Kış aylarında severek tükettiniz sıcak içecekler farkında olmadan kilo almanıza neden olabilir. Kış içecekleri kilo aldırır mı? Salep, kahve gibi sıcak içecekler nasıl tüketilmelidir?

Kış aylarında evde kaldığınızda içinizin ısınması için tercih ettiğiniz sıcak içecekler kilo almanıza ve farkında olmadan yağ depolamanıza neden olabilir. Kapalı alanlardan uzun vakit geçirilmesi ve hareketsizliğin arttığı bu mevsimde kilo almamak ve yaza ince girebilmek için yemeklerinize ve içeceklerinize dikkat etmeniz gerekir.

Sıcak Çikolata

Soğuk günlerde severek tükettiğiniz sıcak çikolata yüksek kalori içeren ve karbonhidratlı içeriği ile daha çabuk acıkmanıza neden olan bir içecektir. Daha az kalorili bir hale getirmek için az yağlı süt ve fazladan şeker eklemeden tüketebilirsiniz. Kilo vermek haftada 2 ya da 3 defadan fazla tüketmemeniz gerekir.

Salep

Hazır ve paketlenmiş olarak satılan salep yerine aktardan alabileceğiniz toz salep ve az yağlı sütten evde kendiniz hazırlamanız daha sağlıklı olacaktır. Şeker eklemeden tüketmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz. Doğal salep tükettiğinizden emin olun.

Boza

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan boza irmik ve şekerden üretilir. Geleneksel olan bu içecek sağlıklıdır ancak yüksek kalori içerir. Haftada birkaç bardağı geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz.

Çay ve Kahve Tüketimi

Türk toplumunun vazgeçilmez iki lezzeti olan çay ve kahve sade içildiğinde kalori içermez. Kahvenin metabolizmayı hızlandırıcı özelliği vardır. Düzenli çay ve kahve içme alışkanlığınızdaki şekeri çıkardığınızda fark etmeden birkaç kilo verebilirsiniz. Kan şekerinizdeki dalgalanmaların önüne geçebilmek ve tatlı krizlerinin oluşmasını engelleyebilmek için bu içecekleri sade tüketmeye özen gösterin. Açık çay içme alışkanlığı kazandığınız daha kolay bir içim sağlamış olabilirsiniz.