- 17 Ekim 2019
- 5
- 2
- 36
- 32
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende 20 haftalık gebeyim şuan... bana da doktor bebeğin kafasında kist görünüyor dedi.Konunun üzerinden uzun zaman geçmiş ama görüp yardımcı olabilirseniz sevinirim bende dün öğrendim 20 haftalık gebeyim kkam tanıdı koyuldu 2 cm çapında takip edilicekmişim ama aklımda binbir türlü soru var sizin bebekleriniz nasıl oldu şuanki durumları nasıl
Merhabalar, kist süreciniz nasıl ilerledi ne şekilde sonuçlandı bebeğiniz umarım iyidir biraz bilgi verir misiniz?Merhabalar...İlk öğrendiğimde yazmıştım buraya sağolsunlar numaralarını yazıp yardımcı olmak isteyen arkadaşlarla konuşup bilgi alarak içim rahat bi.gebelik geçirdim şuan 37.haftamdayım normal doğum planlıyoruz inşallah bi sorun olmadan doğarda bende pozitif bilgiler veririm bu durumla karşılaşan diğer annelere..Rabbim hepimizin.yavrularına sağlıklı bi ömür nasip etsin
Merhaba benim de başımızda aynı sorun var Şu an sizin durumunuz nasıl acaba bana yardımcı olur musunuzpardon bir de şunu soracaktım;ameliyatı siz kaç sene önce ve ne kadara yaptırmıştınız acıbademde? bir de çocuk cerrahı mı yoksa gögüs cerrahı mı karar veremememizin sebebi yetişkin bir insanla bebeği karşılaştırdığımızda göğüs kafesi,akciğer aynı değildir yetişkinle bebeğin diye düşünüyorum,o yüzden acaba çocuk cerrahı bu işi daha iyi mi yapar diye düşünmüştük,yani evt göğüs cerrahları mutlaka çocuk cerrahlarına göre bu ameliyatı bir çok kez yapmıştır ama çocukta kaç kere yapmıştır,işte inşallah en doğru kişiyi buluruz ameliyat olacaksa,hayırlısı olur...
Merhabalar geç gördüm kusura bakmayın belkide doğum yapmışsınızdır benim bebeğim sorunsuz doğdu 3. Ayımızda ve 11.ayda tomografi çekildik birde 2 yaşında şimdilik ameliyata gerek yok dendi şimdi 4 yaşında sağlıklı bi çocuk korkmayın en kötü ihtimalle ameliyat ile alınıyor bize gerek duymadı Semih bey ama her hasta da farklı ilerliyor süreç tabi hepinize tekrar geçmiş olsunMerhabalar, kist süreciniz nasıl ilerledi ne şekilde sonuçlandı bebeğiniz umarım iyidir biraz bilgi verir misiniz?
İnanın verdiğiniz bilgiler o kadar çok içimi rahatlattı ve işime yaradı ki anlatamam.vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.Allah çocuğunuzla size sağlıklı ve mutlu uzun bir ömür versin.iyi günler.
Merhaba iyi akşamlar şuan 23 haftalık gebeyim akcigerinde lezyon olduğu soylendi kalpi sıkıştırma olasılığı varmış ve doğum erken olabilirmiş bende bebekte bısey varmı die sıvı almayı teklif ettiler sizce aldirmaliyimRica ederim, bilgiler faydalı olduysa ne mutlu bize. Maalesef bu çok ender bir rahatsızlık ve bu süreçte tıpkı sizin gibi araştırma yaparken maalesef pek bilgiye ulaşamadık, benzer rahatsızlığı olanlara ulaşıp bilgi alışverişi yapamadık, o süreçte eşimle karar verdik, tüm tecrübelerimizi paylaşıp benzer rahatsızlığı olanlara faydamız dokunabilir diye düşündük, Allah acil şifalar versin
Benimde sizin gbi sorunum var sıvı aldırmak ne kadar dgru sizce tm ne diycegimide bilmiyom açıkçası biraz olumlu biraz olumsuz konuştu doktorlar sevk verildi Ankara hacettepeye bu sıvı konusunda biraz tedirginimSol akciğerin orta lobunda kist var yazmışsınız, ama sol akciğerde 2 lob vardır, alt ve üst lob, sağ akciğerde 3 lob vardır, kistin sağ akciğerde olması daha iyi gibi, çünkü orada 3 lob var, loblardan birisi alınsa bile geriye 2 lob kalıyor ama sol akciğerde 2 lob, 1 lob alınırsa geriye 1 lob kalıyor, aslında sol taraf yada sağ taraftaki tüm lobları alınan hastalar da oluyormuş ve yaşamlarına devam ediyorlarmış. Nüvit hoca kisti orda bırakamayız demiş, ancak Semih hoca insan vücudu büyüdükçe o kist orada küçülüp sıkışıp kalabilir ve ameliyata da gerek kalmaz demişti ama bu çok küçük bir ihtimal, yani doğuştan gelen akciğer kistlerinin % 90 oranla ameliyatla çıkarılması gerekiyormuş. Bu ameliyat konusunda da 2 durum söz konusu, kist lobun içindeyse o lobu da alıyorlar, ancak kist lobun dışındaysa çok basit bir şekilde akciğere ince bir bir şekilde tutunan kisti alıyorlar ve akciğere dokunmuyorlar, bunu anlamanın en iyi yolu bilgisayarlı tomografi, yada ameliyat için açıldığında zaten kistin içeride mi dışarıda mı olduğu görünecek ve ona göre operasyon yapılacak, ancak ameliyathane kist alınacakmış gibi hazırlanıyor, olur da kist lobun dışındaysa kısa süren bir ameliyatla kisti alıp açılan yeri anotomik katlarına göre dikiyorlar.
