- 22 Temmuz 2017
 
- 46.986
 
- 138.616
 
- 598
 
Malzemeler
Hamuru için;
	
		
			
		
		
	
				
			Hamuru için;
- 2 su bardağı su
 - 2, 5 su bardağı un
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 çay kaşığı toz şeker
 - yarım çay kaşığı tuz
 - 4 tane yumurta
 - 3 yemek kaşığı irmik
 - 1 yemek kaşığı limon suyu
 
- 3 bardak şeker
 - 3 bardak su
 - 2 yemek kaşığı limon suyu
 
- Ayçiçek yağı
 
- İlk önce şerbetini hazırlayalım. Şerbeti için şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın, kaynamaya başladığında kısık ateşte 30-35 dakika koyu kıvam alana kadar kaynatın, limon suyunu ekleyin ve ılınmaya bırakın.
 - Şerbetin tamamen soğumasını bekleyin veya buzdolabına kaldırın. (Şerbet çok soğuk olması gerekiyor, şerbet tamamen soğuduktan sonra hamuru hazırlayabilirsiniz)
 - Hamuru için tencereye suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu ekleyin ve kaynatın.
 - Unu eleyin ve kaynamış olan su karışımına birden ekleyin, tahta kaşıkla hemen ve bütün gücünüzle karıştırın ocağın ayarını kısın. 4-5 dakika hiç durmadan karıştırın ve hamuru bu şekilde pişirin.
 - Hamurun soğuması için kenara alın. Hamur biraz dinlendikten sonra yumurtaları teker teker hamura kırın ve mikser ile iyice karıştırın, ben her yumurtayı 2 dakika kadar hamura yedirdim.
 - Yumurtaları yedirdikten sonra limon suyunu ve irmiği ekliyoruz, mikserle tekrar bir beş dakika yüksek ayarda karıştırıyoruz.
 - Parlak ve yapışkan bir hamur oluyor. Yağı geniş bir tencereye alın ve yüksek ayarda ısıtın.
 - Hamuru bir krema sıkma torbasına ya da aparata koyun.
 - Hamurdan istediğiniz boyutta yağa sıkın ve makas ile kesin.
 - Yüksek derecede olan yağın altını kısalım, ağır, çıtır ve içi pişmesi için.
 - Kevgir yardımı ile ara sıra karıştırarak karamel renk alana kadar pişirelim.
 - Pişen Tulumbaları yağdan alıp hemen soğuk şerbete alın ve 2-3 dakika bekletin. Hamurunuz bitene kadar bu işlemi yapın. Afiyet olsun...