- 25 Mart 2025
- 933
- 226
- 18
- 33
Evet bu ay başladım adetin 3. Günü göbekten iğne vurularak 4-5 gün ara ile de kontrole çağırıp yumurtaların gelişimlerine bakıyorlar 10-12 gün yaklaşık iğne kullanıyorsunuz yoksa anestezi altında yumurta toplanıyor o gün eşinizde örnek verecek ve ikisinin gelişimine bakacaklar laboratuvar ortamında embriyo oluşacak 3.gün ya da 5.gün olarak daha sonra da rahmin vs durumuna göre ya taze transfer oluyor ya da bazen donduruyorlar örnekleri daha sonra transfere geçiyorlar ben henüz iğne aşamasındayımMerhaba sanırım ben de tüp benege baslıcam yarın fiyatları konuscaz siz tam olark basladınız mı nasıl bir süreç
Canım her güne bir iğne mi? Benim sag tüpümde tek yumurta olusuyor hani şunu aslında cok merak ediorum ya 1-2 tane sadece oluşsa bende diyeEvet bu ay başladım adetin 3. Günü göbekten iğne vurularak 4-5 gün ara ile de kontrole çağırıp yumurtaların gelişimlerine bakıyorlar 10-12 gün yaklaşık iğne kullanıyorsunuz yoksa anestezi altında yumurta toplanıyor o gün eşinizde örnek verecek ve ikisinin gelişimine bakacaklar laboratuvar ortamında embriyo oluşacak 3.gün ya da 5.gün olarak daha sonra da rahmin vs durumuna göre ya taze transfer oluyor ya da bazen donduruyorlar örnekleri daha sonra transfere geçiyorlar ben henüz iğne aşamasındayım
Evet iğneler hergün benimde mesela 5 yumurtam vardı ilk başta 2 adet iğne verildi bir sağ bir sol göbekten şimdi kontrol ettiğinde 4 tanesi tepki verip büyümüş arkada küçüklerde var belki onlarda büyür dedi boyutları büyüyünce çatlamasınlar diye bir iğne daha eklendi mesela yumurta toplamaya yakın boyuta gelincede çatlaması için iki adet iğne vuracakmışız bu iğnelerin saatleri çok önemli hergün aynı saatte olacak.Canım her güne bir iğne mi? Benim sag tüpümde tek yumurta olusuyor hani şunu aslında cok merak ediorum ya 1-2 tane sadece oluşsa bende diyebi de her gun bir iğne mi? Eşim örnek vercek demişsiniz peehi süresi var mı benim tüm testlerim var baktırdım sadece rahim filmi ve eşimin testi kaldı ona da 2eyule ramdevu olusturcaz ama eşim de sorun yok bi oğşum var 5ay once de dusuk yaptım ben
Tabi baktırdık biz bi kez ama perhiz gunu 1di dr iyi dedi biz bi kez daha sıra aldık farklı drdan 2-3 gunluk prrhizle gitsin dedik ve zaten takviye vermişti dorkeumuz hem bana hem eşime zararı olmaz daha da kaliteyş artıtır dedi ikimizde bir aydr kullanıoruz ..fiyat ne olark belirlendi acaba ipneler vs hemen bulabiliomusunızEvet iğneler hergün benimde mesela 5 yumurtam vardı ilk başta 2 adet iğne verildi bir sağ bir sol göbekten şimdi kontrol ettiğinde 4 tanesi tepki verip büyümüş arkada küçüklerde var belki onlarda büyür dedi boyutları büyüyünce çatlamasınlar diye bir iğne daha eklendi mesela yumurta toplamaya yakın boyuta gelincede çatlaması için iki adet iğne vuracakmışız bu iğnelerin saatleri çok önemli hergün aynı saatte olacak.
Evet eşiniz için de 3-5 gün istiyorlar perhiz süresini.
