- 19 Haziran 2013
- 24.857
- 62.725
- 798
- 31
Yine bir yarışma ve yine ben karşınızdayımmmmm 
Her tarifte illa birşey bulmak için baya çaba sarfediyorum . Bu seferde bu çilekler için o kadar çoook uğraştım ki. En son ' amannn bee süslemeside eksik kalsın ' diyeceken karşıma çıktı
Şimdi Kek Tarifim bütünnn incelikleriyle , Püf noktalarıyla karşınızda .
Şimdiden yarışmaya katılan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum .
İnşallah yine ben kazanırım

Malzemeler;
Üzeri için:
( Her yerıını iyice yağlayın. )
pembe kap alçak geldiği için değiştirdim.
köpürmüş hali.
( pürüssüz ve akışkan bir karışım olucak. )
( Hay maşşaaallaaaahhh )

Veee Sunum ...





Ay sütlü tatlı kategorısınde aldıgım hedıyemle sunum yaptım

Tekrar teşekkürler Kazen ve Lisabella
Her tarifte illa birşey bulmak için baya çaba sarfediyorum . Bu seferde bu çilekler için o kadar çoook uğraştım ki. En son ' amannn bee süslemeside eksik kalsın ' diyeceken karşıma çıktı
Şimdi Kek Tarifim bütünnn incelikleriyle , Püf noktalarıyla karşınızda .
Şimdiden yarışmaya katılan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum .
İnşallah yine ben kazanırım

Malzemeler;
- 5 adet yumurta
- 2 çay bardağı Şeker
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı Tereyağ (eritilmiş )
- 1 çay bardağı Süt
- 1 çay bardağı Siviyag
- Yarım çay bardağı Sicak su
- 1 paket Vanilya
- 1 paket Kabartmatozu
- 1 tatlı kaşığı Limon suyu
- Bir fiske Tuz
- 6 çay bardağı Un
Üzeri için:
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
- İlk başta kek kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. ( Dolaba kaldırma sebebı kek harcını hazırlarken yağ eriyip kek harıcını döktüğümüzde kekle karışmasın diye.. )
( Her yerıını iyice yağlayın. )- Daha sonra 5 yumurta akını çırpma kabına alın . (İçinde azıcık bile yumurta sarısı olmasın yoksa kar haline gelmez. )
- İçine bir fiske tuz.
- Yumurta akı köpürdüğünde içine bir çay bardağı şekeri ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave ediyoruz.(Limon suyu yumurta akınızı asit oldugu için tutma görevi görecek . Kekınızın sonradan çökmesını engelleyecek. )
- Yumurta akı 2. resımdekı gibi olunca işlem tamamdır.
- 5 yumurta sarısını kaseye alalım . 1 çay bardağı şeker , 1 paket vanilya ve yarım çay bardağı sıcak su(serçe parmağınızı içine soktuguuzda hafif yanıyor gibi olması yeterlı.) Sıcak suyu eklememizin sebebi şekerin kolay erimesi ve köpürmesi artsın diye.
pembe kap alçak geldiği için değiştirdim.
köpürmüş hali.- 6 çay bardağı unu ve kabartma tozunu elekten geçirelim. ( Un havalansın ve kabartma tozu eşit dağılsın dıye. )
- Hazırlamış oldugumuz Yumurta sarılı karışıma 1 çay bardağı sıvı yağ , 1 çay bardağı süt , 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı . ( Tüm malzemeler oda ısısında olucak) . Kısa bir süre spatula ile karıştırın.
- Unu ve yumurta akını dönüşümlü olarak yumurta sarılı karışıma ilave ediyoruz. Bu işlemleri Spatula ile yapıyoruz. Mikser falan kullanmayın..
( pürüssüz ve akışkan bir karışım olucak. )- Daha sonra karışımı ikiye bölelim ve bir kabın içine 2,5 yemek kaşığı kakoyu koyup. Spatula ile karıştıralım.
- Kalını buz dolabından alıp . Kakaolu karışımı alta beyaz karışımı üste döküyoruz. Üst kısımları çizik atar gibi hareketler yapın ki kek yamuk yumuk kabarmasın .
- 170 derece fırına veriyoruz. Yaklaşık olarak 55 dk da pişiyor. İlk 40 Dk dan önce sakın fırını açmayın kekınız söner. Ben 55 dk sonra hiç kürdan falan sokmadan direk çıkardım .
( Hay maşşaaallaaaahhh )
Veee Sunum ...
Ay sütlü tatlı kategorısınde aldıgım hedıyemle sunum yaptım
Tekrar teşekkürler Kazen ve Lisabella
Son düzenleyen: Moderatör:

