08504205777 kayıp kaçak bedellerinizi tahsil edelim?

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
08504205777 nolu telefondan ELEKTRIK başlığıyla \"arayın kayıp kaçak bedellerinizi adınıza tahsil edelim.\" şeklinde bir mesaj geldi. Bende neyse parasını vereyim onlar takip etsin diye bu telefonu aradım.
Bana \"500 TL. ye kadar olan kayıp kaçak bedelleri için 100 TL. alıyoruz daha fazla alacağınız varsa bir yüzde uygulayarak işlemlerinizi takip ediyoruz, başvurunuzu yapıp belgelerinizi göndermemizi ister misiniz\" gibi bir şey söylediler. Bende \"gönderin bir bakalım dedim.\" (Meğerse bu belgeleri teslim alırken 100 TL ödeniyormuş.)
Bir kaç gün sonra biri beni telefonla arayıp, \"ben postacıyım bir kargonuz var 100 TL. karşılığında alabilirsiniz\" dedi. Bende ücret peşin istendiği için, istemediğimi söyleyip telefonu kapattım. Bir süre sonrada aşağıdaki mesaj telefonuma geldi.
\"ELEKTRIK
Sayın ****** belgeleriniz resmi nitelikte olup, kullanmasanız dahi teslim almanız gerekmektedir. Aksi halde yasal harç ve başvuru ücretleri tarafınızdan tahsil edilecektir.\"
Şimdi benden bu paraları alabilirler mi? Nasıl davranmamı tavsiye edersiniz?
Saygılar.

Sevgili kardesim oncelikle gonul rahatligi ile cevap veriyorum ki bu insanlar dolandirici. Cunku sana satmaya calistiklari evrak esasinda ucretsiz olarak tuketici hakem heyetleri basvuru bankolarindan alinacak ve internette bulunabilecek bir basit dilekceden ibaret. Yani bedava yapilacak bir basvuru icin avukat olmayan birine odeyeceginiz bu ucretin yasal bir dayanagi yok. Onlar sizze bilgisayar ciktisi bir basvuru formunu satiyorlar sadece. Tavsiyem avukat olmayan kisilere guvenmeyin. Avukat da zaten sizi vekaletnane ile temsil eder.

Sevgili kardesim oncelikle gonul rahatligi ile cevap veriyorum ki bu insanlar dolandirici. Cunku sana satmaya calistiklari evrak esasinda ucretsiz olarak tuketici hakem heyetleri basvuru bankolarindan alinacak ve internette bulunabilecek bir basit dilekceden ibaret. Yani bedava yapilacak bir basvuru icin avukat olmayan birine odeyeceginiz bu ucretin yasal bir dayanagi yok. Onlar sizze bilgisayar ciktisi bir basvuru formunu satiyorlar sadece. Tavsiyem avukat olmayan kisilere guvenmeyin. Avukat da zaten sizi vekaletnane ile temsil eder.
Teşekkür ederim bilginiz için...

Merhaba;
Endişelenmeyin. Zarfı teslim almamışsanız sizden harhangi bir bedel tahsil edemezler.Almış olsaydınız bile iade etme hakkınız vardı.
İyi günler dilerim.

Back
X