Saçlarının her gün yıkamanın saçlar için doğru olmadığını biliyoruz. Peki saçlarınızı 4 ya da 5 gün yıkamadığınızda neler olur? Saçı yağlı bırakmanın faydaları nelerdir? Saçın kendisini onarmasını sağlayan ve kimyasallardan uzak tutan bu sürenin sonunda neler olur? Az yıkamanın faydalarını sıraladık.

Güzel ve gür saçlara sahip olan bir çok kadının saçlarını hergün yıkamadığını biliyoruz. Saçlarına düzenli olarak işlem uygulanan Hollywood yıldızlarının saçlarını haftada bir defa yıkadığı da bilinenler arasında yer alıyor. Peki saçları yıkamamanın saça faydaları nelerdir?

Saçı Sık Yıkamamanın Faydaları

daha_az_yaglanir_yagli_sac.jpg


Daha Az Yağlanır

Saçlarınızı yıkama süresini uzattıkça saç bu duruma zaman içinde alışır ve saçlarınız daha az yağlanmaya başlar.

Saç Köklerine Bakım Yapılır

Saç köklerinden salgılanan doğal yağ saça en iyi maskelerden daha fazla bakım yapar. Saçınızda bakteri oluşumuna neden olan bir sağlık sorunu yoksa saçlarınızı uzun aralıklar ile yıkayabilirsiniz.

dalgalar_ve_kivirciklar_eski_hale_gelir.jpg


Dalgalar ve Kıvırcıklar Eski Haline Gelir

Dalgalı ya da kıvırcık saçlara sahip olan kadınların bir çoğu zaman içinde saçlarının yapısının bozulduğundan şikayet eder. Saçlarınızı yıkama sıklığınızı uzattığınızda saçlarınız doğal haline gelir.

Saç Dökülmeleri Azalır

Kullandığınız saç ürünleri saç köklerinin güçsüzleşmesine ve dökülmesine neden olabilir. Saçlarınızı her gün yıkamadığınızda saç kökleriniz güçlenir.

sac_daha_Az_kimyasala_maruz_kalir.jpg


Saç Daha Az Kimyasala Maruz Kalır

Şampuan ve diğer saç ürünleri kimyasal içeriklidir. Bu saç tellerinin çabuk kurumasına yol açabilir. Az yıkanan saçlarda uç kırılmaları daha az görülür.

saca_hacim_kazandirir.jpg


Saça Hacim Kazandırır

Saçlarınızın hacimli görünmesi için sıcak sudan ve kimyasallardan uzak durması gerekir. Yeni yıkama düzenine alışan saç zaman içinde daha hacimli görünmeye başlar.

daha_az_yaglanir_yagli_sac.jpg


Doğal Parlaklığını Geri Kazanır


Saçın kendi yağı ile beslenmesi sonucu saç doğal parlaklığına ve canlılığına geri döner.