'05 Edi' 10 günlük Can bebeğini yitirdi

bengusu

herşey güzel olacak...
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2007
1.699
4
681
48
İstanbul
günaydın herkese,
bugün sabah gazetesinde aşağıdaki haberi okuyunca çok üzüldüm ve sizlerle paylaşmak istedim,bazen bazı doktorlar malesef gerekli tüm tetkikleri yapmadan sırf para hırsı yüzünden insanların yaşamlarını nasıl mahvediyorlar,Allah bizi böyle doktorlardan korusun...

'05 Edi' 10 günlük Can bebeğini yitirdi

Neslihan KESKİN - Gökay USANMAZ SABAH

BBG'nin Edi'si ile eşinin tüp bebek yöntemiyle doğan bebekleri anne karnındayken "tüberküloz" kaptığı anlaşılamayınca öldü..

Bir döneme damgasını vuran "Biri Bizi Gözetliyor" adlı yarışma programının şampiyonlarından Edi Bozukluoğlu ile Serpil Buluç, 5 yıl önce nikâh masasına oturdu. Ancak çift, bir türlü bebek sahibi olamadı. Bunun üzerine İstanbul Beşiktaş'taki bir tüp bebek merkezine gitti. Burada Jinekolog Doktor, laparoskopi yöntemiyle operasyon yaptı. Alınan numunelerin gönderildiği patoloji laboratuvarı, anne adayının akciğer tüberkülozu olup olmadığının araştırılması gerektiğini rapor edip, doktor raporu gözardı edip, anne adayına tüp bebek tedavisine yönelik ilaç ve iğneler uyguladı. Ancak uygulama sonuç vermedi.

558 BİN YTL'LİK DAVA AÇTI
Bunun üzerine Edi ile eşi, başka bir tüp merkezine gitti. Burada ikinci kez denenen tüp bebek yöntemi sonuç verdi ve genç kadın, hamile kaldı. Hamileliğinin ilk gününden itibaren iştahsızlık, halsizlik, aşırı terleme ve kanama şikâyetleriyle karşı karşıya kalan anne adayının bu süreçte "tüberküloz" olduğu teşhis edilemedi. 21'inci haftada kanama şikâyeti ile hastaneye kaldırılan Serpil Buluç Bozukluoğlu, kan kaybı nedeniyle hamileliğini yatarak geçirmek zorunda kaldı. Tüm tetkiklerde bebeğin gelişiminin iyi olduğu belirlendi. Doktoru anne ve bebeğin hayatını riske atmamak için doğumun başka bir hastanede yapılmasına karar verdi. Özel bir hastaneye yatırılan anne, 21 Ocak günü oğlu Can'ı dünyaya getirdi. Ancak 5 gün sonra anne, bu kez şiddetli baş ağrısı şikâyetiyle doğum yaptığı hastaneye başvurdu. İki kez çekilen MR'ın ardından ise tüberküloz ve menenjit teşhisi konuldu. Can, henüz 10 günlükken tüm müdahalelere rağmen yaşama veda etti. Evlat acısıyla yıkılan Edi ve eşi, bebeklerinin ölümünden sorumlu tuttukları doktor ile görevli olduğu tüp bebek merkezine 58 bini maddi 558 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Dr. ise, "Benim sorumluluğum yok. Benden önce çok doktor gezmiş, sonra da başka hastanede tüp bebek yöntemiyle hamile kalmış. Ben doğum doktoru olarak gerekli ilgiyi gösterdim" dedi. [/B]

Son düzenleyen: Moderatör:
çok üzüldüm kucağına aldıktan sonra kaybetmek çok zor Allah sabır versin imtihan dünyası işte.herkes birşeylerle sınanıyor .Rabbim tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı bebekler versin

Maalesef Işte Bazi Hekimleri Para Hirsi Bürüyor Gözlerini Senin çektiklerin Yaşadiklarin Onlarin Umrunda Bile Değil Bence Mahkemeye Vermeleri Iyi Olmuş Böyle Gözü Dönen Diğer Hekimlerede Ders Olsun......ama üzücü Tarafi Can Bebeği Yitirmek Olmuş Allah Sabir Versin çok Zor Rabbim Birdaha Yaşatmasin Cümle Kullarina...............

çok zor gerçekten.. o kadar çabala didin sonunda bebeğini doktorun gözardı ettiği bir sebepten kaybet..bu kadar olur yani .. zaten böyleleri doktorluğu sevdikleri için değil para hırsı için bu mesleği seçip okumuş oluyor ve insan sağlığınıda hiçe sayıyorlar..

hanımlar konu çok eski ama yazmadan duramadım 14 yıldır adı geçen münip bey in hastasıyım gözüm kapalı her türlü güvenirim kendisine 10 numara bir hekim olmasından çok daha önemli olan muhteşem bir insandır 7/24 cepten dahi arayıp görüşüp içimi rahatlatacak kadar hastalarıyla ilgili şeker gibi biridir bu tarz paragöz suçlamalarını asla hakeden biri değildir konunun üzerinden çok zaman geçmiş dava sonucu ne olmuştur bilemem ama binlerce bebek doğumuna imza atmış biri için 1 haber çıktı diye bunların söylenmesini yanlış buluyorum elbette ailenin üzüntüsü büyüktür ve isyanı normaldir anlayabiliyorum ama ben de bildiklerimi ve yaşadıklarımı yazmadan edemedim Rabbim inşallah isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin

Cnm sana katiliyorum munip beyde benim doktorum bende cok ama cok memnunum gercekten ilgili bir kere denedim tup bebek ama olmadi malesef kismet on kerede olsa yine orda denicem ve de bi akrabam da ona gidiyo ve cok memnun onun sayesinde bende munip beyle yola devam edicem

canım sanırım denemeler sonuç vermiş hamileymişsin çok sevindim tebrik ederim Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaaallah :) ben de 21 haftalık ikizlere hamileyim benimki tüp bebek değil normal yolla oldu o yüzden başta çok şaşırdık ama şimdi çok hevesliyiz günü dolup da gelsinler diye :) hala münip bey e mi gidiyorsun kontrollere eğer öyleyse karşılaşmış bile olabiliriz 2 haftada bir oradayım çünkü kontrol için :)

teşekkür ederim cnm bende senin icin cok sevindim cok şükür 3 denemede tuttu evet hala münip beye gidiyorum ins dogumumuda orda yapıcam 1o nisanda tekrar gidicez :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…