Elimden bir sey gelmiyor :(

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.411
Sabah esimle tartistik, sorun oglumun kilosu, yememesi istahsizligi. Sorun dun aksam gittigimiz iftar davetinden sonra alevlendi. 1 yasindaki kiz oglumla ayni kiloda olunca(12.5) ve herkes oglumun ne kadar zayif oldugundan bahsettikce doldu heralde. Bu sabah da bana patladi.
Beni sucluyor. Ben de zaten kendimi suclu hissediyorum
Cunku ben saglikli beslensin istedim, unlu mamalar vermedim, sekerli gidalardan uzak durdum falan.
O kadar okudum o kadar uygulamaya calistim bebekliginden beri ama yine de secici bir cocuk oldu.
Secici derken bir kac seyi yemiyor degil yani. Sadece belli basli seyleri yiyor geri kalan herseyi redddiyor. Kesinlikle kabul ediyorum bir yerde hata yaptim.
Bu cocuk yumurta yemez, peynir yemez, sebze, meyve, corba, yogurt, hamur isi, makarna, patates kizartmasi, salata hicbir sey yemez.
Peki ne yiyor derseniz? Sut, muzlu sut, sutlu bugday ezmesi, yemek olarak Kofte, tavuk, balik, pilav. Ve bunlari da yemesi icin belli bicimde pisirilmis olmasi lazim. Kofte icine sebze rendelemeyi denedim oyle de yemedi. Bazen yumurta yesin diye krep seklinde yapiyorum, keyfi isterse azicik yiyor.
Onceleri kilosuna takilmiyordum ama artik saglikli beslenmedigi icin cok uzuluyorum.
Zaten gittikce kemikleri cikmaya basladi. 2.5 yasinda 12.700 gr.
Boyu da 90cm
Ilk 1 yil kilo alimi iyiydi. Zamanla yedigi seyleri de birakti.
Neyi yanlis yaptim bilmiyorum.
Cizgi filmle yedirmem dedim, 1.5 yasindan beri cizgi filmle yiyor.
Zorlamayayim acliktan olmez dedim, kus kadar yedi secmedigini yine yemedi. Kilo verdi.
Paket gida vermem dedim, yemedigi gecelerde ac kalmasin diye sutlu biskuvi verdim.
Yogurdu evde yapayim dedim, marketten meyveli yogurdu yiyor simdi sadece.
2 yasindan sonra biberon olmaz dedim, simdi o kadar az yiyor ki sutu de en azindan gunde 1 muzu da birakir diye biberonu kesmeye korkuyorum.
Basaramadim.
Bi cocugu doyuramadim.
Her aile ortaminda, her arkadas ortaminda konunun oglumun kilosu olmasindan cok sıkıldım. Bu konunun icimde bir yara oldugunu ve yaraya tuz bastiklarini bilseler acaba hala devam ederler miydi yorumlarina?
Yaptigim hata neyse bulmak istiyorum, ve kizimda ayni hatai yapmak istemiyorum.

Tam okuyamadım ama üzülme senden beteri var 2 yaşında kızım yalnızca 9.500
bunu da dert eden benim ben dedikçe eşim bana kızıyor ne mamalar ne vitaminler ama yok
olmuyor artık kulaklarımı tıkadım söylenenlere
karnı doyuyor ve sağlıklı
zayıf olması beni kötü bir anne yapmaz öyle olsa ilk çocuğum normal kiloda olmazdı

Doktorunuz ne diyor kilosu için.
Benim de oğlum zayıf. Hem de sizinki gibi zayıf.
Ama sağlıklı.
Şu anda beş yaşında ve yavaş yavaş bişeylerin tadına bakıp yemeğe başladı.
Siz paniklerseniz ve kriz havası yaratırsanız elbette ki tepki verecektir.
Şu anda ilk ergenliğini de yaşıyor şu arada..
2 yaş sendormu öyle basit bişey değil.
İnatlaşmayın sakın onunla yemek yesin diye.
İnanın zamanla yeni tadlar denemeyi öğrenecek.

