Sizinde eşinizin yada sevgilinizin iş odaklı mı ruh hali?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Kızlar benim eşim de bu var..Eğer işiyle ilgili yolunda gitmeyen bir şey varsa bunun huzursuzluğunu eve de taşıyor..
Biraz benimle ilgileniyor,oyun oynuyoruz ama sonra ya yemek yiyemiyor fazla,ya uyuyamıyor gece..Daha bir sesizleşiyor,dinginleşiyor..
Konuşuyoruz,anlatıyor ne olduysa.ama gene de içinden atamıyor,rahatlayamıyor..
Ve bu kadar iş odaklı olması hoşuma gitmiyor..
Bende çalışıyorum,ama işimde yaşadığım hiç bir şeyin sosyal hayatımı etkilemesine izin vermiyorum.
Ona da üzülüyorum,sağlığı gidecek diye tedirgin de oluyorum açıkçası..
Peki kızlar siz yaşıyor musunuz bunu?

biz tam aksiyiz canım ya o kırk yılda bir streslenir, bense hergun mutsuz olcak bişi bulurum tam işim iyi die sevinirken o gunum berbat olur huysuz uykusuz isteksiz gergin olurum buda ona yansır anlatsamda rahatlamam ele kızıp bana geliyorsun die de laf eder, ama erkeklerde biz kadınlar gibi mi düşünüyor bilmiyorum ben işimde mutsuzken neden ben die sorarım karşımdakinin abuk sabuk şeylerini takarım falan

aslında şöyle düşündüm de benim eşiminde ruh halini çok etkiliyor ben ne yaparsam yapayım o huursuzluğu gideremiyorum ama şuda varki ben de öyleyim taktım mı kolay kolay kurtulamıyorum.

Canım bu problemıde yıne genelde ben yasarım eve hep moralım bozuk gelırım ıste eger bı sorun olduysa anlatırım esıme falan asarım suratımı hatda sınırımı bazen ondan cıkarırım ama elde degıl mesela benım esımden baska arkadasım yok ondan baskasınada guvenmedıgım ıcın butun herseyımı onunla paylasırım bızımkınde su var bılgısayar hastası meslegıde bılgısayar teknık servısınde calsııyor eve gelıncede oturur bılgısayara hala calısır bende ona kızarım butun gun sıkılmıyormusun bılgısayara bakmakdan benlede vakıt gecır der kuserım pesımden gelır tabıı ısterse gelmesın degılmııı ÖZLEDİM BAK ŞİMDİ EŞİMİ

bizdede tam tersi. ben iş stresini eve taşırım eşim taşımaz. o işiyle ilgili hiç konuşmaz bile. ben bazen sorarım, anlatmasını, paylaşmasını isterim oda seni bu gibi şeylerle niye üzeyim diye anlatmıyorum der. :1rolleyes:

gülsahscıım senı çok ıyı anlıyorum benım mustakbel esimde aynısı nişanlım hemen yansıtıyor işinde bi olumsuzluk varsa hep onu dusunur dusunur sesi gider böle bı garıp bense hıc yansıtmam erkeklerı genelı böyleymıs ama bızım ıyılığımız ıslerıne bağlı kısaca bıraz aynıyız senle:teselli:

Kızlar benim eşim de bu var..Eğer işiyle ilgili yolunda gitmeyen bir şey varsa bunun huzursuzluğunu eve de taşıyor..
Biraz benimle ilgileniyor,oyun oynuyoruz ama sonra ya yemek yiyemiyor fazla,ya uyuyamıyor gece..Daha bir sesizleşiyor,dinginleşiyor..
Bende çalışıyorum,ama işimde yaşadığım hiç bir şeyin sosyal hayatımı etkilemesine izin vermiyorum.

Bizde de genelde böyledir. Aslında eşime de hak veriyorum. Çok yorucu ve stresli bir işi var. Günün en az 7-8 saatini devamlı olarak telefonla konuşarak geçiriyor. Hatta eve gelip yattığında bile uykudan telefon sesleriyle uyanıyoruz. Mümkün olduğunca işinin stresini eve yansıtmamaya çalışsa da, bi yerde o da doluyor tabiki ve derdini sıkıntısını anlatacak bi dost arıyor. Gerçekten gulsahscım insanın eşini böyle görmesi üzüntü veriyor ama ben eminim ki senin de eşin her sıkıntısını yansıtmıyordur eve. Mümkün olduğunca yansıtmamaya çalışıyordur ancak çok bunaldığında seninle paylaşıyor ama kafasından yine de atamıyordur.
Evet bizler de çalışıyor ve iş yaşamımızdaki sıkıntıları evimize taşımamaya özen gösteriyoruz. Ama diğer yandan biliyoruz ki erkekler ne kadar güçlü görünseler de aslında biz kadınlara göre ruhen çok zayıf varlıklar. Eş olarak görevimiz zor ve sıkıntılı anlarında onlara destek olup dertlerini paylaşmak, elimizden geldiğince günün stresini unutturabilmek. Daha önceki yorumlarında da okuduğum kadarıyla sen de bunu başarmak için zaten elinden geleni yapıyorsun. Bebişiniz Allahın izniyle sağsalim dünyaya geldiğinde eminim ki eşin eve gelip de bebişini ve bebişinin biricik annesini görünce ne işin stresini ne de yorgunluğunu hatırlamayacaktır. yerimseniben Sevgilera.s.

