Liv Hospital Ankara

Merhaba. Böyle bir durum olduğunda Başak Hanım'ın telefonundan kendisine ulaşıp durumu bildirdiniz mi? Ben son dönemde hiç randevu ilr gitmedim. Doğumum yaklaştığı için aradan giriyordum çünkü Başak Hanım çok talep görmeye başladı ve randevu bulmak çok zorlaştı. En az 2 hafta önceden randevu almak gerekiyordu.

Bir de bu kadar yoğunlukla her defasında muayeneye gittiğinizde yerinden kalkıp elinizi sıkarak"nasilsiniz" diyerek gülümseyen bir doktor zor bulunuyor. Bir gece önce nöbette olup ertesi gün randevuya gittigimde gözleri çökmüştü ama o gülümsemekten vazgeçmemişti. Her dönem neler olacağını, nelere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek anlatıyor. Ben kendim özel hastanede epiduralsiz normal doğum yapmamı kendisine borçluyum.

Kimsenin ne yaşadığını bilemem ama acımasızca eleştirmek doğru gelmiyor bana. Ayrıca randevu değişikliği Başak Hanım'ın değil hastanenin sorunu.

Başak Hanımın telefon numarasını almak için Başak Hanımla görüşmek gerekiyor. Ama hamileliğimi öğrendiğim günden beri iki hafta sonrasına randevu alıp 3 kere randevum iptal edildi. Eminim aynısı size de olsa siz belki benden daha sert çıkardınız. Hamileliğimin 4. Haftasından 11. Haftasına kadar itinayla randevum iptal edildi ve benim ikili tarama testi zamanım geldi bu durumu oradaki birim sekreterlerine aktardığımda yapacakları hiç bir şey olmadığını 3 hafta sonrasına randevu verebileceklerini söylediler. 3 hafta sonra 14-15 haftalık gebe olacağım için ikili tarama testimin zamanı geçecekti. Ve bu durumdan haberdar olmasına rağmen hiç bir şey yapmadı. Başak hanıma bizzat iletmeleri için HASTA HAKLARINA bu durumu ilettik, hasta hakları yapacak bir şeyleri olmadığını söyledi. Burası insanların tecrübelerini paylaştıkları bir yer. Benim gibi başkaları da problem yaşamasın diye bunu yazmak benim boynumun borcu. Çünkü benim gebeliğimin en hassas zamanında 3 kere randevum iptal edildi ve yapacakları bir şey olmadığını söylediler. Ayrıca iyi özel hastanelerin hepsinde doktorlar hastalarına gülümseyip el sıkmak zorundadır yoksa tercih edilmezler ve böyle hastanelerde çalışamazlar. Ve bütün doktorlar asistanlık döneminden itibaren gece nöbet tutup sonra çalışmaya alışıktırlar. Yani bunlar ekstrem durum olarak nitelendirilmemeli diye düşünüyorum.

Başak Hanımın telefon numarasını almak için Başak Hanımla görüşmek gerekiyor. Ama hamileliğimi öğrendiğim günden beri iki hafta sonrasına randevu alıp 3 kere randevum iptal edildi. Eminim aynısı size de olsa siz belki benden daha sert çıkardınız. Hamileliğimin 4. Haftasından 11. Haftasına kadar itinayla randevum iptal edildi ve benim ikili tarama testi zamanım geldi bu durumu oradaki birim sekreterlerine aktardığımda yapacakları hiç bir şey olmadığını 3 hafta sonrasına randevu verebileceklerini söylediler. 3 hafta sonra 14-15 haftalık gebe olacağım için ikili tarama testimin zamanı geçecekti. Ve bu durumdan haberdar olmasına rağmen hiç bir şey yapmadı. Başak hanıma bizzat iletmeleri için HASTA HAKLARINA bu durumu ilettik, hasta hakları yapacak bir şeyleri olmadığını söyledi. Burası insanların tecrübelerini paylaştıkları bir yer. Benim gibi başkaları da problem yaşamasın diye bunu yazmak benim boynumun borcu. Çünkü benim gebeliğimin en hassas zamanında 3 kere randevum iptal edildi ve yapacakları bir şey olmadığını söylediler. Ayrıca iyi özel hastanelerin hepsinde doktorlar hastalarına gülümseyip el sıkmak zorundadır yoksa tercih edilmezler ve böyle hastanelerde çalışamazlar. Ve bütün doktorlar asistanlık döneminden itibaren gece nöbet tutup sonra çalışmaya alışıktırlar. Yani bunlar ekstrem durum olarak nitelendirilmemeli diye düşünüyorum.

Mutlaka yaşamışsınızdır elbette. Randevu iptali Başak Hanım ile ilgili değil onu demeye çalışıyorum. Hastanede başka bölümlerde de aynı sorunu yaşadım ben.

