Şeker otu olarak bilinen ve asrın bitkisi olarak adlandırılan stevia bitkisinin faydaları nelerdir? Şeker hastaları ve sigarayı bırakmak için stevia bitkisi kullanımı hakkında önemli bilgileri bir araya getirdik.

Yapılan bilimsel araştırmalar stevia bitkisinin şeker yerine kullanılabileceğini gösteriyor. Dildeki tat alma hücreleri üzerinde şekere oranla çok daha fazla etkili olduğu ve şekeri seven kişilerin rahatlıkla kullanabileceği bir bitkidir.

Stevia Bitkisi Faydaları Nelerdir?
  • Sıfır kalori içeren bu bitki şeker hastalarının kullanımı için uygundur.
  • Obeziteye karşı koruyucu etkisi vardır. Fazla kilo almanızı engeller.
  • Hipertansiyon üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • Vücuttaki alkali seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur.
  • Sivilce oluşumunu azaltır ve cilt sağlığını korur.
  • Kabızlığa iyi gelir. Sindirim sistemini rahatlatır.
Stevia_Bitkisi_Faydalari_Kullanimi.jpg

Stevia Bitkisinin Şeker Hastalarında Kullanımı

Çay olarak tükettiğinizde tatlı ihtiyacınızın azaltılmasını sağlar. Şeker hastalarında oluşan tatlı krizlerini engellediği için günde bir fincan çay olarak tüketebilirsiniz. Toz haline getirip yemeklerinize bir tutam ekleyebilirsiniz.

Stevia Bitkisinin Sigarayı Bırakmak İçin Kullanımı

Sigarayı bırakanların en sık yaşadığı nikotin eksikliği sorunu ile mücadele eder. Günde birkaç tane kuru stevia bitkisini ağzınızda çiğneyebilir ya da içecek olarak tüketebilirsiniz.

Stevia_Bitkisi_Nasil_Kullanilir_Faydalari_Zararlari.jpg


Stevia Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?

Ülkemizde yaygınlaşmaya başlayan stevia bitkisinin yetiştirilmesi zor değildir. Özel bakımlar yapmanıza gerek kalmadan kolay büyüyen bir bitkidir. Her toprak çeşidinde yetiştirilmek için uygundur. Evinizdeki saksıda stevia bitkisini rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Evde güneş alan bir alanda günlük yeterli su verdiğinizde stevia bitkisi yetiştirebilirsiniz.

Peryavşan Otu Nedir? Şeker Hasatalarına Faydaları Nelerdir? Tıklayın !
Çörek Otlu Çay ile Zayıflanır mı? Tıklayın !