Erkek İnfertilitesi 0,6 milyon sperm sayımızla çıktıgımız uzun yolculuk...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

seda_ecrin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
1.236
9
106
İzmir
Merhabalar,arkadaslar... esımın sperm sayısı 600000 bu yolda 3yıldır ugras verıyoruz, bu topıgı acmamdakı amac benzer sorundan muzdarıp olan arkadaslarımla dertlesıp uyguladıgımız yontemlerı kullandıgımız ılacları ve kurlerı paylasıp bırbırımıze destek olabılmemız... tabıkı mutlu sonlar Oncelıkle hayırlısı olsun dıyorum, boll bebıslı bır topık olmamızı ümitttt edıyorum

canım, benim eşimin sayısı da çok az varikosel ameliyatı oldu 4 ay sonraki sonuç 1.600 000 proxeed plus diye bir ilaç kullanıyoruz 4 aydır ama hala test yaptıramadık artış varmı diye. Peki sizin sperm sayısındaki azlık neden kaynaklanıyor???Siz herhangi bir ilaç veya kür kullanıyor musunuz

mrbb hayırlı ve ugurlu olsun topiğin diyelim bizde o zaman:))

peki 3 yıldır neler yapıyorsunuz anlatsana biraz

canım benım esımın sperm sayısı sıfırdı azospermdı. varıkoselıde +4 evresındeydı o da amelıyat oldu 4ay sonra spermıyogram yaptırdık sayısı 500 000 e cıkmıstı ve 6.ay ben dogal yoldan gebe kaldım fakat bebegımı dogumda kaybettık akcıgerlerı tam gelısmedıgı ıcın suan dogum yapalı 3ay oldu esım tekrar tahlıl yaptırdı ve sayımız 600 000 nasıl bı yontem ızleyecegımıze doktor persembe gunu karar vercek fakat bızde proxeed plus a baslamayı dusunuyoruz... suan kromozom analızı sonucunu beklıyoruz aysonunda alcaz sonucları o zaman net ınfertılıte sebebı ortaya cıkcak.. hakkımızda hayırlısı olsun...

mrbb hayırlı ve ugurlu olsun topiğin diyelim bizde o zaman:))

peki 3 yıldır neler yapıyorsunuz anlatsana biraz

sagol canım benımm, ınsallahh ılk 1yıl akısına bıraktık baktık olmuyor, benım tahlıllerım yapıldı hormonlarım normal cıkınca yumurtlamamda duzenlı olunca esım arastırıldı vee azo oldugumuzu ogrendık esımın hormonları normal fakat suana kadar bı neden bulunamadı sadece varıkosel amelıyatı olunca 0,5mılyon gıbı bı cıkıs oldu bız tup bebek planlarken dogal yoldan hamıl kaldıgımı ogrendık, doktorların gozunde mucızeydı fakatt olmustu. ama dogumda kaybettım yavrumu sımdı onume bakmaya karar verdım ve bu topıgı actım aslında bılıyorum bu sorunla ugrasan bınlerceınsan var ıstegım hepımızın burada bırlesıp bırbırımıze canı gonulden destek olması cunku bu surec oldukca yıpratıcı umarım sızlerde benımle aynı gorustesınızdır... sızın sorununuz nedır ? neler yapıorsunuzz ?

Kizlar merhaba, benim esimin sonuclari da aşağıdaki gibi. Salı gunü Dr. a gidicez. Bu arada sigarayı bırakmaya ve takviye besinler almaya çalışıyor. Sonuclari zaten 2 gün once öğrendik. Dr. Ne diyecek, tedavi edilebilir mı hiç bilmiyoruz, moralimiz cok bozuldu.