Ama her ikiniz için de korkutmak istemem ama sorun yok demek yanlış bence mesela eşinizin o dönem belki değerleri iyiydi ama şuan düşük olabilir belli olmaz yani önlem almakta fayda var bence
1 gün çok yanlış bence 2 güne bile az diyorlar çünkü bizde 1 ay takviye kullandık eşli olarak sonraki ay iğnelere geçtik kişiye göre tedavi ücretleri değişiyor kurumdan kuruma görede değişiyor biz takviye ilaçlar ve iğnelere 60 küsür ödedik gittiğimiz merkezin karşısında eczane var biz hep bulduk sorun olmadı transfer ve yumurta toplama ücreti de 95 dediler siz hangi ildesinizTabi baktırdık biz bi kez ama perhiz gunu 1di dr iyi dedi biz bi kez daha sıra aldık farklı drdan 2-3 gunluk prrhizle gitsin dedik ve zaten takviye vermişti dorkeumuz hem bana hem eşime zararı olmaz daha da kaliteyş artıtır dedi ikimizde bir aydr kullanıoruz ..fiyat ne olark belirlendi acaba ipneler vs hemen bulabiliomusunız
Evt işte o yuzdn 2eylülde daha şyş perhiz gunuyle gitcez enazından tıp bebege baslarken elimşzde olsun sakaryadayım canım sen1 gün çok yanlış bence 2 güne bile az diyorlar çünkü bizde 1 ay takviye kullandık eşli olarak sonraki ay iğnelere geçtik kişiye göre tedavi ücretleri değişiyor kurumdan kuruma görede değişiyor biz takviye ilaçlar ve iğnelere 60 küsür ödedik gittiğimiz merkezin karşısında eczane var biz hep bulduk sorun olmadı transfer ve yumurta toplama ücreti de 95 dediler siz hangi ildesiniz
Aynen bencede bütün tahlillerinizi rahim filmi vs tüp bebeğe giderseniz gösterirsiniz daha sağlıklı olur bende izmirde tedavi görüyorumEvt işte o yuzdn 2eylülde daha şyş perhiz gunuyle gitcez enazından tıp bebege baslarken elimşzde olsun sakaryadayım canım sen
Ah canım Rabbim emeklerimizi zayi etmesin kucaklarımızı bos bırakmasın sen tum testleri yaptırdın mıAynen bencede bütün tahlillerinizi rahim filmi vs tüp bebeğe giderseniz gösterirsiniz daha sağlıklı olur bende izmirde tedavi görüyorum
Amin cümlemizi inşallah test olarak sperm ve rahim filmi çektirdim daha önceden de hormonlar bakılmıştı onları götürdümAh canım Rabbim emeklerimizi zayi etmesin kucaklarımızı bos bırakmasın sen tum testleri yaptırdın mı
Yok ama şuan doktora tekrar gitmedim doktoruma gidip tüp istemediğimi onunla devammetmek istediğimi sormak isteyeceğim o bana sadece fikir beyan etti diye hemen değiştirmek istemedim ücretli bir doktora gittim bu gidişim konuşmak için ücretsiz olacak bir konuşalım pazartesi bakalım ne diyecek. Tabiki hala baktım tüp senin çağren diye hep söylüyor bende değiştiririm doktorumuBence bir doktora hemen güvenmeyin benim fikrim benim değerlerim sizden kötü olmasına rağmen bile 3-4 doktor gezdikten sonra ben tüp bebek sürecine girdim ha tabiki bu aşamaya geçmeden öncede ben rahim filmi çektirdim acaba rahimde tüplerde sıkıntı varmıdır diye çok şükür yokmuş kimisinde kısmı tıkanıklık oluyor çünkü rahim filmi ile bazılarınki açılıyor ve 4-5 ay sonra hamile kalanlarda var ama illa sizden kaynaklı olacak diye de birşey yok bence eşinizde en kısa zamanda örnek versin
