Hızlı zayıflamak için binlrece yıllık şifa kaynağı sarımsaktan yararlanabilirsiniz. Sarımsak yutmak zayıflatır mı? Günde bir defa sarımsak yutmak kilo verdirir mi? Aç karnına sarımsak yutmak zararlı mıdır?

Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendiren, antioksidan özellikler barındıran, iyot ve kükürt açısından zengin, A,B ve E vitaminleri içeren sağlıklı bir besindir. Geleneksel şifa ve tedavi edici formüllerde en sık kullanılan bitkilerden biridir. Son yapılan araştırmalara göre sarımsağın diğer faydası ile kilo vermeyi kolaylaştırmasıdır. Peki kilo vermek için sarımsak nasıl tüketilmelidir?

Günde bir diş sarımsak tüketmek kilo vermeniz konusunda destekleyici özelliktedir. Vücut sağlığının korunmasını sağlar ve kısa süre içinde metabolizmayı hızlandırıcı etki gösterir.

Zayıflatma Etkisi Bulunan Sarımsak Nasıl Tüketilmelidir?


Sarımdağın dış kabuklarını soyun ve her gün bir diş sarımsağı yutun. Gün içinde istediğiniz bir saatte yutmak daha sağlıklıdır. Sarımsak kokusundan rahatsız olan kişiler için kullanışlı bir sarımsak tüketme yöntemidir.

Aç Karnına Sarımsak Yutulur Mu?

Mide sağlığı açısından sarımsağın aç karnına yutulması önerilmez. Ana yemeklerden iki saat önce ya da sonra tüketilmesi daha uygun olacaktır.

Zayıflamak İçin Sarımsak Tüketilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mide ve sindirim sistemi rahatsızlığı bulunan kişiler sarımsak tüketimi konusundan dikkatli davranmalıdırlar.

Sarımsak tansiyon düşürme özelliğine sahiptir. Düşük tansiyon sorunu olan kişiler için uygun olmayabilir.

Sarımsağı yutarak tüketmek istemeyenler çay olarak kullanabilirler.

bir_dis_sarimsak_yutmak.jpg


Sarımsak Çayı Tarifi

3 diş sarımsak

2 bardak su

3-4 parça zencefil

4-5 damla limon suyu

Hazırlanışı

Bir bardak suyu kaynamaya bırakın. Zencefilleri ezin ve içine atın. İki dakika kaynadıktan sonra sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika bu şekilde kaynatmaya devam edin. Ocağı altını kapatın. Ilık bir hale gelince süzün. Sarımsak çayının içine limon suyu ekleyerek kokusunu bastırabilir ve daha rahat tüketebilirsiniz.

Bu çayı kür olarak denemek isteyenlerin 15 günden fazla uygulamaması gerekir.

Kronik rahatsızlığı olan kişilerin sarımsak ile zayıflama konusunda doktorun danışması gerekir.