2014 Kasım anneleri şeker yüklemesi yüksek çıkıp diyete başlayanlar...

nhal83

02.11.2014
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2011
1.723
799
248
Merhaba arkadaşlar benim 50mg yükleme sonrası şekerim 200çıktı hemen diyete başladım.bu başlık altında ölçümlerimizi, diyetlerimizi ,ve beslenme tüyolarımızı paylaşalım diye düşündüm.ilk ben yazayım bugün çıkan değerlerimi bilenler yorumlarsada çok sevinirim😊

Sabah aç:88 tok: 107
Öğlen aç:90 tok: 100
Akşam aç:112 akşamı henüz ölçmedim😊

Merhaba arkadaşlar benim 50mg yükleme sonrası şekerim 200çıktı hemen diyete başladım.bu başlık altında ölçümlerimizi, diyetlerimizi ,ve beslenme tüyolarımızı paylaşalım diye düşündüm.ilk ben yazayım bugün çıkan değerlerimi bilenler yorumlarsada çok sevinirim😊

Sabah aç:88 tok: 107
Öğlen aç:90 tok: 100
Akşam aç:112 akşamı henüz ölçmedim😊

bakalım bizim gibi olan kimler var ...

benim 50 lık yuklemem 140 cıktı tam sınır deger dr um 100luk yuklemeye gerek gormedi beslenememize dikkat edelim dedi sizden beslenme tuyoları alabılırım:)

bakalım bizim gibi olan kimler var ...

Bende merak ediyorum😊 bazı arkadaşlar daha tecrübeli olabilir diye düşündüm .mesela tatlı bir şey yedikten sonra süt içilirse dengeliyormuş şekeri.bu arada akşam ölçümde tokluk 110 çıktı benim😊senin değerlerin nasıl?

Bende merak ediyorum😊 bazı arkadaşlar daha tecrübeli olabilir diye düşündüm .mesela tatlı bir şey yedikten sonra süt içilirse dengeliyormuş şekeri.bu arada akşam ölçümde tokluk 110 çıktı benim😊senin değerlerin nasıl?

ben bugün sadece sabahı ölçtüm ...tokluk 125 çıkmıştı.benim önemli olan ölçümlerim ayın 29 ve 30 da olanlar.31 de randevum var hem diyetisyene hem endokrine gidicem ve ondan sonra belli olucak ne yapacağımız...ama sizin değerler çok çok güzel bence ...ayrıca bana tatlı tamamen yasak diyetimde hiç yok hatta bir kaç önce bir dilim çikolata yedim şekerim 244 çıktı :)sporla düşürdüm 1 saat spordan sonra 85 e düştü.eğer yemeği fazla kaçırırsanız hemen yürüyüşe çıkın bence...

birde size yüz gr lık ogt yapılmadı mı ?

birde size yüz gr lık ogt yapılmadı mı ?

200 ve üzeri çıktığında 100lük yükleme yapılmıyormuş sanırım direk endokrine yolladılar beni😊bu arada spor konusunu bilmiyordum teşekkür ederim😊

200 ve üzeri çıktığında 100lük yükleme yapılmıyormuş sanırım direk endokrine yolladılar beni😊bu arada spor konusunu bilmiyordum teşekkür ederim😊

benim 50 gr da 196 çıktı ama 100 lük yapıldı yinede bunun sonucuna göre endokrine gittim....spor şart zaten yüksek çıktığında biraz haraket ettiğinizde farkı anlayacaksınız...zaten şekeri sabit tutamazsanız iri bir bebeğiniz olur ve bu da normal doğuma engel bunun içinde spor şart ...

günaydın kızlar benim 50 lik yüklemede 152 çıktı değerlerde ise normali yani sınır 145 yazıyordu sizlere bakıyorum benim fazla değilmiş gibi geliyor yorumlarınızı bekliyorum bende yedikten sonra oturmuyorum 1 saat :54:

canım çift basamaklara geçiyorsun geri sayım iyice başlamış yokuş aşağıya iniliyor darısı doğuma sağsağlim inşallah hepimiz:54:

amin amin amin...inşallah allah ın izni ile ....hepimize Allah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

endokrin yada diyete yönlendirmedii mi dr sizi ...

