Yağlı ve çabuk ağırlaşan saçları hafifletmenin yolları nelerdir? Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler ile saçlarınızdaki ağırlığı ve matlığı ortadan kaldırabilirsiniz.

Saç tipinin yağlı olmasından kaynaklanan kirli ve kepekli görüntüden ev yapımı yöntemler ile kurtulabilirsiniz. Saçlara doğal hacim ve parlaklık kazandıran ve ağırlaşmasını engelleyen doğal yöntemleri sıraladık.

sac_masaji.jpg

Saçı Hafifleten ve Rahatlatan Doğal Yöntemler

Saçlarınızı sık sık yıkamayın. Her gün yıkanan saçlarda şampuanların içinde yer alan kimyasal maddeler birikir ve saçı ağırlaştırabilir.

Limon suyu saçları hafifletmek için en kolay yöntemdir. Saç köklerinize bir bardak su ve bir çorba kaşığı limon suyu ile hazırlanmış su ile sprey hazırlayabilirsiniz. Saç uçlarınız kuru ise sadece diplere uygulamanız yeterli olacaktır.

Lavanta saçların rahatlamasını sağlayan en iyi yöntemlerden biridir. Bir çorba kaşığı lavantayı iki bardak suyun içinde kaynatın ve süzün. Karışım ılık bir hale geldiğinde saç köklerinizi bu su ile yıkayın ve 15 dakika bekletin, durulayın. Kepek ve yağlanma sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Saçlarınızda çok fazla bakım ürünü kullanmayın. Saç kremi, saç bakım maskeleri ve saç serumları saçın ağırlaşmasına neden olabilir. Bu ürünleri az miktarda saçınıza uygulamaya dikkat edin.

Sıcak ve kireçli su ile duş almayın. Sıcak su saçın parlaklığını alır ve sönük durmasına neden olur. Kireçli su ise saç köklerinde ve saç uçlarında yıpranmalara neden olacaktır.

Saçınızla çok fazla uğraşmayın. Dinlenmesi için saçınızı devamlı karıştırmayın ve yoğun ısı içeren işlemlere bir süreliğine ara verin.

Saçlarınızdaki fazla yağı alan ve saça hacim kazandıran kil maskelerini deneyebilirsiniz. Bu maskeler saçtaki yağ dengesinin sağlanmasına yardımcı olur ve saçı güçlendirir.

Çabuk yağlanan saçlar için ev yapımı kil maskesi göz atabilirsiniz.
  • Beğen
Reactions: arzu_crk