Yarışma Fırında Pirzola - Bulgur Pilavı Eşliğinde -Duru Bulgur Sponsorluğunda

N e V a

_Rüzgargülü_
Pro Üye
28 Şubat 2011
11.986
9.649
Merhabalar.. :KK24:

Cok uzun bi aradan sonra, Nevreste Ablama da verdiğim söz itibari ile katılmaya karar verdim :)

Çok farklı bi tarif olsun, iddialı olsun diye düşünmeye gerek yok. Hersey sizin sihirli ellerinize kalmış. Sunumda bitiyor büyük bölümü :)
Ben de farklı tarif arayışına son verip, son derece bilindik, kolay ve lezzetli bir tarif ile katılma kararı aldım. Hadi bakalım başlayalım :)

Malzemeler:
DSC_1920-4488x2525.JPG

  • 1 kilo kuzu pirzola
Marine İçin:
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ
  • Kekik, kimyon, toz kırmızı biber
Bulgur pilavı için:
DSC_1934-4488x2525.JPG

  • 1 su bardağı iri bulgur (başbaşı bulgur)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvıyag
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 domates
  • Tuz
Yapılışı:

Önce etlerimizi marine ediyoruz. Marine işlemi çok önemli, lokum gibi bir et yemek istiyorsanız :)

Sütü, sıvıyağı ve baharatları bi kaba alıp karıştırıp, üzerine etlerimizi ekliyoruz. Güzelce karıştırıp, en az 2 saat, en fazla 1 gün, üzerini kapatıp dolapta bekletiyoruz.
Ben 4 saat beklettim, 1 gün bekleyince daha lezzetli oluyor..
DSC_1922-4488x2525.JPG

DSC_1926-4488x2525.JPG

DSC_1929-4488x2525.JPG



Marine işleminden sonra etlerimizi tepsiye diziyoruz. Üzerine domates, biber ve sarımsak da ekleyip,

DSC_1945-4488x2525.JPG


190 derecelik fırında uzerleri kızarana kadar pirisiriyoruz.

DSC_1963-2524x4487-3365x1893.JPG

Bulgur pilavı için; tavaya sıvıyağı alıp ocağı açıyoruz. İçerisine küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyip, güzelce ölene kadar kavuruyoruz.
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar bi kaç dakika çeviriyoruz.
DSC_1948-4488x2525.JPG


Sonra yıkanmış bulgurları ve tereyağını ve tuzunu ekleyip bi kaç dakika daha karıştırıp üzerine 3 su bardağı sıcak su ekliyoruz.

DSC_1950-4488x2525.JPG

DSC_1953-4488x2525.JPG

DSC_1956-4488x2525.JPG


Bulgur pilavının suyunu pirinç pilavına göre fazla koymamız lazım. İri bulgurla yapılan pilavda su daha fazla gidiyor. Eğer diri kalırsa biraz daha su ekleyebilirsiniz. Kapağını kapatıp kısık ateşte güzelce pişirip dinlendiriyoruz.
DSC_1958-4488x2525.JPG

DSC_1962-4488x2525.JPG


20180910_183213-2880x1620-02.jpeg



Şimdi sunuma geçelim :)

DSC_1994-01-4341x2487.jpeg

DSC_1971-4488x2525-02-3066x1872.jpeg

DSC_1974-4488x2525-01-3366x1894.jpeg

DSC_1979-4488x2525-01-3366x1894.jpeg

DSC_1973-4488x2525-02-3366x1894.jpeg


DSC_1971-4488x2525-03.jpeg






Tarih yazmayı, yemeği yiyip bitirdikten sonra akıl ettiğim için özrümü kabul edin lütfen. . Geriye kalan kısmına tarih ekledim sıkıntı olmaması açısından. Kamera arkası görüntü ile tarihi paylaşırim isteyen arkadaşlara :)
Yapacak olanlara afiyet olsun. Diğer yarışmacı arkadaşlara da başarılar dilerim..
Sevgi ile kalın :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.274
259.810
Neva'm ellerine emeğine sağlık çok nefis görünüyor:kk77:Sunum çok başarılı olmuş:KK9:Bu kategori çok güzel gidiyor:rolleyes::rolleyes:Oylama çok zor olacak:skandal:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK200:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.274
259.810
Yukarı Alt