Sallama poşet çay tüketmenin zararlı etkileri var mıdır? Gün içinde tükettiğimiz poşet çaylar faydalı mıdır? Yeşil çay, adaçayı ya da papatya gibi içinde çay özleri ve kurutulmuş bitkiler bulunan çaylar yerine demleme çaylar mı tercih edilmelidir?

Poşet çaylar günlük hayatımızı kolaylaştıran sadece bir dakika içinde tüketilmeye hazır hale gelen çayladır. Farklı çay özlerini aktardan alıp demlemek yerine hazır olarak sıcak suyun içinde hemen kullanıma hazır hale gelen bitki çaylarının faydalı ve zararlı etkileri var mıdır?

poset_sallama_cay_faydalari_zararlari.jpg

Poşet Çayların Fayda ve Zararları Nelerdir?


Poşet çaylar hızlı kullanım sağlar ve demleme imkanınız olmayan birkaç bitki çayından oluşan karışımları bu şekilde daha kolay hazırlayabilirsiniz.

Poşet çaylar koruyucu madde içermeyen ve gerçek bitki özlerinden oluşuyorsa zarar içermez. Çay tozlarının hijyenik olmayan koşullarda paketlenmesi ve kirli bir şekilde satışa sunulması ise insan sağlığı açısından tehlikelidir. Çay demleme imkanınız yoksa kullanacağınız poşet çayları güvenilir markalardan tercih etmelisiniz. İçinde çay tozu yerine gerçek çay özleri bulunduğundan emin olmalısınız.

Poşet çayların zararlı olabileceği nokta ise içinde bulundukları kağıt ve kumaş karışımı koruyucu paketlerdir. Çay sıcak suyun içinde saatlerce kalmasına rağmen yırtılmıyorsa güçlü koruyucu maddeler içeriyor anlamına gelir. Epiklorohidrin isimli bir kimyasal madde ile hazırlanan bu koruma poşetleri sağlık açısından tehlike içeriyor olabilir. Çay saklama kağıtlarının bitki liflerinden üretilmiş olması ve ısı ile kapatılması sağlık açısından olumsuz etkilerin azaltılmasını sağlayabilir.

poset_cay_faydali_mi.jpg

Çay Nasıl Tüketilmelidir?

Evde şifa bulmak ve hastalıkların tedavisinde destekleyici olarak tüketmek istediğiniz çayları ise demlemeye özen gösterin. Aktar ya da büyük marketlerden alabileceğiniz kurutulmuş yaprakları önerilen demleme şekli ile tüketmeye hazır hale getirebilirsiniz.

Bitki çayları hakkında bilmeniz gerekenler için Tıklayın !

Hamilelik döneminde tüketilebilecek bitki çayları için Tıklayın !