Herkes çok güzel tavsiyelerde bulunmuş, güzel tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için topluca çok teşekkür ederim.
Tüm tavsiyelere ortak cevap olarak; 248m2 arsa üzerine yaklaşık 74m2 bina inşalı diye bilgi sahibiyim. Eklenti olur mu olmaz mı, olursa nasıl olur hiçbir fikrim yok. Arsa alanının 3/10 ünü kullanabiliyoruz diye biliyordum. Emin olmamakla beraberinde bu şartlarda bizim tüm alan kullanılmış oluyor sanırım.
Üst kat konusunda da kat izni problemi var.
Balkonda kalorifer tesisatı var diye biliyorum çünkü yer döşemesinden borular yukarıya doğru uzanıyor ancak kalorifer takılı değil balkon açık olduğu için.
İklim ılıman olsa da sahil kasabası poyrazı da felaket estiriyor, belki yalıtım olursa problem giderilebilir.
Çocuk fikri son 6 aydır kafamızda var deniyoruz ama henüz kısmet olmadı inşallah hepimizin dilediği gibi olur, doktora gitmiştik bir problem olmadığını söyledi ama gerçekten şimdiden düşünerek belki de geleceğe yönelik plan yapsak bile hayat bize ne getirecek belli olmuyor. Yaşlar da geçiyor.
Bu başlığı açarken aslında kafamdaki en büyük soru işaretini yazmayı unuttuğumu akşam yatarken yatak odasının karşısındaki duvara bakınca fark ettim. Çünkü bizim yatak odamızda da küçük de olsa bir tv var. Eşim televizyon olmadan uyuyamadığını söylemişti ilk evlendiğimizde, televizyon senelerdir bizimle beraber yanımızda uyuyunca ben yatak odasında televizyon olduğuna o kadar alışmışım ki gözüm onu görmüyormuş bile.
İşte asıl endişem bu noktada başlıyormuş aslında.
Eşimin de bu konuda anlayışlı olacağını ve televizyon olayını sonlandıracağını düşünüyorum aslında ama işler yine planladığım gibi gitmeyebilir. Çevremizde “kalsın küçücük çocuk televizyondan telefondan ne anlar” şeklinde düşünen çok fazla insan var. Bu insanlar fikir beyanında bulunursa rahatlık sergileyebilir, yüzde yüz emin değilim, televizyon çok hassas noktası

bense hiç sevmem, ortak hayatı paylaşmak adına televizyona katlanıyorum

Bir yerden çocukların arka plan sesinde televizyon veya sürekli gürültü olduğunda konuşma gecikmesi ve dikkat dağınıklığı yaşayabileceğini okumuştum, o yüzden daha bebeklikten bu televizyon olayına çözüm bulmak istiyorum.
Ben de küçükken iki oturma odası bir de yatak olan bir evde odasız olarak büyüdüm, annemler nedense bir oturma odasını bana oda yapmayı hiç düşünmediler. Bense odamın olmasını çok istemiştim ve arkadaşlarım geldiğinde ya da okulda odamda şu var, odam şu renk diye konuşulduğunda hep ezikliğini üzerimde hissettim. O yüzden konu benim için çok hassas