lezzetli olmuyor.
 
X