Güzel ve çekici göğüs için ve göğüs sıkılaştırmak için harika egzersiz rehberi... Göğsünüzün sağlam ve güzel görünmesi için gerçekten pahalı ameliyat macerasına girmenize gerek yok. Tek yapmanız gereken düzenli olarak birkaç basit egzersiz yapmaktır; bunların tümü göğüslerinizi kaldırmanıza ve hatta şeklini iyileştirmenize yardımcı olabilir.

1. Egzersiz​


sarkik_meme_sikilastirma_egzersizleri.jpg
Elinizi yumruk şeklinde sıkın ve çenenize kaldırın. Yumruğunuzu 5 saniye çenenizle bastırın, ardından 5 saniye rahatlayın. 2-3 kez tekrarlayın.

2. Egzersiz​


gogus_sikilastirma_hareketleri.jpg

Ellerinizi göğsünüzün önünde birleştirin. Göğüs kaslarını germek için yeterli güçle birlikte bastırın. Sırtınızı dik tuttuğunuzdan emin olun.

3. Egzersiz​


sarmis_gogus_sikilastirma_egzersizleri_sinav_cekmek.jpg

Şınav, göğüs kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olabilir. İlk defa yapıyorsanız, dizlerinizin üzerinde veya bir sandalyeye veya kanepeye yaslanarak yapmaya başlayın. Kollarınızı olabildiğince birbirinden ayırın ve bacaklarınızı birbirine yaklaştırın. Vücudunuzu yere bastırırken dirseklerinizi yavaşça yanlarınıza doğru hareket ettirin. 3 set 12-15 şınav yapın.

4. Egzersiz​


gogus_nasil_diklesir.jpg

Karnınıza uzanın, bacaklarınızı dizlerden bükün ve ayak bileklerinden tutun. Yeni başlayan biriyseniz, bu pozisyonu 20 saniye koruyun, ardından 10 saniye ara verin. Bunu 3 kez tekrarlayın.

5. Egzersiz​


guzel_ve_cekici_gogus_icin_egzersizler.jpg

Duvardan yarım metre uzakta durun, kollarınızı önünüze doğru uzatın ve yumruklarınızla ona bastırmaya başlayın. Göğüs kaslarınızın çalıştırıldığını hissedeceksiniz. 20 saniye basın, ardından 10 saniye dinlenin. 3 kez tekrarlayın.

6. Egzersiz​


gogus_sikilastirmanin_dogal_yollari.jpg

Bir bankta, plates topunda veya yere uzanın. Halter kullanarak göğsünüzü gerin ve eşit oranda yukarı kaldırmaya başlayın. Daha sonra indirin ve hemen tekrar kaldırın. Bu egzersizi 8 kez tekrarlayın. Dambıllar, son tekrarı fark edilir derecede zorlaştıracak kadar ağır olmalıdır. 3 set gerçekleştirin.

7. Egzersiz​


gogus_egzersizleri.jpg

Bu egzersiz kaslarınızı esnetecek ve büstünüze güzel bir şekil vermenize yardımcı olacaktır. Halterinizi alın. Ayağa kalkarken, bacaklarınızı dizinizden hafifçe bükün ve gövdenizi öne doğru eğin. Nefes alırken kollarınızı yanlara doğru kaldırın (ayrıca dirseklerinizden de hafifçe bükülmüş olmalıdır). Ön kollarınız yere paralel olmalıdır. Her biri 12 tekrarlı 2 set gerçekleştirin.
  • gogus_diklestirme_egzersizleri.jpg
    gogus_diklestirme_egzersizleri.jpg
    103,4 KB · Görüntüleme: 47.903