Bizde de genelde böyledir. Aslında eşime de hak veriyorum. Çok yorucu ve stresli bir işi var. Günün en az 7-8 saatini devamlı olarak telefonla konuşarak geçiriyor. Hatta eve gelip yattığında bile uykudan telefon sesleriyle uyanıyoruz. Mümkün olduğunca işinin stresini eve yansıtmamaya çalışsa da, bi yerde o da doluyor tabiki ve derdini sıkıntısını anlatacak bi dost arıyor. Gerçekten gulsahscım insanın eşini böyle görmesi üzüntü veriyor ama ben eminim ki senin de eşin her sıkıntısını yansıtmıyordur eve. Mümkün olduğunca yansıtmamaya çalışıyordur ancak çok bunaldığında seninle paylaşıyor ama kafasından yine de atamıyordur.
Evet bizler de çalışıyor ve iş yaşamımızdaki sıkıntıları evimize taşımamaya özen gösteriyoruz. Ama diğer yandan biliyoruz ki erkekler ne kadar güçlü görünseler de aslında biz kadınlara göre ruhen çok zayıf varlıklar. Eş olarak görevimiz zor ve sıkıntılı anlarında onlara destek olup dertlerini paylaşmak, elimizden geldiğince günün stresini unutturabilmek. Daha önceki yorumlarında da okuduğum kadarıyla sen de bunu başarmak için zaten elinden geleni yapıyorsun. Bebişiniz Allahın izniyle sağsalim dünyaya geldiğinde eminim ki eşin eve gelip de bebişini ve bebişinin biricik annesini görünce ne işin stresini ne de yorgunluğunu hatırlamayacaktır. yerimseniben Sevgilera.s.

Çok teşekkür ederim yorumların için..:1hug:
Dilerim sizde en yakın zamanda bir bebek sahibi olursunuz..Kesinlikle düşünün ciddi ciddi derim.
Yorgunluğunu alıyorum ama tekrar eski haline dönüyor.Çok haklısın eş olarak bunlar görevimiz ama sağlığı açısından da tedirgin oluyorum.
Bu arada aramızdaki yanlış anlaşılma burada mesajlarda olmuştu,kendi adıma bir özür borçlu olduğumu düşünüyorum.Bu özürü de özelden değil,haksız olduğum yerden dilemenin uygun olacağını düşündüm.Özür dilerim :1hug:a.s.

Çok teşekkür ederim yorumların için..:1hug:
Dilerim sizde en yakın zamanda bir bebek sahibi olursunuz..Kesinlikle düşünün ciddi ciddi derim.
Yorgunluğunu alıyorum ama tekrar eski haline dönüyor.Çok haklısın eş olarak bunlar görevimiz ama sağlığı açısından da tedirgin oluyorum.
Bu arada aramızdaki yanlış anlaşılma burada mesajlarda olmuştu,kendi adıma bir özür borçlu olduğumu düşünüyorum.Bu özürü de özelden değil,haksız olduğum yerden dilemenin uygun olacağını düşündüm.Özür dilerim :1hug:a.s.

Estağfurullah gulsahscım, senin de dediğin gibi karşılıklı bir yanlış anlaşılma olmuştu sanırım. Ama daha sonra ikimizin de birbirimizi çok daha iyi ve doğru anlamaya başladığını düşünüyorum. Ayrıca karşılıklı yanlış anlamadan dolayı sen kadar ben de özür borçlu olduğumdan ben de özür dilerim. Sanırım ikimiz de anlatılmak isteneni değil de anlamak istediğimizi anladık o an. En büyük aşklar kavgayla başlar derler :roflol: Belki bizim arkadaşlığımız da o yanlış anlamayla başlamış olur ne dersina.s. Sevgiler.

