Merhaba. Böyle bir durum olduğunda Başak Hanım'ın telefonundan kendisine ulaşıp durumu bildirdiniz mi? Ben son dönemde hiç randevu ilr gitmedim. Doğumum yaklaştığı için aradan giriyordum çünkü Başak Hanım çok talep görmeye başladı ve randevu bulmak çok zorlaştı. En az 2 hafta önceden randevu almak gerekiyordu.
Bir de bu kadar yoğunlukla her defasında muayeneye gittiğinizde yerinden kalkıp elinizi sıkarak"nasilsiniz" diyerek gülümseyen bir doktor zor bulunuyor. Bir gece önce nöbette olup ertesi gün randevuya gittigimde gözleri çökmüştü ama o gülümsemekten vazgeçmemişti. Her dönem neler olacağını, nelere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek anlatıyor. Ben kendim özel hastanede epiduralsiz normal doğum yapmamı kendisine borçluyum.
Kimsenin ne yaşadığını bilemem ama acımasızca eleştirmek doğru gelmiyor bana. Ayrıca randevu değişikliği Başak Hanım'ın değil hastanenin sorunu.
Başak Hanımın telefon numarasını almak için Başak Hanımla görüşmek gerekiyor. Ama hamileliğimi öğrendiğim günden beri iki hafta sonrasına randevu alıp 3 kere randevum iptal edildi. Eminim aynısı size de olsa siz belki benden daha sert çıkardınız. Hamileliğimin 4. Haftasından 11. Haftasına kadar itinayla randevum iptal edildi ve benim ikili tarama testi zamanım geldi bu durumu oradaki birim sekreterlerine aktardığımda yapacakları hiç bir şey olmadığını 3 hafta sonrasına randevu verebileceklerini söylediler. 3 hafta sonra 14-15 haftalık gebe olacağım için ikili tarama testimin zamanı geçecekti. Ve bu durumdan haberdar olmasına rağmen hiç bir şey yapmadı. Başak hanıma bizzat iletmeleri için HASTA HAKLARINA bu durumu ilettik, hasta hakları yapacak bir şeyleri olmadığını söyledi. Burası insanların tecrübelerini paylaştıkları bir yer. Benim gibi başkaları da problem yaşamasın diye bunu yazmak benim boynumun borcu. Çünkü benim gebeliğimin en hassas zamanında 3 kere randevum iptal edildi ve yapacakları bir şey olmadığını söylediler. Ayrıca iyi özel hastanelerin hepsinde doktorlar hastalarına gülümseyip el sıkmak zorundadır yoksa tercih edilmezler ve böyle hastanelerde çalışamazlar. Ve bütün doktorlar asistanlık döneminden itibaren gece nöbet tutup sonra çalışmaya alışıktırlar. Yani bunlar ekstrem durum olarak nitelendirilmemeli diye düşünüyorum.