Ameliyattan 5 gün sonra toparlanıyor, ve sanki hiç ameliyat olmamış gibi yaşamına devam ediyor. Bize 5 gün için hastane de bir oda verdiler ve biz eşimle birlikte o odada kaldık, bebeğimiz ilk 2 gün bebek yoğun bakımda kaldı ve 3 aylık olduğu için çok sık aralıklarla emmek istiyordu, biz ameliyat öncesi bu konuyu Semih bey ile görüşüp rica etmiştik, bebeğimiz yoğun bakımdayken bize de bir oda verin ki bebeğimizi emzirebilelim diye, o da anne ile bebeği ayırmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını tam tersine bebeğin annesi ile ve anne sütü ile daha çabuk toparlanacağını söyledi ve yoğun bakım hemşireleri bebeğimiz her uyandığında bizi telefonla arayıp yoğun bakıma girmemize izin verdi. Bazı hastanelerde aileler bebek yoğun bakıma ya hiç alınmıyor yada günde sadece 15 dakika alınıyor ve emzirme işlemi yerine sütün sağılıp kendilerine verilmesini istiyorlar, kendileri de biberonla bebeği besliyorlar, ancak biz bebeğimiz her ağladığında yanına girebildik, tabii ki yanına girerken özel hijyenik kıyafetler giydiriyorlar ve ellerinizi dirseklerinize kadar özel ilaçlarla yıkayıp fırçalıyorsunuz.
Ameliyattan yaklaşık 3 saat kadar sonra ilk olarak yanına girebildik, her tarafına kablolar bağlanmış, etrafında bir sürü monitörde akıp geçen yazılar, etrafında bir sürü hemşireyi görünce ilk başta tedirgin oluyor insan, ancak bunlar bebeğin sağlığı için önemli şeyler.
Eğer ameliyat yaptırırsanız yoğun bakıma girebilme konusunda önceden görüşüp onay alın, çünkü bebekler anne karnındayken ile annesinin ve babasının seslerini tanımaktadırlar ve o sesleri duymadıkları zaman kendilerini güvende hissetmezler, biz bebeğimiz her ağladığında yanına yoğun bakıma girip hem emzirdik hem de onunla konuşup sesimizi duymasını ve stresini azaltmasını sağlamaya çalıştık, çok zor günler, Allah bebeğini ameliyat ettirmek zorunda kalan tüm ailelere yardımcı olsun.
2 gün sonra göğüs kafesindeki kesikten dolayı göğüs kafesine akacak sıvıları tahliye etmek için takılan dren borusu çıkarılıp oraya bir dikiş attılar ve bebeğimizi bizim kaldığımız odaya yanımıza verdiler, dren borusu takılıyken emzirmek biraz zor gibi görünse de bebek yoğun bakım hemşireleri o konuda yardımcı oluyorlar. 5 gün boyunca devamlı yakın takip yapılıyor, oksijen oranı parmak ucuna takılan cihazla ölçülüyor. Dokulara yeteri kadar oksijen gidip gitmediğine bakılıyor ve 5 gün sonra taburcu olduktan sonra da bir daha da hastaneye gitmedik, hatta bu konuyu biz hafızamızdan tamamen çıkarttık, inşallah sizlerin bebeği de sağlığına kavuşur, bebeğinize güvenin, çünkü o sizin ona olan güveninizi asla boşa çıkarmayacak kadar bu hayata tutunmuş durumda, tekrar geçmiş olsun.