Estağfurullah gulsahscım, senin de dediğin gibi karşılıklı bir yanlış anlaşılma olmuştu sanırım. Ama daha sonra ikimizin de birbirimizi çok daha iyi ve doğru anlamaya başladığını düşünüyorum. Ayrıca karşılıklı yanlış anlamadan dolayı sen kadar ben de özür borçlu olduğumdan ben de özür dilerim. Sanırım ikimiz de anlatılmak isteneni değil de anlamak istediğimizi anladık o an. En büyük aşklar kavgayla başlar derler :roflol: Belki bizim arkadaşlığımız da o yanlış anlamayla başlamış olur ne dersina.s. Sevgiler.
Sanırım hamilelikten avikapcım.senağlama
Yersiz ve gereksiz tepkiler gösterebiliyorum anlık.Sonra aklım başıma geliyor,üzülüyorum içim içimi yiyor.Kızıyorum kendime inşallah geçecek:mymeka:
Gerçekten de öyle oldu.Ve ben seni kazandığıma çok memnun oldum inanki.:teytey:
Her zaman yanındayım,sende benim.Biliyor,hissediyorum bunu.Öpüyorum.Şeniz

yok benim eşim pek işi eve taşımaz...ben taşırım genelde...canım benim bugün nasıl geçti günün demesin hemen dökülüveriyorum...
ama şunu biliyorum ki yanlış...hiç gerek yok aslında...işten çıktığın anda işi unutmak lazım...henüz beceremedim ama daniyorum...:)

Peki kızlar siz yaşıyor musunuz bunu?

Ahh Gülşahcım ahhh!
Yarama bastım resmen..
Eşim eski işyerindeyken tabiri caizse fabrikanın bekçisi gibiydi. Sana yemin ederim ki eve gece 12de gelir saat 3te yataktan uyandırılır geri çağırırlardı. Sabah 6da eve döner. 3 saat uyuyup tekrar işe dönerdi.benneyaptımki
Kabus gibi gün ve geceler yaşadık 2 yıl boyunca. Düşün yeni evliyiz ve ben evde tek başımayım hem de sabahlara dek..:çok üzgünüm:
Hiç bir zaman sorun etmedim,yüzü gülsün diye şaklabanlıklar yaptım,sıkıntımı hep içime attım. Ama ne zaman hak ettiği parayı alamadı,Genel Müdür tarafından ayrımcılık yaşadı,çalışanlar kocamın üzerine yürüdü(ayrıntıya girmiyorum). İşte o zaman sorunlarımız başladı. Ki kocam o işyerinde müdür yardımcısı konumundaydı.Kocam işyerinde sorun yaşadıkça bana ve evimize yansıttı. Gerçekten burada tarif edemeyeceğim kadar zor günler yaşadık.senağlama
Sağlığından ve moralinden çok şey kaybetti. En sonunda geçtiğimiz Haziran ayında istifasını verdi.
Şimdi yeni işyerinde daha huzurlu. Elbet sorunlar çıkıyor ama o eski işyerinde yaşadıklarımız kadar acı değil çok şükür..
Ama çok iyi biliyorum ki o kaybettiğimiz sağlık ve kişisel bozuklukların yerine gelmesi için hala zamana ihtiyacımız var. İnşallah gün gelir o eski günleri acı bir gülümsemeyle hatırlarım. Çünkü hala kırgınım eski müdürüne. Evliliğimize,bana ve kocama verdiği zararlardan dolayı..:dilcikar:
Allahım herkese hayırlı işler versin inşallah!

bizdede tam aksi erkek arkdasim hic bi zmn isinde yasadigi aksilikleri bana yansıtmaz

ama ben bu konuda cok hassasim isimle ilgili bi sorun oldumu üzgün,gergin ve sinirli oluyorum

istemeden bunu iliskimizede yansitiyorum

sonra pisman oluyorum

hangi erkek yapmiyorki bunu pek nadir var yapmayanlar

cogu eve tasiyor gibi

birde sen hamilesin ya ondan biraz kafaya takiyorsun galiba hormonlarin biraz dagnik gibi gecer bunlar canim

