• Korona Virusünden korunmanın 5 yolu
    1- Ellerinizi sabunla sık sık yıkayın!
    2- Dirseğinizin iç tarafına öksürün!
    3- Yüzünüze dokunmayın!
    4- Diğer insanlardan en az 1 metre uzak durun!
    5.a- Hasta hissediyorsanız evde kalın! 184 arayın!
    5.b- Zorunlu bir durum olmadıkça evden çıkmayın!

Pınar Labne ile ... Profiterol

Canfeb

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
16 Aralık 2018
15.590
46.729
Herkese merhaba:KK25:
Hemen tarifime geçiyorum :KK6:
👌👌👌👌👌
Hamuru için;

2 su bardağı su
250gr tereyağ veya margarin
2.5 su bardağı un
6 adet yumurta
İç Kreması için;

500 ml süt
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
3yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1dolu kaşık labne
Üzeri için;

1 paket çikolata sosu
bitter ya da sütlü çikolata 50 gram

Hazırlanışı

Bir tencere İçerisine yağ ve suyumuzu ekleyip, yağ eriyene dek karıştıralım.
Kaynamaya başladığındabunu eleyerek yedire yedire ilave edip pişirerek kıvamı gelene kadar temel hamuru oluşturuyoruz.
Ara ara karıştırmayı unutmayın.
Hamurumuzun ılıması ve dinlenmesi için 15-30 dakika kadar bekletip, yumurtalarımızı teker teker İçerisine kırarak çırpıyoruz.
Hamurumuzu tercihen bir sıkma torbasına alıp, cevizden biraz büyük olucak şekilde yağlı kağıt üzerine belirli aralıklalar sıkıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında-fırın kapağını hiç açmadan kontrollü 40-45 dakika pişirdikten sonra, dinlenmesi için bekletiyoruz.sureyi ve ısıyı firininiza göre ayarlayabilirsiniz
Kreması için; 🥮🥮🥮🍫🍫🍫🍩🍩🍩
Soğuk olan sütümüzün içerisine; vanilya hariç tüm malzemeler eklenip, ocak açılmadan iyice çırparak, pürüzsüz bir kıvama gelene dek işleme devam ediyoruz.
Kıvam oluştuğunda ocağı açıp göz göz olana dek pişirme işlemini tamamlıyoruz.
Göz göz olduğunda; vanilyası katılıp, 1-2 dakika daha bu şekilde karıştırarak tutulduktan sonra ocaktan alınıp ılıması için biraz dinlendiriyoruz.
Son işlem olarak labnemizi ekleyip 2-3dak. Çırpıyoruz.
🍫 cikolata sosumuzu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp içerisinde cikolatamizi eritiyoruz.hamurlarımız ortadan ikiye kesilip, İçersine bolca kremasından katılarak üst kapağı kapatıyoruz.
Üzerlerine bolca çikolata sosu dökülen profiterollerimiz servise hazırdır. ❤❤
Not:ben hamurunu iki ölçü yaptım,bir kısmını daha sonra kullanmak için.denemek isteyenler krema yarım ölçü hamur için.profiterolunuzun sonmemesi için iyi pisirmeniz gerekir.
💃💃💃💃
IMG_20200226_165557.jpg
IMG_20200226_181947.jpg
IMG-20200226-WA0037.jpg
IMG_20200226_185849.jpg
IMG_20200226_175648.jpg
IMG_20200226_201551.jpg
IMG_20200226_170508.jpg
IMG_20200226_182154.jpg
IMG_20200226_203537.jpg
IMG_20200226_182146.jpg
IMG_20200226_170654.jpg
 
Son düzenleme:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
183.079
302.928
Vayyyy videolu tarif eklemişsin:KK9:
Ellerine emeğine sağlık nefis olmuş:rolleyes::KK60:Yarışmada bol şans diliyorum:KK200:
 

Elalis

Guru
Pro Üye
20 Mart 2017
12.088
45.953
Millette beceriye bak yaaa videolu tarif 😍
Bacım havalar soğuk üşütücen o dış çekimlerde 😂her yeri de kirletmişsin zaten 🤦🏼‍♀️
Kıskandığım çok belli oldu mu :KK45:
Valla nefis görünüyorlar canişkom ellerine sağlık, ben seni tutuyorum 😍
 
Yukarı Alt