- 30 Ocak 2014
- 325
- 67
- 38
- Konu Sahibi amylee000752
Bayanlar Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeniyim. 0-6 yaş çocuklarınız varsa sorularınızı sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.. :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Süpersin ya benim kızım 18aylık çalışıyorum ama her sabah erken uyanıp akşamda sadece onunla vakit geçiriyorum oyun oynuyoruz emziriyorum hala ve kızım ben olmadan hiçbirşeyi yapmak istemiyor ben birşey yapmasamda yanında oturayım istiyor herşeyi ağlayarak anlatıyor kızım böyle değildi tek başına oyun oynar vakit geçirirdi buarada kendi odasında uyuyor hep
Tam sorununu anlamadım canım ama anladığım kadarıyla cevap vereyim babası da ilgileniyor mu. Bence o da ilgilensin.ve isteklerini ağlayınca yapma. Sana nazı geçiyor tek anlaşılan bu :)
Olasılıklar&şanslar
Merhaba. 5 yaşındaki çocuğumuzun kıskançlığı oyuncaklardan yana mı. Yoksa herşeyini mi kıskanıyor. Küçüğe de büyüğe de ceza verilebilir. Ama ceza şekklinde değil. Farklı yöntemlerle. Onlara ceza kelimesini kesinlikle kulanmamalısnız. Özele gelirseniz yardımcı olmaya çalışırım.Iyi aksamlar
bende evimde cocuk bakiyorum 3 ve 5 yasindafakat 5 yasinda olan kucugunu cok kiskaniyor onunla nasil iletisim kurabilirim l
Bunun onune nasl gecebilirim birde kucugune ceza vermem dogrumu tesekkurler
Çocukların bi şekilde enerhilerini atması lazım. Dışarı çıkarın parka götürün ya d evde onlarla çok yorulacakları oyunlar oynayın. Serbest kaldıkları için sağa sola saldırıyorlar benim gördüğüm kadarıyla.Benimde biri 2,5 biri 1 yas 3 aylik 2 oglum ikiside birbirnden yaramaz evi bi koseden bir koseye mahvediyolar artik sessiz kaliym diyorm bi sefer hic zaptedemiyoruz ustlerne dusuyorm yapma etme diye hic dinlemiyolar tamam cocuklar biliyorm ama az birazda olsa sozumu dinlesinler istiyorum dayanamiyorm bazen ne yapmaliyim ..
Aslinda surekli oynuyoruz yemk yerken bile .elimden geldgince gezdirmeye calisyorm ama kesinlikle enerjilerini bosaltabilcekleri bi alan olsa boyle olmazdi belkide birde buyuk oglum arkdaslaryla kardesyle oynarken karsidakinin elinde ne varsa mutlaka gdip alir bu kiskanclikmi ve normalmiÇocukların bi şekilde enerhilerini atması lazım. Dışarı çıkarın parka götürün ya d evde onlarla çok yorulacakları oyunlar oynayın. Serbest kaldıkları için sağa sola saldırıyorlar benim gördüğüm kadarıyla.
Kıskançlık ama normal bi durum. Büyük oğlunuza küçüklerden daha çok ilgi gösterin belli ki kendini dışlanmış hissetmiş kardeşleri doğduktn sonra.Aslinda surekli oynuyoruz yemk yerken bile .elimden geldgince gezdirmeye calisyorm ama kesinlikle enerjilerini bosaltabilcekleri bi alan olsa boyle olmazdi belkide birde buyuk oglum arkdaslaryla kardesyle oynarken karsidakinin elinde ne varsa mutlaka gdip alir bu kiskanclikmi ve normalmi
İstediğiniz zaman sorabilirsiniz :)Tesekkur ederim cok .yine aklma bisi takilirsa sormayi cok isterim sizde yanls anlamassaniz :)
Herseyini kiskaniyor mesela kucuguyle oyun oynuyosun bende geldim yada senin burnun neree diyorum kucugune oda bak ben benim burnumda burda gibi bunun onune nasil gecebilirim ? Ceza kelimesini kullanmiyorum fakat dedigimi yapmazsan bugun parka gidemezsin gibi bu dogrumu ozrldrn nasil mesaj atiliyor bulamadim yeni uyeyimdeMerhaba. 5 yaşındaki çocuğumuzun kıskançlığı oyuncaklardan yana mı. Yoksa herşeyini mi kıskanıyor. Küçüğe de büyüğe de ceza verilebilir. Ama ceza şekklinde değil. Farklı yöntemlerle. Onlara ceza kelimesini kesinlikle kulanmamalısnız. Özele gelirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
m yaptığın bütün davranışlarHerseyini kiskaniyor mesela kucuguyle oyun oynuyosun bende geldim yada senin burnun neree diyorum kucugune oda bak ben benim burnumda burda gibi bunun onune nasil gecebilirim ? Ceza kelimesini kullanmiyorum fakat dedigimi yapmazsan bugun parka gidemezsin gibi bu dogrumu ozrldrn nasil mesaj atiliyor bulamadim yeni uyeyimde
canım benim yaptığın davranış kesinlikle doğru. Devam edebilirsin gönül rahatlığıyla. Dediğini yapmazsa dedğini yapmazsın. Bunu belirttiğin sürece sorun taşamayacaksınız. Kıskanmya gelince kıskanması normal. Önüne nasıl geçerim dersen, büyüğü küçükten çok sevdiğini ona hissettiriceksin. Öyleymiş gibi yapcaksın. Zamanla geçecektir.Herseyini kiskaniyor mesela kucuguyle oyun oynuyosun bende geldim yada senin burnun neree diyorum kucugune oda bak ben benim burnumda burda gibi bunun onune nasil gecebilirim ? Ceza kelimesini kullanmiyorum fakat dedigimi yapmazsan bugun parka gidemezsin gibi bu dogrumu ozrldrn nasil mesaj atiliyor bulamadim yeni uyeyimde