- Konu Sahibi seda_ecrin
-
Merhabalar,arkadaslar... esımın sperm sayısı 600000 bu yolda 3yıldır ugras verıyoruz, bu topıgı acmamdakı amac benzer sorundan muzdarıp olan arkadaslarımla dertlesıp uyguladıgımız yontemlerı kullandıgımız ılacları ve kurlerı paylasıp bırbırımıze destek olabılmemız... tabıkı mutlu sonlarOncelıkle hayırlısı olsun dıyorum, boll bebıslı bır topık olmamızı ümitttt edıyorum
canım, benim eşimin sayısı da çok az varikosel ameliyatı oldu 4 ay sonraki sonuç 1.600 000 proxeed plus diye bir ilaç kullanıyoruz 4 aydır ama hala test yaptıramadık artış varmı diye. Peki sizin sperm sayısındaki azlık neden kaynaklanıyor???Siz herhangi bir ilaç veya kür kullanıyor musunuz
mrbb hayırlı ve ugurlu olsun topiğin diyelim bizde o zaman:))
peki 3 yıldır neler yapıyorsunuz anlatsana biraz
canım benım, oncelıkle sakın ol masallah senın sayısı cok guzelKizlar merhaba, benim esimin sonuclari da aşağıdaki gibi. Salı gunü Dr. a gidicez. Bu arada sigarayı bırakmaya ve takviye besinler almaya çalışıyor. Sonuclari zaten 2 gün once öğrendik. Dr. Ne diyecek, tedavi edilebilir mı hiç bilmiyoruz, moralimiz cok bozuldu.
Görünüm: Normal
Volüm 7,3
Likefaksiyon süresi: 20dk
Konsantrasyon: 6200.000
Total sperm sayısı: 45.260.000
Motilite: %5
Progressif motilite: %1
Yavaş progressif motilite: %1
Non progressif motilite: %3
İmmotil: %95
Normal morfoloji: %1
canım benım esımın sperm sayısı sıfırdı azospermdı. varıkoselıde +4 evresındeydı o da amelıyat oldu 4ay sonra spermıyogram yaptırdık sayısı 500 000 e cıkmıstı ve 6.ay ben dogal yoldan gebe kaldım fakat bebegımı dogumda kaybettık akcıgerlerı tam gelısmedıgı ıcınsuan dogum yapalı 3ay oldu esım tekrar tahlıl yaptırdı ve sayımız 600 000 nasıl bı yontem ızleyecegımıze doktor persembe gunu karar vercek fakat bızde proxeed plus a baslamayı dusunuyoruz... suan kromozom analızı sonucunu beklıyoruz aysonunda alcaz sonucları o zaman net ınfertılıte sebebı ortaya cıkcak.. hakkımızda hayırlısı olsun...
sanırım azoosperm hastaları ne kullanırsa kullansın bu hastalığa hele hele tıpta hiçbir çare yok. belki kullandırmadık bitkiler kalmadı. ama hep umut hep umut. bakalım nereye kadar gidecek. hep dua ile hareket edelim diyorum.
canım, bebeğini kaybetmene çok üzüldüm Allah bir daha yaşatmasınNe güzel sperm sayınız 0 dan yükselmiş doktorun tavsiyelerini dinle keçiboynuzu kürü de dene birçok kişiye iyi geldiğini duymuştum tabi eşinin hormonları düzgünse Saraçoğlu fsh yüksekse bu kürü uygulamayın diyordu
sanırım azoosperm hastaları ne kullanırsa kullansın bu hastalığa hele hele tıpta hiçbir çare yok. belki kullandırmadık bitkiler kalmadı. ama hep umut hep umut. bakalım nereye kadar gidecek. hep dua ile hareket edelim diyorum.
yazdıklarınızı okudum da ben doktorların TIPTA CARESİ YOK! diye bir teşhis koymalarına hiç inanmıyorum..bu konuyla ilgili hiç bilgim yok rabbim herkesin yardımcısı olsun hiçkimsenin kucagını boş bırakmasın inşallh ama doktorlar herzamn herseyin en kötüsünü söyler ki iyi olursa biz basardık kötü sonuclanırsa Allah'tan demek için...benim farklı konuda sıkıntım oldu seda biliyor fakat aynen dediğim gibi onların yani doktorların dediği olmadı ve biz başardık havasına girildi...ama dediğiniz gibi sadece ihtiyacınız olan şey ''DUA'' rabbim kapısına gelip el açıp kendisinden yardım isteyen kullarını kesinlikle kapısından boş çevirmez bende hep dua edicem sizler için..
Çok yazdım da belki gözden kaçıran olmuştur,umut olsun isterim.
sayıya,hıza çok fazla takılmayın.Evet bir sorun varsa üzerine mutlaka gidin ama
umutsuzluğa kapılıp ''düzelmeyecek'' diye de düşünmeyin.
Bizim gördüğümüz ilk sayılar 1.200.000 -2.000.000 'du 2 yıl oluyor tabi bu sayıları göreli.
Zaman içinde defalarca test yaptırdık ve çoğu 0'dı,ölçülememişti.
Eğer sayı bu denli az ise mutlaka bir sebebi oluyor.
Çoğunlukla da varikosel!Eşim de de başlangıç seviyesinde çıktı.
Ameliyat oldu,aylarca 0'ı gördük testlerde.
En son testimiz hamile kalmadan 1,5 ay önceydi 1.000.000< 'dü...
1.000.000 bile değildi yani,gerisi hayal gücümüze kalmış artık.
Ama spermler dalgalı kur gibi diyoruz,aniden yükselebiliyor.
Öyle olmuş olmalı ki 1,5 ay sonra hamileydim.İnanmak öyle zordu ki,
aylar sürdü gerçekten hamile olduğuma inanmam.
Hep bir terslik olmalı,bi aksilik diye bekledim.
Ama hayatta mucizeler de oluyor.
Aşılama bile yapmazlardı herhalde o sayıyla ama doğal yolla oldu.
İnancınızı hiç yitirmeyin,takviyeleri hiç bırakmayın,kürler,vitaminler ve güzel bir beslenme ile daha da çabuklaştırabilirsiniz o süreci.
Sormak istediğiniz ne varsa sorabilirsiniz,kürler,takviyeler,vitaminler...
2 yılı aşkın uğraşıyoruz,duymadığım,denemediğim çok az şey vardır herhalde :)
amin canımm, Rabbım kımseye yasatmasıncok sukur canım :) hormonları normal esımın ne kadar sure kullanmak fayda saglar...
Canım 3 ay kullanmak gerekiyor daha sonraki aylarda ara ara tekrarlamak gerekiyormuş ben 3 ay kullandım 1 ay ara verdim yine başlayacaktım ama vazgeçtim test sonucuna göre bir yol izleyeceğiz sen de istersen 3 ay sonra 1 ay ara verip tekrar 3 ay kullanabilirsin
canım benım, oncelıkle sakın ol masallah senın sayısı cok guzelzaten 20 000 000 ve uzerı sayı normal kabul edılıyor ıcın rahat olsun sadece morfolojınız dusuk bır deger ama onuda doktorunuz ılac destegıylee yukarıya tasıyabılırsınız.Doktora gıttıkten sonra yaz buraya olur mu... o gune kadar yersız sıkıntıya gırme canım degerlerınız guzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?