Evet bende şuan aynen öyle yapacağım AMH ve folikül sayım azalmasın diye ciddi bi azalmadan bahsediyorum sık sık takip ettirip bi an önce rahim filmi hgs yumurta takibi sürecine gireceğim bakalım nasip allahım umarım geç bırakmaz ama şuan cidden kızlar tüp şansım yok yaşadığım yer mahrumiyet adetdaBenim anladığım kadarıyla sizin degerleriniz gayet iyi.mutlaka başka doktora gidin tuplerle yada eşinizle ilgili olabilir.benim doktorum klomene bile başlamadan önce rahim filmi ve sperm testi istemişti
Takviye birşey kullandınız mıBen 0.4le yeni hamile kaldım doğal yoldan.tup bebeklede sonuc alinabilir tabiki.kilo konusunda da insulin direnci varsa gebeligi etkiliyor diye biliyorum
Birde ne kadar süre sonra kaldınızBen 0.4le yeni hamile kaldım doğal yoldan.tup bebeklede sonuc alinabilir tabiki.kilo konusunda da insulin direnci varsa gebeligi etkiliyor diye biliyorum
Takviye birşey kullandınız mı
Ben 7 aydır deniyordum bi kontrole gideyim dedim o zaman ogrendim.amhden felan hic haberim yoktu.doktor ilac iğneden once ilk rahim filmi ve sperm testi istedi.durumumuz sıkışık oldugu icin rahim filmi hemen çektiremedik.bende o arada ilac kullanmiyorken hayit tohumu kullanmaya başladım.ama temkinli davrandim gunde 2 diyordu ben 1 yaptım.miktari da 3te bir kullandim.oyle olmasına rağmen hormanlarimi baya etkilemiş.iyiki cok kullanmamisim.bunun etkisi oldu mu bilmiyorum.bide doktor icinde folik asit olan bi multivitamin vermişti onu kullaniyordum.incir kürü tavsiyesi vardi ama benim prolaktinim yüksekti o yüzden kullanamıyordum.sizde böyle şeyler deneyecekseniz mutlaka temkinli yapın vucudunuzun tepkisini bilmiyorsunuz.bide ilac hormon vs kullaniliyorken yapılmamalı bence dengeyi iyice bozabilirMerhaba neler yaptınız kac aydır deniordunuz femara ya da klomen catlatma ipnesi vs kullandınız mı hic
Birde doğal olursa hemen doktora başvurun benim lekelenmeyle başladı hemen progestan başladı.normalde bu kadar erken vermem demisti ama infertilite oldugunu duyunca hemen verdi.hala riskli gebeligim varBen 7 aydır deniyordum bi kontrole gideyim dedim o zaman ogrendim.amhden felan hic haberim yoktu.doktor ilac iğneden once ilk rahim filmi ve sperm testi istedi.durumumuz sıkışık oldugu icin rahim filmi hemen çektiremedik.bende o arada ilac kullanmiyorken hayit tohumu kullanmaya başladım.ama temkinli davrandim gunde 2 diyordu ben 1 yaptım.miktari da 3te bir kullandim.oyle olmasına rağmen hormanlarimi baya etkilemiş.iyiki cok kullanmamisim.bunun etkisi oldu mu bilmiyorum.bide doktor icinde folik asit olan bi multivitamin vermişti onu kullaniyordum.incir kürü tavsiyesi vardi ama benim prolaktinim yüksekti o yüzden kullanamıyordum.sizde böyle şeyler deneyecekseniz mutlaka temkinli yapın vucudunuzun tepkisini bilmiyorsunuz.bide ilac hormon vs kullaniliyorken yapılmamalı bence dengeyi iyice bozabilir
Yaa anladım cok sag olun haklısınız dilkatli kullanmak gerekir iğnemin 11.gunundeyimBirde doğal olursa hemen doktora başvurun benim lekelenmeyle başladı hemen progestan başladı.normalde bu kadar erken vermem demisti ama infertilite oldugunu duyunca hemen verdi.hala riskli gebeligim var