simdiden hayirli ugurlu olsun canim allah seni bu yolda yanliz birakmasin

sevgilerle

Ahh Gülşahcım ahhh!
Yarama bastım resmen..
Eşim eski işyerindeyken tabiri caizse fabrikanın bekçisi gibiydi. Sana yemin ederim ki eve gece 12de gelir saat 3te yataktan uyandırılır geri çağırırlardı. Sabah 6da eve döner. 3 saat uyuyup tekrar işe dönerdi.benneyaptımki
Kabus gibi gün ve geceler yaşadık 2 yıl boyunca. Düşün yeni evliyiz ve ben evde tek başımayım hem de sabahlara dek..:çok üzgünüm:
Hiç bir zaman sorun etmedim,yüzü gülsün diye şaklabanlıklar yaptım,sıkıntımı hep içime attım. Ama ne zaman hak ettiği parayı alamadı,Genel Müdür tarafından ayrımcılık yaşadı,çalışanlar kocamın üzerine yürüdü(ayrıntıya girmiyorum). İşte o zaman sorunlarımız başladı. Ki kocam o işyerinde müdür yardımcısı konumundaydı.Kocam işyerinde sorun yaşadıkça bana ve evimize yansıttı. Gerçekten burada tarif edemeyeceğim kadar zor günler yaşadık.senağlama
Sağlığından ve moralinden çok şey kaybetti. En sonunda geçtiğimiz Haziran ayında istifasını verdi.
Şimdi yeni işyerinde daha huzurlu. Elbet sorunlar çıkıyor ama o eski işyerinde yaşadıklarımız kadar acı değil çok şükür..
Ama çok iyi biliyorum ki o kaybettiğimiz sağlık ve kişisel bozuklukların yerine gelmesi için hala zamana ihtiyacımız var. İnşallah gün gelir o eski günleri acı bir gülümsemeyle hatırlarım. Çünkü hala kırgınım eski müdürüne. Evliliğimize,bana ve kocama verdiği zararlardan dolayı..:dilcikar:
Allahım herkese hayırlı işler versin inşallah!
Gerçekten eşine çok üzüldüm canım çok zor şartlarda çalışmış.Ama Allahım sabrını da vermiş sizlere.Ne yapacaksın ekmek parası işte.Nasıl atlatabildi mi peki o süreçkteki psikolojisini?
Benim eşimin haftada bir toplantıları dışında geç saatlere kadar işyerinde kalması olağanüstü bir durum.
işte sık sık seyahatleri oluyor,şehir dışına çıkmaları falan.Bende bunları dert ediyorum aynı şeyleri yaşamışız eş olarak sanırım.
Bir de Satış Müdürü olduğu için ekibindeki düzensizlikleri,satış kotalarının tutturulamamasıydı,bölgeden gelen ağır baskılardı psikolojik olarak etkiliyor ama eve taşıması beni üzüyor.senağlama

benim eşimde sürekli çalışır..hatta görüşemiyoruz bile,,,ocagın 5 şine kadar hep yurt dışında çalışıyordu şimdi döndü...ama yüzünü gören cennetlik sabah 8 de gidiyor gece 2 de geliyor....bize ayıracak hiç vakti olmuyor....bıktım vallahi,2 senedir yurtdışındaydı zaten şimdide yüzünü görmüyoruz,artık evli olduğumuz halde bir ortak paylaşımımız bile yok....evdeykende zaten işle ilgileniyor,aklı sürekli işinde,ister istemez yansıtıyor eve ne yazıkki?pazarları bile çalışıyor .....müdürler hepmi böyle......benimde eşim müdür....eşim yaşamak için çalışmıyor,çalışmak için yaşıyor artık...ama şunu biliyorum bizim için bu kadar çok çalışıyor,bizim için katnanıyor bu zorluga...

hangi erkek yapmiyorki bunu pek nadir var yapmayanlar

cogu eve tasiyor gibi

birde sen hamilesin ya ondan biraz kafaya takiyorsun galiba hormonlarin biraz dagnik gibi gecer bunlar canim

simdiden hayirli ugurlu olsun canim allah seni bu yolda yanliz birakmasin

sevgilerle

Taşıyor mudur her eş gerçekten de canım?Baksana yazan arkadaşların az bir kısmı taşıdığından bahsediyor:uhm:
Hamileliğinde çok etkisi var bende kabul ediyorum ama bu konudan ben hep muzdariptim.
Sosyal hayatımız etkilendikçe ben de patlama noktasına geliyorum.Yeter artık eve bişe taşıma bıktım demek geliyor içimden.Son anda bir nefes alıp susuyorum.:1shok:
Kafasında bişe varsa benim kocam gidiyor,yerine başka bir adam geliyor.Benimle oynarken bile kırılmiim,üzülmiim diye olduğunu anlıyorum.
Benimde bir sürü sıkıntım oluyor,araç satıştayım.Stresi sıkıntısı bitmiyor.Plakasıydı,kredisiydi,müşterinin istediği renkti.Olduydu olmadıydı..Şu halimle evde bir kere uff demedim.
Anlatabiliyor muyum canım?
:1hug:

:sm_confused: Maalesef bu yapı gereği bazı beylerde var galiba. Benimde eşim sık olmamakla beraber eve yansıttığı olur. Ama bir iki saat kendi halinde bırakırım onu soruda sormam kendine gelince anlatır, sıkıntısını paylaşır.

Back
X