Esim yemeklerimi begenmiyor sanirim:(

Sardunyayaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
609
369
33
35
Kizlar benim sorunum; aslinda herkes tarafindan cok becerikli oldugum dusunulur sarmalar pastalar hersey ama herseyi yaparim icli kofteyi bile yapiyorum dusunun.fakat sikintim esim yemek seciyor herseyi etli kiymali yiyiyor . Bizde annemin evinde sebze cok tuketirdikyemek kultirlerimiz farkli 3 yillik evliyiz ama son zamanlarda canim sikilmaya basladi buaksam sebze corbasi hamsi ve nohutli pirinc pilavi yaptim komposto koydum ama corba ve iki uc balik yedi okadar. Ozenerek yapiyorun ama boyle olunca hevesim kiriliyor. Icli kofteyi bile yemiyor guzel degilmis dusunun. Pirinc pilavini yemedi halbuki cokta guzeldi neymis tavukla yermis asla surmedi agzina :(Alismis klasik yemeklere kaynanam cok guzl yemek yapar eyvallah ama hep ayni yemekler ispanak iki cesit corbasi vardir patates kofte kurular sarma surekli yani hep ayni seyler . Simdi bnm yemeklerimide hep ayni istiyor, bnde okdr hazirliyorum yahut hevesim kiriliyor ters cevap veriyorum sonra kusluk oluyor napicam :/ sunada emin olabikirsiniz mutfaga cevremde ben kadar deger veren yoktue herseyi merak ederim her yorenin denerim yogurdumu bile kendim mayalarim . Ama nasil bi yol bulmam lazim buna fikirlerinize ihtiyacim var?

Hiç sevmem yemek seçen insanı. Sen o kadar uğraş hazırla önüne koy, burun kıvırsın. Ben olsam dayanamazdım.

Çözüm için her gün bugün ne yapayım veya bugün şunu mu yapayım şunu mu diye sabahtan sorabilirsiniz. Veya birkaç kere kendisi yapabilir. Çalışma durumlarınızı bilmiyorum ama haftasonları isteyebilirsiniz.

Bazı insanlar yeni tatlar deneme konusunda katı fikirli oluyorlar
eşiniz gibi biri olsa ben yapmam
hadi canım çok biliyorsan sen yap derim
ayrıca balığın yanına pilav olmaz roka salatası ya da normal salata üstüne de helva olur o konuda haklı bence

Kizlar benim sorunum; aslinda herkes tarafindan cok becerikli oldugum dusunulur sarmalar pastalar hersey ama herseyi yaparim icli kofteyi bile yapiyorum dusunun.fakat sikintim esim yemek seciyor herseyi etli kiymali yiyiyor . Bizde annemin evinde sebze cok tuketirdikyemek kultirlerimiz farkli 3 yillik evliyiz ama son zamanlarda canim sikilmaya basladi buaksam sebze corbasi hamsi ve nohutli pirinc pilavi yaptim komposto koydum ama corba ve iki uc balik yedi okadar. Ozenerek yapiyorun ama boyle olunca hevesim kiriliyor. Icli kofteyi bile yemiyor guzel degilmis dusunun. Pirinc pilavini yemedi halbuki cokta guzeldi neymis tavukla yermis asla surmedi agzina :KK43:Alismis klasik yemeklere kaynanam cok guzl yemek yapar eyvallah ama hep ayni yemekler ispanak iki cesit corbasi vardir patates kofte kurular sarma surekli yani hep ayni seyler . Simdi bnm yemeklerimide hep ayni istiyor, bnde okdr hazirliyorum yahut hevesim kiriliyor ters cevap veriyorum sonra kusluk oluyor napicam :/ sunada emin olabikirsiniz mutfaga cevremde ben kadar deger veren yoktue herseyi merak ederim her yorenin denerim yogurdumu bile kendim mayalarim . Ama nasil bi yol bulmam lazim buna fikirlerinize ihtiyacim var?
E sende adamin sevmedigi 5 cesit yemegi yapana kadar. Yap bi kavurma yesin . ne seviyorsa onu oyle yap.

Her yörenin yemek kültürü farklıdır.

Mesela balıkla asla pilav ya da hoşaf yapmam.Yemem de.Balık bol salata ve tahin helvasıyla yenir bizde de.