Öncelikle senin suçun yok buna inan.
Sonrasında çevrendeki kimseyi de senin suçun olduğunu iletmesine izin verme.
Olabilir çocuktur yemez yani ama sağlıkla ilgili bir konuda şüpheniz var ise doktora götürün.

oglum haftaya 15 aylık oluyo kilosu 8600 gram, yemiyo değil aslında ama çok hareketli daha mama sandalyesinde iken eritiyo yediğini desem yeri

oglum haftaya 15 aylık oluyo kilosu 8600 gram, yemiyo değil aslında ama çok hareketli daha mama sandalyesinde iken eritiyo yediğini desem yeri
Seninki iyiymiş benimki hiç oturmadı o kadar heves ettim
şimdide bebek arabasına oturmuyor kilitliyorum ayağa kalkıp çıkıyor içinden
zayıf olan çocuk hareketli oluyor zaten

canım esın cok ayıp etmıs bence...buyursun bırgun kalksın kendı baksın bakalım bas edebılıyor mu yedırebılıyor mu?
benım kkzımda 1 yasına kadar epey tombişti.şimdi 2 yasında nerdeyse normal..ama annemlere göre zayıf...çunku cok hareketlı ve bırkaç aydır pek ıstahı olmayan secen bır bebek....bende paket gıdaları vermemeye calışıyorum...saglıklı beslendın ıstıyorum ....tek verdıgım bebe bıskuvısı oldu paket gıda olarak
boşuna uzulme ..yanı oyle çok aman aman zayıfta gelmedı bana.....
yalnız ıstah acıcı surup verıyor doktorlar denedın mı onları???

Şu zayıf çocukları çok merak ediyorum benimki kadar olanı varsa Allah rızası için bir fotoğraf göndersin özelden
ben de göndereyim en azından içimiz rahatlasın bir tek ben de var diye üzülmeyelim

Off ya kendi oğlum aklima geldi ne sapsam yediremezdim
3 aylikken emmeyi bile bırakmıştı doktora gittik zorla emzirin demişti emmedi sipa sutumde kesildi zaten 1 yaşına kadar çok zorlandım hic bişey yemedi ayni sizin cocuk gibi kuru kemik annem dalga gecerdi kola şişesi diye
o kadar üzülürdüm ki :KK43::KK42:

En iyi cozum arkadaşlariyla beraber oynadiklarinda acikmasi oldu ne pisirsem onlarla yedi alıştı

14 yasina geldi off şimdide doyuramiyorum dana kadar oldu kızlar bana bakmaz kas yapmaliyim çok yemeliyim diyor :mad::mad:

Her çocuğun gelişimi farklıdır, kıyaslamak çok saçma olmuş. En başından ek gıdaya geçiş sürecinde biraz esnek tutup sonra kendisi artık farkına vardığında yemek konusunda taviz vermemeliydiniz. Yemeğin bitmesi gerektiği konusunda. Ama artık 2 yaşında bu saatten sonra bu yöntem pek işe yaramaz. Allah yardımcınız olsun iştahsız çocuk çok zor bi tanede bende var 3 yaşında.

benim oğlum 9 yaşında yemek yemiyor.. yani bildiğin yemiyor.. artık yalvarma safhasını falan geçtim.. boyu ve gelişimi iyi ise kilo konusuna takılma arkadaşım.. kimse ile de kıyaslama lütfen.. cips ve aşırı kola hariç her şeyi yiyorlar kısıtlamaya gitmiyorum ben.. çocuklar kitap usulü yetişmiyor ne yazık ki, her çocuğun tarzı farklı.. sana bizim doktorun söylediğini söyleyeyim moral olursa; üzülme liseye doğru yemesi açılır :)

senin suçun kesinlikle yok..eşinin sana çıkışması çok yanlış...bebek iştahlıysa yer zaten ..
her bebek aynı olmaz..zorlada yemek yemez...