Görünüm: Normal
Volüm 7,3
Likefaksiyon süresi: 20dk
Konsantrasyon: 6200.000
Total sperm sayısı: 45.260.000
Motilite: %5
Progressif motilite: %1
Yavaş progressif motilite: %1
Non progressif motilite: %3
İmmotil: %95
Normal morfoloji: %1

canım benım, oncelıkle sakın ol masallah senın sayısı cok guzel zaten 20 000 000 ve uzerı sayı normal kabul edılıyor ıcın rahat olsun sadece morfolojınız dusuk bır deger ama onuda doktorunuz ılac destegıylee yukarıya tasıyabılırsınız.Doktora gıttıkten sonra yaz buraya olur mu... o gune kadar yersız sıkıntıya gırme canım degerlerınız guzel

sanırım azoosperm hastaları ne kullanırsa kullansın bu hastalığa hele hele tıpta hiçbir çare yok. belki kullandırmadık bitkiler kalmadı. ama hep umut hep umut. bakalım nereye kadar gidecek. hep dua ile hareket edelim diyorum.

canım, bebeğini kaybetmene çok üzüldüm Allah bir daha yaşatmasın Ne güzel sperm sayınız 0 dan yükselmiş doktorun tavsiyelerini dinle keçiboynuzu kürü de dene birçok kişiye iyi geldiğini duymuştum tabi eşinin hormonları düzgünse Saraçoğlu fsh yüksekse bu kürü uygulamayın diyordu

malesef canım bu azoıllet.. kesınlıkle herseyın bası dua...

amin canımm, Rabbım kımseye yasatmasın cok sukur canım :) hormonları normal esımın ne kadar sure kullanmak fayda saglar...

yazdıklarınızı okudum da ben doktorların TIPTA CARESİ YOK! diye bir teşhis koymalarına hiç inanmıyorum..bu konuyla ilgili hiç bilgim yok rabbim herkesin yardımcısı olsun hiçkimsenin kucagını boş bırakmasın inşallh ama doktorlar herzamn herseyin en kötüsünü söyler ki iyi olursa biz basardık kötü sonuclanırsa Allah'tan demek için...benim farklı konuda sıkıntım oldu seda biliyor fakat aynen dediğim gibi onların yani doktorların dediği olmadı ve biz başardık havasına girildi...ama dediğiniz gibi sadece ihtiyacınız olan şey ''DUA'' rabbim kapısına gelip el açıp kendisinden yardım isteyen kullarını kesinlikle kapısından boş çevirmez bende hep dua edicem sizler için..

Bitanesin baharım sen.. Agzına yüregıne saglık canımm benımmm

Çok yazdım da belki gözden kaçıran olmuştur,umut olsun isterim.
sayıya,hıza çok fazla takılmayın.Evet bir sorun varsa üzerine mutlaka gidin ama
umutsuzluğa kapılıp ''düzelmeyecek'' diye de düşünmeyin.
Bizim gördüğümüz ilk sayılar 1.200.000 -2.000.000 'du 2 yıl oluyor tabi bu sayıları göreli.
Zaman içinde defalarca test yaptırdık ve çoğu 0'dı,ölçülememişti.
Eğer sayı bu denli az ise mutlaka bir sebebi oluyor.
Çoğunlukla da varikosel!Eşim de de başlangıç seviyesinde çıktı.
Ameliyat oldu,aylarca 0'ı gördük testlerde.
En son testimiz hamile kalmadan 1,5 ay önceydi 1.000.000< 'dü...
1.000.000 bile değildi yani,gerisi hayal gücümüze kalmış artık.
Ama spermler dalgalı kur gibi diyoruz,aniden yükselebiliyor.
Öyle olmuş olmalı ki 1,5 ay sonra hamileydim.İnanmak öyle zordu ki,
aylar sürdü gerçekten hamile olduğuma inanmam.
Hep bir terslik olmalı,bi aksilik diye bekledim.
Ama hayatta mucizeler de oluyor.
Aşılama bile yapmazlardı herhalde o sayıyla ama doğal yolla oldu.
İnancınızı hiç yitirmeyin,takviyeleri hiç bırakmayın,kürler,vitaminler ve güzel bir beslenme ile daha da çabuklaştırabilirsiniz o süreci.
Sormak istediğiniz ne varsa sorabilirsiniz,kürler,takviyeler,vitaminler...
2 yılı aşkın uğraşıyoruz,duymadığım,denemediğim çok az şey vardır herhalde :)

Böyle güzel örnekler görmek bize güç veriyo, maşallahh O zaman ben direk sorayım bu süre içersinde uyguladığınız kürler eşinizin içtiği vitaminler nelerdir ?

amin canımm, Rabbım kımseye yasatmasın cok sukur canım :) hormonları normal esımın ne kadar sure kullanmak fayda saglar...

