08/08/2010/ 10/30 / damla 'm dünyaya teşrif etti

Canımmm tüm yeni doğanlar sarılık oluyor merak etme, ışın tedavisi işe yarıyor sen gönlünü ferah tut... Ben de hazırladım kendimi sarılık için pazartesi kavuşçaz oğlumla ama kesin sarılık olacak tüm bebekler oluyor aslında ama bazısı ışın tedavisi olmadan atlatamıyor. Bazıları hemen atlatıyor. Sana dua ediyorum bitanem korkma :teselli:

Canımmm tüm yeni doğanlar sarılık oluyor merak etme, ışın tedavisi işe yarıyor sen gönlünü ferah tut... Ben de hazırladım kendimi sarılık için pazartesi kavuşçaz oğlumla ama kesin sarılık olacak tüm bebekler oluyor aslında ama bazısı ışın tedavisi olmadan atlatamıyor. Bazıları hemen atlatıyor. Sana dua ediyorum bitanem korkma :teselli:

allah razı olsun duaların için...
doğduğunda yoktu sarılığı.
eve geldik 3,gün oluştu.
kendimi sorumlu tutuyorum.
doktorum senden kaynaklanmıyoru dedi ama annelik işte.
anne olunca anladım bende...

medicine hospital.
doktorlarına laf yok tamamen hastane yönetimi suçlu.
onca şeyden sonra yine de o hastanedeyim, çocuk doktorumuz da ordan.
bebeğim şimdi orda yatıyor.
dedim ya doktorlarına laf yok.
başhekim gördü beni, geldi yanıma özür diledi falan.
başhekim yardımcısı odama geldi, var mı sıkıntın dedi.
eve çıktıktan sonra öğrendim çoğu şeyi.
dün doktoruma kontrole gittim, eşinden çok korktuk odama geldi dedi.
benim haberim bile yok.
akşam sordum, odasına gitmiş doktorun, saymış saymış saymış...
ama onun da suçu yok ki.

Ama ama eşin sonuna kadar haklı aferin ona valla keşke herkes böyle hakkını arasa... Napalım oluyor böyle aksilikler ama her işte hayır vardır. Olsun sen sağsalim yavruna kavuştun boşver gerisini.. benim iiçin dua edin:) pazartesi 8,30 da sezeryana gireceğim benim hastanem hizmet hastanesi bakalım biz nelerle karşılasacağız. İnsallah ben de hayırlısıyla oğlumu kucaklarım.

Deryacım, gözün aydın tekrar.
ben kötüyüm bugün.
oğlum sarılık oldu, hergün topuktan kan alındı ve şimdi hastaneye bıraktım yavrumu
ışın tedavisi olacakmış bu gece.
saatlerdir ağlıyorum ::::(
onu bırakıp eli boş çıkmak hastaneden....
kıyafetlerini de verdiler elime...
Allah'ım kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin.
hastanede bırakmadılar beni.
süt sağıp verdim, ağlaya ağlaya.
şimdi bile ağlıyorum.
kokusu burnumda.
ellerimden aldılar kokusu.
yarını iple çekiyorum.
bakamadım ona diye kahroluyorum.
inşallah kızın iyidir.
bol bol emzir diyorlar, ilk zamanlar uyudu hep emmedi, uyandırmak zordu.
şimdi de emiyo ama ne bileyim yaaa :::(
dua edin yavruma.
bitanem keske sende hizmet hastanesınde yapsaydın ne bılırdın bu kadar sorun yasıcağını camının ıcı keske uyandırsaydın ben kendıme geldiğmde cocuk doktoru bir dakıka yanlız bırakmadı her saat bası geldı nasılız annesı her saat bası bıkmadan geldıler ıkı kısı ılgılendı uyanmamasına gelınce burnuna dokununca dizlerını oksayınca uyanıyo bızım prenseste uyanmadı zorla uyandırdım hep az az hep emdi allahım sağlıkla sıhatle eve gelmeyı kısmet etsın cok uzuldum nurcancım

