1:133 down sendromu :(

gurcan06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2008
490
4
96
Ankara
bugün ikili tarama sonucum cıktı senağlama senağlama senağlama doktor bakar bakmaz eşimle akraba olup olmadığımızı sordu sonuc olarak double test 1:133 cıktı riskin iki katı daha fazla riskin var dedi dr senağlama18inci haftamda amniyon sıvısı alınması gerektiğini ancak bu sekilde tam olarak down sendronlu bi bebğim olup olmayacağını öğreneceğiz sabahtan beri hiçbişey yemedim basıma ağrılar giriyor bebeğimi kaybetmek istemiyorum ama sakat bi cocukta doğurmak istemiyorum baska hiçbişey düşünemiyorum senağlama :çok üzgünüm: senağlama :çok üzgünüm: senağlamasenağlama ne yapmam gerek onuda bilmiyorum kızlar yardımınıza ihtiyacım var

Canim benim üzülme ne olur:teselli:

Dua et allaha sigin ve sakin kötü düsünme, rabbim ne yazarsa o olur...a.s

Hem ortada daha kesin birsey yokken kendini böyle harap etme lüften güclü ol...şutarafagitti

Insallah yavrunu saglikli ve sapasaglam bir sekilde kucagina alacaksin, dualarim seninle bundan sonra:Saruboceq:

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun..
Ama sonuc kesin değil anladığım kadarıyla..
Sonucta bu bir risk..
Hemen üzüntüye kapılma böyle söylenip de normal doğan da cok tanıdığım insanlar var..
Hakkında hayırlısı olsun..

canım arkadaşım seni rahatlatacağını umduğum birşey anlatmak istiyorum
en yakın okul arkadaşım hamileyken
2li testte onunda down sendromu çıkmıştı
hatta istemiyorsanız kürtajla alalım filan demiş doktorlar
kesin ama demişler
tabii arkadaşım ne olursa olsun o benim bebeğim dedi ve Rabbine bolca dualar etti
vereceği her türlü sakatlığa razıydı
çünkü bu onun imtihanıydı
imtihanı geçmez zor belki ancak Allaha teslim olup sabır ve duayla bebeğinizi büyütüp doğurursanız
Rabbimin vermeyeceği mucize olamaz
vee ELHAMDÜLİLLAH sapa sağlam doğdu oğluşu
down sendromun "D" si bile yoktu, şimdi 2,5 yaşında ve acayip zeki bir çocuk

sende kötü düşünme, Rabbine dua et, ve herkesten dua iste
doğumuna kadar bol bol Kur'an oku, teslim ol Allaha
sende imtahan oluyorsun, unutma
inşallah Allahın izniyle bebeğin sapa sağlam, hayırlı bir evlat olur a.s. yerimseniben

canım bende test sonucumu alırken aynı duyguları yaşadım ama sakın üzülmee..
çevremde bi çok kişide risk oranları çok yüksek çıktı bi tanıdığmız amiyosentez yapıldığı halde risk cıkıp alınması istendi ama aldırmamşlar cocuğu doğdu ve cok zeki bunlara cok takmamak lazım ii düşün ii olsun duaarım seninle hiç bişe cıkmaz sapasağlamdır senin bebeğin....

kızlar cok tesekkür ediyorum yüreğinize dualarınız ve yanımda olduğunuz için allah sizden razı olsun :( allahım kimseye yasatmasın kabus gibi uyanıcamda ohhh hersey rüyaymıs dicem sanki

canını sıkma sakın arkadaşım, stres yapma güçlü ol. kendine ve bebeğine iyi bak.
güzel düşün dualar et güzel gelişsin herşey.
ikili test kesin sonuçlar vermiyor bi kere bunu getir aklına.
ben daha karşılaşmadım ikili testi kötü çıktıktan sonra bebeği down sendromlu doğan biriyle.
yani test hatalı çıkabiliyo.
inş senin ki de hatalı bi test olmuştur. bebeğin sağlıklıdır.
Rabbim sana kolaylık versin yardımcın olsun beklerken.
bebeğine iyi bak. üzme onu da.

Daha hiç birşey tam olarak belli değil lütfen şuan kendini tüm bu sıkıntılardan arındır.Hamilelik çok zor bir süreç birde üzerine bunu eklersen çok yıpranırsın.Sonuçların belli olsun sağlıklı bir şekilde düşünürsün.Ama şimdi biraz sakin ol.

Canım inş. hiçbirşey cıkmıcak.Sen üzme kendini.Daha ortada üzülünmesi gereken bir şey yok,çünkü kesin birşey yok.Kendini sakın salma.Herşey yoluna girecektir.Dualarımız seninle bitanem

Canım ikili testin yanılma payı oldukça yüksek.Hiç kendini üzme şimdiden, bebeğinde etkilenir senin olumsuz ruh halinden.
Amniyosentez yaptırır içini rahatlatırsın, ben de amniyosentez yaptırdım, içim rahatladı.Çok kolay bir şey, ama güvendiğin ve çok temiz olan bir yerde yaptırmanı öneririm.

İnşallah bebişin sapasağlam ve sağlıklıdır. Dua et , dualarım seninle...

Canım bu kadar üzme kendini:1hug:
henüz kesin sonuç değil anladığım kadarıyla..a.s
allahın izniyle sorunsuz alırsın kucağına bebeğini..a.s.

cok sağolun kızlar inanın desteğinniz içimi rahatlattı bol bol dua ediyorum nolur sizde dua edin banaa bugün yeni bir ikili test yaptırdım sonuç pazartesi cıkıcak allahım hersey normal cıksın inaşşalh

inşallah canım sonuç güzel olacak
çevrendekiler, sen ve bizler pazartesiye kadar bol bol ayetel kürsü okuyalım
Allahın izniyle bebeğin sağlıklı olur

bizlerinde bebeklerini sağlıklı eylesin Mevlam, hayırlı bir şekilde kucağımıza alalım inşallah

canım hayırlısıyla inşallah hiç birşey yoktur ve sağ sağlim alırsın bebeğini kucağına. dualarımız seninle. lütfen yemene içmene dikkat et. unutma bebeğini sen besliyorsun ve sen yemezsen bebeğinde beslenemez. Allahın izniyle hiçbirşey olmaz inşallah.

benim kızımada down sendromlu denildi suni sancıyla doğum yaptırır alırız bebeğini dediler çıldırmak üzereydim ağlamaktan mahvolmuştum.sonra amniyosentez yapıldı ve SONUÇ NORMAL HİÇ BİRŞEYİ YOK ŞİMDİDE ÇOK ZEKİ BİR KIZ .ben eşimlede akrabayım bu bebişimede doktor direk amniyosentez yapacağız dedi.canını sıkma üzüldüğümüzle kalıyoruz sonra hakkında hayırlısı canım içini rahat tut dualarımız seninle ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

kızlar allah sizden razı olsun beni böle bi günde yalnız bırakmadığınız için allahım hepimizin meleklerini sağsalim bize bağışlasın ne kadar düşünmeyim desemde aklımdan hiç çıkartamıyorum bu şüpheyi :(

canim sakin kotu dusunme. bu sadece test ve o kadar cok ornek var ki riskli gorunen ama cok saglikli ve zeki dogan. ben yaptirmadim bile o testi. Insallah guzel bir sonuc alacaksin. gonlunu ferah tut.

Back
X