Canım 3 ay kullanmak gerekiyor daha sonraki aylarda ara ara tekrarlamak gerekiyormuş ben 3 ay kullandım 1 ay ara verdim yine başlayacaktım ama vazgeçtim test sonucuna göre bir yol izleyeceğiz sen de istersen 3 ay sonra 1 ay ara verip tekrar 3 ay kullanabilirsin

anladım canım, sıra esımı ıkna etmektee.

Esime Varikosel teşhisi konuldu, solda sadece. Haftaya ameliyat olacak. Bir de Dr proseed plus verdi.

biliyorum herkes doğal yollarla hamilelik peşinde koşuyor ama ben de alternatif bir hikayeyim o yüzden burada anlatmak istiyorum.
yaklaşık 2 sene önce çocuk için çalışmalara başladık. 3-4 ay denedikten sonra doktora gittik. bende hiç bir sorun çıkmadı ama eşimin total sperm sayısı 2 milyon civarı çıktı. hız ve morfoloji de düşük sayılabilecek rakamlardaydı. çekilen ultrasonlarda bir tarafta 1. derece, bir tarafta da 2. derece varikosel olduğu tespit edildi. yaşımız da ileri olduğu için doktorlar hiç ameliyatla vakit kaybetmeyin, zaten elle tutulur derecede bir düzelme olacağı da garanti değil, gidin tüp yapın dediler. gittiğimiz 3 ürolog da bize bunları söyleyip, ne bir ilaç ne başka bir tavsiye vermeden bizi yolladı. ben tabi bu sözlerle tatmin olmadım. "düzelmez" kelimesini kabullenemedim. e vitamini, selenyum, çinko gibi bildik takviyelerle başlayıp tıbben deneylerde spermlere faydası kanıtlanmış her şeyi eşime kulllandırtmaya başladım. özellikle de varikosele yani toplardamarlara etkisi kanıtlanmış takviyeler kulandırtmayı ihmal etmedim. 3 ay sonra hız ve morfolojide düzelme kaydettik. daha daha fazla şeyler kullandıkça, sayı da önce 17 milyona sonra 52 milyona çıktı. bu yükselmeden sonra 4-5 ay daha geçti ama ben hala hamile kalamamıştım. ha bu arada ovulasyon testi ve preseed de kullanıyordum. bir daha spermiogram yaptırdık ve hayatımızın şokunu yaşadık. bu sefer sayı 1,5 milyondu, hareket sıfır morfoloji %1di. başladığımız noktadan bile gerideydik. yine doktor doktor gezmeye başladık. gittiğimiz bir profesör, kullandığımız bitkisel çözümlerle 1. derece varikoselin kaybolduğunu, 2. derecenin de 1e indiğini söyledi. yani düşüşün sebebi varikosel değildi. araştırdılar incelediler, eşimin streslendiği zamanlarda aşırı prolaktin salgıladığını bunun da spermleri yok ettiğine karar verdiler.ama doğru ama yanlı bize yapılan tek açıklama bu olduğu için kabullendik. bu arada biz spermleri düzeltmeye çalışırken 1 yıl geçmişti, doktoru, ultrasonu, takviyesi derken binlerce lira harcamıştık ve ben artık beklemekten yorulmuştum. yaşım da 36 olmuştu. tüp bebek tedavisine karar verdik. özellikle imci cihazı olan bir merkez seçtik. tedavi beklediğimden çok daha kolaydı. 12 gün iğneden sonra 9 yumurtam toplandı, eşimden de sadece 300bin sperm elde edilebildi. imci ile seçilip mikro enjeksiyon yapıldı. 3 tane 1. kalite embriyomuz oldu. doktor çift embriyo koyulursa %45 şansımız olduğunu, tek koyulursa %25 şansımız olduğunu söyledi. ben şahsi sebeplerden yine de tek tercih ettim. böylece 1 i transfer edilip 2si donduruldu. ve ilk denemede hamile kaldım. şu an hamilelikte 7. ayıma girdim. yarın öbür gün istersem donmuşlarımla 2. bir çocuk yapma imkanım da var.
demem o ki, yükselişi de düşüşü de, umudu da umutsuzluğu da gördüm. yani burada çabalayan herkesi çok iyi anlıyorum. elbette her şeyi deneyin ama tüp seçeneğini de hep bir kenarda tutun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…