Nohutlu pilav tavuk ya da etle yakışır.(bana göre bize göre)Yanında hoşafta olur.

siz neler yapıyorsunuz hani bu menu karısık biraz pilavı yememesi dogal aslında balık varken ben corba bile yapmam balıgın tadı bozuluyor gibi geliyor..madem sarma seviyor yapın sık sık etli yemekler yapın hani tam sunu sever bunu sevmez deseniz daha iyi yorum yapıcaz annesinin evinde ıspanak yiyorsa cokda secici degildir ya:)

Farklı yemekler de denenir ama uyumlu ise

Çorba Hamsi yeter

Ben nohutlu fasülyeli pilav sevmem

Ada'm tavukla pilav yerim demiş ki çoğu kişi öyle yapar

Ben et kavururum pilav yaparım mesela

Köfte yanına makarna yapabilirim

Balık yanına normalde yapmam bir şey ama oğluma arada makarna yaparım

Eşiniz Nasıl severse öyle yapın

Çorba ve balık yemiş öyle yapın pilavı da tavukla yapın olsun bitti

Hamsi yanında nohutlu pilav olmaz ama hamsiden pilav olur:kk77: Yanında salata ile..
Ama çoğu arkadaşın dediği gibi balık tava ya da ızgaranın yanında fazla bi şeye gerek yok, pilav sulu yemek ya da bazı et ızgara türevlerinin yanında belki.. Bence et ızgaranın yanında sadece salata ve mezeler bile yeterli..
Aslında internetten bakabilirsiniz, menü çeşitlerine..

Bazı insanlar yeni tatlar deneme konusunda katı fikirli oluyorlar
eşiniz gibi biri olsa ben yapmam
hadi canım çok biliyorsan sen yap derim
ayrıca balığın yanına pilav olmaz roka salatası ya da normal salata üstüne de helva olur o konuda haklı bence

Hamsili pilava ne diyeceksin :)

Kizlar benim sorunum; aslinda herkes tarafindan cok becerikli oldugum dusunulur sarmalar pastalar hersey ama herseyi yaparim icli kofteyi bile yapiyorum dusunun.fakat sikintim esim yemek seciyor herseyi etli kiymali yiyiyor . Bizde annemin evinde sebze cok tuketirdikyemek kultirlerimiz farkli 3 yillik evliyiz ama son zamanlarda canim sikilmaya basladi buaksam sebze corbasi hamsi ve nohutli pirinc pilavi yaptim komposto koydum ama corba ve iki uc balik yedi okadar. Ozenerek yapiyorun ama boyle olunca hevesim kiriliyor. Icli kofteyi bile yemiyor guzel degilmis dusunun. Pirinc pilavini yemedi halbuki cokta guzeldi neymis tavukla yermis asla surmedi agzina :KK43:Alismis klasik yemeklere kaynanam cok guzl yemek yapar eyvallah ama hep ayni yemekler ispanak iki cesit corbasi vardir patates kofte kurular sarma surekli yani hep ayni seyler . Simdi bnm yemeklerimide hep ayni istiyor, bnde okdr hazirliyorum yahut hevesim kiriliyor ters cevap veriyorum sonra kusluk oluyor napicam :/ sunada emin olabikirsiniz mutfaga cevremde ben kadar deger veren yoktue herseyi merak ederim her yorenin denerim yogurdumu bile kendim mayalarim . Ama nasil bi yol bulmam lazim buna fikirlerinize ihtiyacim var?
zıkkımın pekini yesin.. uyuz herif.
dana taşagı al bir gün ( yumurtalık ) koy önüne. bu ne derse en ucuz protein aşkım dana taşagı de. bakalım ne oluyor.

ıspnak yiyen adam bana seçici olmaz gibi geliyor nedense.genelde o tür seyleri yemeyenler seçici oluyor sebze veya hergün kuru yemek mi yenir diyen erkekler daha çeşit sulu yemek seviyor.(misal eşim)
çeşiti fazla yapip boşuna yoruyorsunuz kendinizi.sevdigi bir çorba bir çeşit yemek yapin daha doyurucu olur sevdigi bir yemekse.
hamsiye bayılırım hiç pilavla yemedim servis etmekte aklıma hiç gelmezdi.
yeni tatlara açık biri değilse et tavuk yemekleri yapin bitsin gitsin.gönüller hoş olsun yemek icin kalp kırmaya değmez:)

Normalde bende pilav yapmiyorum tabiki baligun yanina salata ve corba tamam bizim balik gunumu z degldi bugun az hamsi vardi dondurucuda onu da kazartiyim dedim pilavda hamsili pilavdan geldi aklima doyurucu olur hem bide sebzeli corba tmm. Tek bugun degil yani herzmn boyle.

Bende surekli et yemenin sagliksiz oldgunu dusunuyorum birde bende yemek Orunda degilimki hergun et baska tatlarida seviyorum ama hergun hem ona hem banami yemek hazirliyim. O nun kilo sorunu var bnmde kilo almam lazm mesela boylede bi sorun var ortasini bulamiyorum

Back
X