Boyu uzayan çocuğa karışmayacaksın
Obez çocukları getirmeleri gerekirken zayıf çocukları getiriyorlar
Dışarıda bir sürü insan var hepsi aynı kiloda mı ?
Gayet sağlıklı illa şişmesi mi lazım ?
Türkler etli butlu şişman çocuk zayıf manken gibi hanım ister zaten
bunları bana çeşitli doktorlar söyledi daha bir sürü var aklıma gelenler :-)

Boyu uzayan çocuğa karışmayacaksın
Obez çocukları getirmeleri gerekirken zayıf çocukları getiriyorlar
Dışarıda bir sürü insan var hepsi aynı kiloda mı ?
Gayet sağlıklı illa şişmesi mi lazım ?
Türkler etli butlu şişman çocuk zayıf manken gibi hanım ister zaten
bunları bana çeşitli doktorlar söyledi daha bir sürü var aklıma gelenler :-)

aynen aynen bukrem. boy uzuyorsa sorun yok dedi bize de doktor. topaç gibi çocuk sağlıklı değil obez çocuktur. valla ben ye demeyi tercih ederim yeme demektense. bir ara oğlumda alerji çıktı, şeker, çikolata gibi şeyleri vermedik 1 ay denemek için.. o 1 ay boyunca çocuğa "yeme" demek o kadar zor geldi ki anlatamam.. aman aman ye demeyi tercih ediyorum kendi adıma..

Ablamların çocuk doktoru demişti ki, çocuk bir şeyi yemiyorsa, yememesi gerekiyordur. Çocuklar islerini bilirler, hiç takma üzülme. Kızı yemiyordu hiçbir şey, ve ablam doktorun sözünü dinledi, bıraktı kendi haline. Hiçbir sorun yok çok şükür. Ha su anda da sofrada ne yemek varsa yiyor, üzerine de tatlı var mı diye soruyor :)
Önemli olan boyu

aynen aynen bukrem. boy uzuyorsa sorun yok dedi bize de doktor. topaç gibi çocuk sağlıklı değil obez çocuktur. valla ben ye demeyi tercih ederim yeme demektense. bir ara oğlumda alerji çıktı, şeker, çikolata gibi şeyleri vermedik 1 ay denemek için.. o 1 ay boyunca çocuğa "yeme" demek o kadar zor geldi ki anlatamam.. aman aman ye demeyi tercih ediyorum kendi adıma..
Haklısın yeme demek çok daha zor
olmasam ben olmazdım ben ne süt ne peynir balık tavuk et hiç bir şey yemezdim
öyleyken bu boya bu kiloya gelmişsem
benimkiler haydi haydi olur
bu arada o kadar ben sen bekar sanıyordum Allah bağışlasın

amann ben de böyleymişim
hala da her şeyi yemem
sadece sevdiklerimi yerim
hep çok zayıf bir çocuk oldum
ama bünyem kuvvetlidir.
sadece vitaminlerim eksik çıkıyordu onları da iğneyle hallettik.
:KK66:

bence senın çocuk çok sağlıklı,tek sorun yumurta,oda tamam olursa en sağlıklı sneı çocuk,haaa zayıf dersen kılolu ama sağlıksız yapacan o halde,eşin birini seçsin,ya zayıf olmaycak sağlığı bozulcak,yada böle,sen onu sağlılı beslediğin için kılolu değil,yedır hamur işini bak ne oluyor

Absurt bir zayıflığı yok bebeğinizin. Doktorunuza danışın bence en kisa zamanda
Soylenenlere de kulak tikayin o sizin oglunuz siz en iyisini dusunur ve hissedersiniz onun için.

SORUN SENDE OLSA KIZIN DA ZAYIF OLURDU..ONU UZAYLILAR YETİŞTİRMEDİ HER HALDE BU YAŞA GELENE KADAR..

Konuşmak için konuşmasın eşin çok biliyorsa kendi ilgilensin..Herkesin bünyesi farklıdır.

X