Nezaket konusunda ise birçok özel hastaneye gittim ama her doktor aynı değil maalesef.

buraya da yazdığım gibi korhan kahraman'a gittim. keşke gitmeseymişim. çok zor günler geçirdim. yazayım da bir daha gideceklere fikir verir. gerçi doktor hastaneden ayrılmış. bana söylediği gibi muayenehane açmış hemen! zaten ona güvenip bana o kadar kötü davranabildi muhtemelen. başka bir foruma da yazdım. buraya da yazıyorum:

benimki dış gebelikti. bir ay kadar sürekli gidip kan verdim. kanamam da vardı. beta değeri kendi kendine düştü yüzlere kadar. zaten değerler düşük olduğundan ultrasonla hiç bir zaman kese görünmedi bile. ama azalmıyordu artık. hatta 3 azalsa, 5 artıyordu. son kontrolde doktor artık karar vermemiz gerektiğini söyledi. 3 seçenek sundu. ya bekleyebilirsiniz ki tavsiye etmiyorum dedi. hayati tehlike var dış gebelikte dedi. ya da hastaneye yatırılıp methotrexate ile düşürülecekti. ya da tüpüm alınacaktı. ki zaten zarar görüyor tüp dış gebelikte dedi ve tüpümü alma yanlısıydı.

yaşım genç ve kalabalık bir aile düşüyorum nasip olursa. öyle olunca o gün bir kaç saat düşünmek istedik. ilk doğumumu yaptıran doktoruma gittik. o da baktı ve daha farklı şeyler söyledi. onları buraya yazmıyorum. ama değerler bu kadar düşükken tehlikeli bir durum görmedi ve tüpü almayı hiç düşünmedi. öyle olunca korhan kahraman'ı arayıp sadece bunu söyledim. zaten korhan bey'e güveniyordum ve sigortamdan dolayı tedavinin liv'de yapılması gerekiyordu. ama belki hemen tüpümü alalım demez, biraz daha bekler ya da iğneyle düşürür diye düşünürken kendisi o andan sonra çok kızdı. çok kibar bir tonda konuştu ama artık bana bakmayacağını ve hasta seçme hakkı olduğunu söyledi. söylediği şey de "başka bir doktora gitsem de onun görüşünü ona söylememem gerekiyormuş". hasta tedaviyi reddediyor olarak kayıt düşeceğim dedi. hasta tercih etme hakkımız var bizim de dedi. sorumluluk almıyorum bu andan sonra dedi. bu arada bunları söylerken tabi ki ben çok kötü oldum ve hemen hastaneye gelip methotrexate ile olan tedaviyi olacağımı söyledim. hatta isterse tüpümü de aldıracaktım o aşamadan sonra. yani tedaviyi reddetme gibi bir durum asla yok. ama aynı şeyleri söyledi ve başka doktorlardan tek eksiğinin muayenehane açıp para almamak olduğunu ve onun da yakında olacağını söyledi. bu arada ben ağlıyorum tabi ki. bana bir alternatif de bırakmadı. durumumum tehlikeli ve acil olduğunu söylemesine rağmen hastasını bıraktı o anda. bu arada dış gebelikte kan tahlilini hep aynı hastaneye vermeniz gerekir ki sonuçlar daha net olsun. o yüzden o kadar kötü oldum. normalde randevu hemen alınamıyor başak hanıma ama hemen aradım ve başak hanımdan randevu buldum ertesi güne. muayene saatine kadar gerçekten her an öleceğim korkusuyla yaşadım.

başak hanım ama çok pozitifti. hayatımın tehlikede olmadığını söyledi . hatta hemen methotrexate tedavisine de başlamadı. biraz takip edelim, zaten düşük değerler, belki kendi düşer dedi. düşmeyince bir hafta sonra methotrexate alıp tedavi oldum. hatta ondan bir kaç hafta sonra barthilon kistim çıktı. barthilon kanalımı da aldı. o zor bir ameliyat ama memnun kaldım başak hanımdan. herkese tavsiye ederim.

2 ,5 ay önce Nezaket hocamla normal doğumum gerçekleşti.Nezaket hocami tercih etmeden önce tüm sitelerdeki yorumları okumuştum, ama kendisi hakkında yeterli bilgiye ulaşamamıştım bu yüzden bazi çekincelerim vardı ilk zamanlarda, ama zaman ilerledikçe kendisini tanıdıkça ona olan güvenin arttı.Alaninda uzman ,alçak gönüllü, mütevazı ve sıcak kanlıligiyla o kadar tatlı bir insan ki keşke tüm doktorlarımız böyle olsa... ilk başlarda düşük tehlikem vardı ama hocamın verdiği ilaçlar ve sıkı kontrolleri ve şüphesiz Allahın izniyle sıkıntımızı atlatıp 32.haftamıza ulaşmıştık ki bu seferde suyumun az olduğunu tespit etti hocam ve beni sıkı takibe aldı havuç suyu ve bol su icerek istirahatle 36.haftaya gelmiştik kii suyumun çok az olduğunu ve durum düzelmezse doğumu başlatacağını söyledi. Işinin uzmanı birisi olmasaydı belkide işimiz çok zor olacakti ama işine o kadar hakim ve iyi bir doktor ki Allah ondan razı olsun,Vee doğum için hastaneye geceden yattim sabaha kadar kontol edildi durum doğum başlamıştı başka doktor olsaydı eminim ki direkt sezeryana alırdı beni ama Nezaket hocam öyle yapmadı bu şekilde doğumun bebeğin ciğerlerini daha da geliştireceğini o yuzden bi aksilik çıkmadığı sürece normal olacağını soyledi ve geceden sabaha kadar gidip gelip beni kontrol etti.Çok şükür ki bebeğime sağ salim hiçbir sıkıntı yaşamadan kavuştum.Ve buraya yazmak için kendime söz verdim kii benim gibi ikilemde kalanlara ışık olsun aklındaki soru işaretleri kaybolsun.Demem o kii gözünüz kapalı tercih edebileceğiniz ender bir doktor 💗NEZAKET KADIOĞLU 💗Tekrar anne olursam yine tercihim siz olacaksınız IYİ KI VARSINIZ 😊🤗

Back
X