Nurcancım bende duruma üzüldüm ama korkma,inşallah sağlığına en kısa zamanda kavuşacaktır..bende hep korkuyorum bebeğim sarılık olacak diye,anneme sürekli soruyorum var mı diye..
dünyaya geleli bugün 6. günü yeni yeni emiyor..ilk 2 gün sütüm falan yoktu,sonrasında da ben sütümü sağıp sağıp şırıngayla vermeye çalıştım..biberonla bile verdiğim oluyor artık,göğüs ucum olmadığı için ememiyo oğluşum..doktora danıştım ilk 15 gün anne sütünü mutlaka ver,biberon olursa daha ii doyar dedi,ama 15. gün sarılık tehlikesini atlatmış olur,15. gün biberonu bıçak gibi kesip atacaksın..bu sırada emzirmeye de çalış dedi..bende uyandıramıyorum bu arada,burnunu ayaklarını sıkmama gıdıklamama rağmen uyanmıyo,zorla vermeye çalışıyorum..
birde isilik oldu beni bebiş,hemde doğduğu gün..çok zorluk çekiyo,yeni yeni düzeliyo işte..
inşallah sağlıklı bir biçimde yolumuza devam ederiz hepimiz..

Kızlar gece çok zordu bizim için. Aglamaktan sütüm gelmedi hiç. Mama verdiler bebeğime. Bu sabah sarılık degeri dustu. Eve çıktık. Kendine geldi gibi sanki. Sutum geldi emdi yavrum. Şimdi uyuyor. Benimse sancım oluyo biraz. Hemşireler üzüntüden ve hastanede beklemekten Bol bol yat dinlen dedi. Annemdeyiz. Bebek hep kucağımda. Mecbur uzanamiyorum.

Hizmet hastanesi geldi o an benimde aklıma. Ama yazdığım gibi kalabalık gitmiştik ve doktorumdan çok memnunum. Hayırlısı buymuş diyelim. Cocuk doktoruna hizmet hastanesinde başlamayı düşünüyorum ama bizim cocuğun doktoru yegeniminde doktoru ve her istediğimde tel açıp sorabiliyorum. Sanırım 2doktor olacak oğlumun doktoru.

Yarın tahlil yapılacak. İnsallah yukselme yoktur.
Allah evlatlarimizi korusun.

Nbr tatlım nal gidio bebisle hayat? Biz annemdeyiz 40'imiz çıkana kadar. Evimi özledim. Esimin telden giriyorum nete. Sahur vakti. Hep aklimdasiniz. Valla bak yalan değil. Oğlumun sarılık degeri 24saat sabit kaldığı için yükselmesi kolay değil dedi doktor. Ama hep korku var icimde, uzun süre uyuyor bazen, yüreğim ağzımda yani. İns siz iyisinizdir. Kızını op yerime. Görüşürüz.

Nbr tatlım nal gidio bebisle hayat? Biz annemdeyiz 40'imiz çıkana kadar. Evimi özledim. Esimin telden giriyorum nete. Sahur vakti. Hep aklimdasiniz. Valla bak yalan değil. Oğlumun sarılık degeri 24saat sabit kaldığı için yükselmesi kolay değil dedi doktor. Ama hep korku var icimde, uzun süre uyuyor bazen, yüreğim ağzımda yani. İns siz iyisinizdir. Kızını op yerime. Görüşürüz.

canım cok ıyız sende benım aklmdasın hep inan bır sorunumuz yok ama sadece isilik oldu teyzesı cok zorluk cektık su kabarcığı gıbı oldu ama losyon aldık hersey yolunda sımdı benımde annem yanımdaydı yenı gıttı bu gun kızımla ılk yanlız gunumuz hele bır cıksın kırkımız gelıcez zıyaretınıze inş ortak noktada bulusurz sonucta 15 dakıka uzağımızdasınız annesı

bizimkide isilik oldu, yıkanırken son suyuna tuz koy, pilav tuzu gibi, onu dök isilik olan yerlerine, sönüyor biraz, ama terliyor sabaha yine kabarıyor :(
ilaç kullanmak istemiom ama sanırım bende alcam :(

Back
X