KONİZASYON-hpv cin 1-2
Yaş 30.Doğuştan 3,5cm olan rahim ağzım bu ameliyatla 2,5cm e düştü ve herşey bu ameliyatla başladı.
Ameliyatla enfeksiyon kaptım ve 2 sene durmaksızın hergün lekelenme yaşadım.Lekelenme solüsyon ile rahim ağzının yakılmasıyla son buldu.uzun süre klomen tedavisi ile de anne olamayınca rahim filmi çektirdim. Tüplerden biri yapışıktı film ile açıldı.sonraki ay hamile kaldım ama dış gebelik oldu.7.haftada tespit edilmesiyle iç kanama geçirirken ameliyathanede buldum kendimi,tüpüm alındı.Bu ameliyatlada sonradan diğer tüpüm enfeksiyon kaptı ve o tüpüm de bağlandı.(Aşırı enfeksiyona müsait ve alerjik biriyim).
TÜP BEBEK
Yaş 35.ilk tedavide 3 kez rahim duvarım transfer günü 9-10mm den 5-6mm e düştüğü için iptal edildi.Neden? Yüksek progesteron rahim duvarımı inceltip 3 çizgiyi yıkıma uğratıyordu keşfetmem 4 ay sürdü.(önlemi kendim aldım)herkes vücudunu tanımalı ve dinlemeli.
Transfer öncesi progesteronu azalttım ve transfer olabildim.Ve hamile kaldım
12.hafta aşırı kanama ile sorunlar başladı
Crp 55 ve kanamam çok olmasına rağmen herhangi bir tedavi vermeden doktor acil serklaj yaptı( birçok doktor antibiyotik kullanılmalıydı ve kanama varken serklaj enfeksiyonu yükseltir dediler sonrasında)
Ve ameliyat sonrası hayatımda çekmediğim kadar acı çektim ve kanamalarım şiddetlendi,sıtma,ateş iyice kötü hale geldim.yanlış bir yaklaşımla hayatımdan olacaktım.Devlet hastanesine gittiğimde acil doğum(düşük) dediler ve kan kaybından şoka girmeye ramak kalmış.Bebeğimi 17haftalıkken kaybettim.2-3 doktora danışmadan sakın karar vermeyin ben acı ödedim.Düşük+kürtaj
2.transfer hüsran…
3.transfer:
6.hafta korona oldum.38-39 ateşle atlattım.8.hafta muayenede ikiz ve boş gebelik .Doktor korona ve yüksek ateşten olduğunu söyledi.Yine hüsran +kürtaj
KÜRTAJ-Rahim inceliği-yapışıklık
Evet artık herşey dahada zorlaştı
yaş 38.Yine enfeksiyon kaptım.
Yeni bir tedavi öncesi histeroskopi oldum adet olamıyordum ve rahim duvarım 5mm i geçemiyordu.Ufak bir yapışıklık giderildi ve reglim azalsada devam etti.Rahim duvarım 7,-7,5mm e çıkabildi.Bu bile onca zamandan sonra harikaydı.yeni bir tedavi ve 8 yumurta sıfır embriyo;(
YENİDEN
2 embriyo

ama 1 sene transfer olamadım rahim duvarım kalınlaşmadı
Birçok vitamin ve oksidan kullanarak 1sene sonra 8,3 gördük ama doktor ve merkez progestan 5-7 iken transfer yapmaya kalkınca(transfere 5 gün kala 1’i geçmemeli) embriyoları baska merkeze taşıdım.
YENİ BİR YER
Taşınan embriyolarımın transfer anında çözülürken kalitelerinin düştüğünü söylemeleriyle masada ağlamakla geçti dakikalar.Ve sonuç tabiki hüsran.
Burada sil baştan birdaha.Artık yaş 39 ve son denememdi.2 embriyo yine. Değerlerimin uygun olmamasıyla ertelendi.1.200km sürekli gidip gelmek maddi manevi yıpratıcıydı.
Rahim duvarım yine 7mm gene olmayacaktı:/ derken yurtdısı sitelerinde gördüğüm viegra+ estrofem karışımı fitili denedim ve 8,3mm

oldu galiba:) transfer günü o da ne 10mm .İki embriyom benimleydi:)
Dayanamadım 4.gün başladım testlere çift çizgi,5,6,7.gün derken koyulaştı ve kan sonucuyla netleşti.
Kan uyuşmazlığı,Kan pıhtılaşması iğneler iğneler yıldım.(oksapar senden nefret ediyorum)
SÜPRİZ İKİZLERMİŞ.
İkinci muayenede ikiz olduklarını öğrendim.Ama sevinemedim saatlerce ağladım.rahim ağzım kısaydı.1gebelik bile riskti,serklaj ile enfeksiyon kapmıştım daha önce.Yine kayıp mı edecektim?
Doktorlar serklaj önermedi,yatarak belki? İkiz zor biri kesin vedalaşır dediler.O an onada razıydım sanki:/
Bu sefer devlet hastanesinde devam ettim.5-10 hafta …derken ikizler benimleydi.Rahim ağzım 4,5cme çıktı mucize gibiydi.Hani pekte yatmadım ama Olacakmış işte.
NİPT-ENSE KALINLIĞI 2,4mm
Yaş ileri fetal-nipt önerdi dr.Rapor temiz ve iki kız olarak bildirildi.Hayde kızlar diye diye.doktorun biri….
BİRİ ERKEK Mİ?
olamaz hocam nipt raporu var elimizde,bi afalladık! Tekrar aradığımızda cinsiyetlerin yanlış bildirildiğini öğrendik.Detaylı ultrasonla da onaylandı.
TANSİYON
28.hafta tansiyonla tanıştım rahim ağzını dert ederken meğer asıl bela tansiyonmuş.3 defa hastanede yattım.
11-12-13-14-15-16 derken kontrolden çıkacaktı belli olu.31+5 gece suyum geldi .
2hafta tutalım içerde al şu tansiyon ilacını.
İçtim ve şoka girdim.Tüm doktor hemşireler başımda gözümü açtım.yine alerjik reaksiyon geliştirdim.Ee sancılarda başladı .Hadi ameliyathaneye.3 saat sürmüş plesanta rahime yapışmış,Kan nakli tedavi derken 1 hafta yattım hastanede..herşeyim zorludur benim.
SONUÇ
1540-1880 prematüre annesi oldum
27gün korkularla geçen küvez ve elime verilen 2-2,5kilo kuş kadar bebekler.
Şimdi kucağımdalar ,oldular 5 kilo .40 yaşında anne oldum.10 sene türlü maratondan sonra….
Oluyormuş işte geçte olsa.Aşklarım benimle.Darısı tüm anne adaylarına.
Çok detayı yazıp dramaya bağlamak istemedim onca ameliyat,sayısız iptal,Psikolojik çöküntü çok şey.Ama özetleyim dedim.