yok canım bişeye yonlendırmedeı benım gebeliğim uzun süre ara ara lekelenmelı gecınce korkudan ıyıce hareketsız kaldım yuruyuse falan cıkmıorum sanırım buda etklıo yedıklerıme dıkkat edıcem sımdılık dr um bısey demedı baska toklugu yemekten bir saat sonramı ölcuyorusnuz bende su aletlerden alıp ölcsemmı dıorum

yok canım bişeye yonlendırmedeı benım gebeliğim uzun süre ara ara lekelenmelı gecınce korkudan ıyıce hareketsız kaldım yuruyuse falan cıkmıorum sanırım buda etklıo yedıklerıme dıkkat edıcem sımdılık dr um bısey demedı baska toklugu yemekten bir saat sonramı ölcuyorusnuz bende su aletlerden alıp ölcsemmı dıorum

en önemlisi 6 öğün yemek çünkü yemek arasını ne kadar açarsan bir sonraki öğünde daha fazla yiyorsun ve buda şekerin birden yükselmesini sağlıyor....sebze ağırlıklı beslenmeye çalış bana doktorun verdiği diyet listesi tamamen bebeğin gelişimine yönelik yani benim doymam için değil :)mesele benim listemde hiç tatlı yok en tatlı yiyebileceğim gıda meyve oda ölçülü ve ara öğünlerde olmak şartıyla ...mesela ya yarım kırmızı elma yada yeşil orta boy bir elma gibi...sen de bunlara dikkat ederek dengeleyebilirsin...

Kızlar iyi bayramlar😊 benim bugün akşam tokluk şekerim 128 çıktı normalde daha düşük çıkıyordu birden 128 görünce moralim bozuldu,diyete çok uyamadım zaten bugün ondandır belki

Kızlar ben bu şeker yüklemesi olayını çok düşünür oldum.Prof.Canan Karatay kesinlikle yaptırmayın diyor her kanalda.Hem anneye hemde daha 1 kilo bile olmayan bebek için çok zararlıymış.Aklım çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum.Ben normalde de şekerli gıdaları sevmeyen biri olarak dikkat ediyorum yemiyorum hamur işi de pek yemiyorum.

Kızlar ben bu şeker yüklemesi olayını çok düşünür oldum.Prof.Canan Karatay kesinlikle yaptırmayın diyor her kanalda.Hem anneye hemde daha 1 kilo bile olmayan bebek için çok zararlıymış.Aklım çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum.Ben normalde de şekerli gıdaları sevmeyen biri olarak dikkat ediyorum yemiyorum hamur işi de pek yemiyorum.

Valla cnm bende ne tatlı yerim ne de hamur işi ama şeker yüklemesinde yüksek çıktı değerim şimdi dikkat ediyorum yediklerime,yani bu iş hiç belli olmuyor.tabi karar yinede senin.

kızlar benim şekerim düştü çok şükür 50 lik yaptırmıştım 3 hafta önce 152 çıkmıştı 3 hafta boyunca diyetime uydum başlarda zorlandım ama sonra iyi gitti dün 100 lük yüklendi

açlık 78
1.saat 122
2. saat 74
3. saat 64

şeker sorununuda atlatmış oldum ama genede tedbiri elden bırakmamak lazım muhakkak diyetinize uyun günde 5 dilim ekmek hakkım vardı gün aşırı onların sayısını düşürdüm günde 2 dilim yer oldum darısı başınıza :54::16:

çok sevindim sizin adınıza ...darısı bizlerin başına inş. ama bana 50 gr lıktan 1 gün sonra 100 gr lık yükleme yapıldı...ve ikisindede yüksek çıktı...size 3 hafta sonra mı yapıldı 100 gr lık yoksa ikinci kere mi yapıldı 100 gr lık ?

benim de 180 çıktı. kuzenimin 175 cıkmış 100lük yaptırmamışlar. ben de yaptırmayı istemiyorum.. 50lik bile bütün gün midemi mahvetti kendimi iyi hissetmedim. çok katı olmasa da hamur işlerine ve tatlıya karşı diyet yapacağım inş..

Back
X