Hayır otu bazen kötü etki yapıyormuş çok içimden geldi ama kullanmadım bir arkadaşımın fsh değerini daha çok yükseltmiş şimdi hormonlarım iyiyken bozmak istemiyorumBen 7 aydır deniyordum bi kontrole gideyim dedim o zaman ogrendim.amhden felan hic haberim yoktu.doktor ilac iğneden once ilk rahim filmi ve sperm testi istedi.durumumuz sıkışık oldugu icin rahim filmi hemen çektiremedik.bende o arada ilac kullanmiyorken hayit tohumu kullanmaya başladım.ama temkinli davrandim gunde 2 diyordu ben 1 yaptım.miktari da 3te bir kullandim.oyle olmasına rağmen hormanlarimi baya etkilemiş.iyiki cok kullanmamisim.bunun etkisi oldu mu bilmiyorum.bide doktor icinde folik asit olan bi multivitamin vermişti onu kullaniyordum.incir kürü tavsiyesi vardi ama benim prolaktinim yüksekti o yüzden kullanamıyordum.sizde böyle şeyler deneyecekseniz mutlaka temkinli yapın vucudunuzun tepkisini bilmiyorsunuz.bide ilac hormon vs kullaniliyorken yapılmamalı bence dengeyi iyice bozabilir
Yok yok sağolun yinede ama Benn dışardan bişey şuan kullanmak istemiyorum hormonlarım yerinde AMH aman aman bir düşük değil en azından 1 altı değilken bozup birde düzeltmeyle uğraşmak zor olurBen 7 aydır deniyordum bi kontrole gideyim dedim o zaman ogrendim.amhden felan hic haberim yoktu.doktor ilac iğneden once ilk rahim filmi ve sperm testi istedi.durumumuz sıkışık oldugu icin rahim filmi hemen çektiremedik.bende o arada ilac kullanmiyorken hayit tohumu kullanmaya başladım.ama temkinli davrandim gunde 2 diyordu ben 1 yaptım.miktari da 3te bir kullandim.oyle olmasına rağmen hormanlarimi baya etkilemiş.iyiki cok kullanmamisim.bunun etkisi oldu mu bilmiyorum.bide doktor icinde folik asit olan bi multivitamin vermişti onu kullaniyordum.incir kürü tavsiyesi vardi ama benim prolaktinim yüksekti o yüzden kullanamıyordum.sizde böyle şeyler deneyecekseniz mutlaka temkinli yapın vucudunuzun tepkisini bilmiyorsunuz.bide ilac hormon vs kullaniliyorken yapılmamalı bence dengeyi iyice bozabilir
Merhaba benımde yaşım 23 1 buçuk senelık evliyim amh şehir hastanesınde 00.04 çıktı özel de 1.003 çikti doktor muayene ederken sol da 3 sağ da 5 yumurta ve kaliteli dedi ama rahim fılmınde sol tüp kapalı çıktı amh hemen düşen bir şey mi acaba doktorlar tüp bebek diyor ama ben istemiyorum hem maddi ( 5 6 ay beklememız gerekıyor maddi yönden) hemde biraz korkuyorum bu süreçten amh beklersem düşer mi bekleyınce yumurta hiç kalmaz diye de korkuyorumYumurta olduğu sürece ümit hep var merak etmeyin benimde yaşım 33 amh değerim 0,43 yeni başladım tedaviye bakalım
Merhaba iki hastane arasında bu kadar fark olması da normal değil aslında ama 8 folikül iyi her ay aynı olmuyor tabiki değişiyor artadabiliyor azaladabiliyor amh kimi insanda çok geç düşüyor kimisinde de çok hızlı düşebiliyor belli olan bir durum değil yani bana doktorumun dediği şuydu senin doğal yoldan çocuğun olmaz diye birşey yok olabilir sadece biz senin ne zaman menopoza gireceğini bilmediğimiz için tüp bebek öneriliyor tabi bir yıldır da denenmiş doğal yoldan olmamış o yüzden tüp bebek mantıklı demişti ama bana dediği yumurta kalitesi sadece tüp bebek de anlaşılıyorMerhaba benımde yaşım 23 1 buçuk senelık evliyim amh şehir hastanesınde 00.04 çıktı özel de 1.003 çikti doktor muayene ederken sol da 3 sağ da 5 yumurta ve kaliteli dedi ama rahim fılmınde sol tüp kapalı çıktı amh hemen düşen bir şey mi acaba doktorlar tüp bebek diyor ama ben istemiyorum hem maddi ( 5 6 ay beklememız gerekıyor maddi yönden) hemde biraz korkuyorum bu süreçten amh beklersem düşer mi bekleyınce yumurta hiç kalmaz diye de korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?